Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος Υμηττού 2021

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου η αθλητική εκδήλωση

Share
Ymittos Global Running Day 2021 λογότυπο

Το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής – ΑΣΑΠ – Santa Athletic Club, η Santa Running Team και οι Ymittos Runners προκηρύσσουν τον την Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος Υμηττού 2021 την Τετάρτη 2 Ιουνίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος είναι μια παγκόσμια γιορτή τρεξίματος που ενθαρρύνει τον καθένα να αθληθεί. Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα τρέχεις ή πόσο μακριά πας. Το σημαντικό είναι να διασκεδάσεις καθώς αθλείσαι και να εμπνεύσεις άλλους να συμμετέχουν μαζί σου.

Τρέξε μαζί με χιλιάδες άλλους αθλητές γύρω από τον κόσμο μου έχουν το ίδιο πάθος για το τρέξιμο με τους παρακάτω αγώνες:

• 1η Διαδρομή: 1 χλμ. (άσφαλτος) – Παιδικό (6-12 ετών)
https://www.facebook.com/102147872088121/posts/102246882078220

• 2η Διαδρομή: 5,25 χλμ. (άσφαλτος)
https://www.facebook.com/102147872088121/posts/102247835411458

• 3η Διαδρομή: 10,17 χλμ. (άσφαλτος)
https://www.facebook.com/102147872088121/posts/102248652078043

• 4η Διαδρομή: 4,92 χλμ. (Trail)
https://www.facebook.com/102147872088121/posts/102249242077984

Ημερομηνία διεξαγωγής: Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Τόπος διεξαγωγής: “Τεσσάρα Υμηττού”

Ώρες διεξαγωγής: Για την 1η διαδρομή του παιδικού 1χλμ η εκκίνηση θα δοθεί στις 18:00.

Για την 3η διαδρομή των 10χλμ και τη 4η διαδρομή των 5χλμ Trail η εκκίνηση θα δοθεί στις 18:15

Για τη 2η διαδρομή των 5χλμ η εκκίνηση θα δοθεί στις 19:00

Πληροφορίες διαδρομής: Όλες οι διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό το ίδιο σημείο, 700μ από τη διασταύρωση της “Τεσσάρας” προς Καισαριανή. Οι διαδρομές ξεκινούν από υψόμετρο 450 μ. με υψηλότερο σημείο τα 500μ. για την 4η διαδρομή και τα 450μ. για τις άλλες 3 διαδρομές.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο(18ο) έτος της ηλικίας τους ή παιδιά με υπεύθυνη δήλωση του γονέα. Ο κάθε αθλητής ή αθλήτρια αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να υπογράψει την σχετική ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση μαζί με την εγγραφή. Η μη κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης, αποτελεί αιτία αποκλεισμού από τον αγώνα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι εγγραφές ανοίγουν την 27/05/2021 και θα ολοκληρωθούν την 01/06/2021 εκτός αν συμπληρωθούν οι διαθέσιμες θέσεις νωρίτερα.

Οι εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν online, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο site: http://bit.ly/asap_world_running_day_21

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Για όλες τις δύο διαδρομές η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΠΑΡΟΧΕΣ

• Για την παιδική διαδρομή προβλέπεται νερό, αναψυκτικό και μπανάνα στον τερματισμό.

• Για τη διαδρομή των 5 χλμ., προβλέπεται χειροκίνητη χρονομέτρηση, τροφοδοσία (νερό – maurten) σε 1 σταθμό (αναστροφή), νερό, αναψυκτικό και μπανάνα στον τερματισμό.

• Για τη διαδρομή των 10 χλμ., προβλέπεται χειροκίνητη χρονομέτρηση, τροφοδοσία (νερό – maurten) σε 3 σταθμούς (αναστροφή – αφετηρία – αναστροφή), νερό, αναψυκτικό και μπανάνα στον τερματισμό.

Η δήλωση συμμετοχής θεωρείται έγκαιρη, μετά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης και μόνο.

http://bit.ly/asap_world_running_day_21

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Σχετικά με τα θέματα υγειονομικής προφύλαξης, όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναλάβουν ευθύνη της καλής του υγείας και φυσικής κατάστασης. Μέρος αυτής της ευθύνης αποτελεί η συμπλήρωση ενός απλού ερωτηματολογίου πριν την ημέρα του κάθε αγώνα. Με βάση αυτό οι διοργανωτές θα μπορούν να έχουν μία σαφή εικόνα της ασφάλειας ως προς τα μέτρα προστασίας έναντι του COVID19. Το ερωτηματολόγιο θα σταλεί μέσω email στην δηλωμένη διεύθυνση κάθε ενός δρομέα.

Θα ακολουθήσει δεύτερο ερωτηματολόγιο 48 ώρες μετά το τέλος του κάθε αγώνα, με το οποίο θα δηλώνει ο κάθε δρομέας την κατάσταση της υγείας του μετά τον τερματισμό του.

Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών, από την γραμματεία του αγώνα, θα γίνει στη γραμματεία του αγώνα (700μ από την αφετηρία) από 17:00 έως 18:30 την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Η τεχνική ενημέρωση των αγώνων θα γίνει στον χώρο της αφετηρίας, δέκα πέντε (15’) λεπτά πριν την εκκίνηση.

Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης για την διαδρομή των 5χλμ., είναι η 1 ώρα και για τη διαδρομή των 10χλμ και 5χλμ Trail είναι η 1:30 ώρα και είναι κοινό για άνδρες και γυναίκες.

Σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής, άτομα της διοργάνωσης θα καταγράφουν το πέρασμα των αθλητών και αθλητριών.

Αθλητές/τριες που τυχόν εγκαταλείψουν τον αγώνα, πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να ενημερωθούν για τον τρόπο επιστροφής τους στον τερματισμό.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

2η διαδρομή των 5 χλμ., υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας :
• 2,5 χλμ., νερό + maurten
• 5 χλμ. πλήρης

3η διαδρομή των 10 χλμ., υπάρχουν 4 σταθμοί τροφοδοσίας :
• 2,5 χλμ., νερό + maurten
• 5 χλμ., νερό
• 7,5 χλμ., νερό + maurten
• 10 χλμ., πλήρης

4η διαδρομή των 5 χλμ. Trail, υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας :
• 3,7 χλμ., νερό
• 5 χλμ. πλήρης

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, συστήνεται όμως να έχουν ελάχιστο εξοπλισμό επιβίωσης, όπως αδιάβροχο μπουφάν, τροφή ανάγκης για όσους αθλητές και αθλήτριες εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα προσφέρει επιπλέον ασφάλεια και άνεση στη διάρκεια της προσπάθειας τους.

Νερό θα προσφέρεται μόνο σε κύπελλο μίας χρήσης.

Οι καιρικές συνθήκες, την ημέρα του αγώνα, ενδέχεται να είναι άσχημες λόγω εποχής, γι’ αυτό τον λόγο είναι σκόπιμο να ληφθεί ειδική μέριμνα για την ένδυση.

ΕΠΑΘΛΑ

Ο συγκεκριμένος αγώνας δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, για αυτό δε θα δοθούν μετάλλια και δε θα γίνουν βραβεύσεις στο τέλος του αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η διοργάνωση θα φροντίσει για την ασφάλεια των αθλητών, με την παρουσία Εθελοντικών Ομάδων, που θα βρίσκονται σε ετοιμότητα κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό θα υπάρχει μέριμνα για πρώτες βοήθειες από εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνηση του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί την σειρά του σε πιο γρήγορους αθλητές που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή από αθλητές που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό, στον αριθμό συμμετοχής θα αναγράφεται τηλέφωνο της γραμματείας για άμεση επικοινωνία. Η Οργανωτική επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλητών που θα μετάσχουν στον αγώνα.

ΠΟΙΝΕΣ

Αθλητές που δεν περάσουν από τα σημεία ελέγχου θα ακυρωθούν, μετά τον τελικό έλεγχο του ενδιάμεσου αποτελέσματος και τα ονόματα τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ενστάσεις θα γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή-τρια μέχρι και 30 λεπτά μετά τον τερματισμό στους υπεύθυνους της Οργανωτικής Επιτροπής.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, πολύ σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα. Σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων τις παραμονές του αγώνα ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ

Στον χώρο της γραμματείας θα παρέχεται φύλαξη τον προσωπικών αντικειμένων των αθλητών-τριων.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα το νερό είναι προσφορά από την εταιρεία “ΘΕΩΝΗ” και το συμπλήρωμα “MAURTEN” από την εταιρεία Myofit.

Μετά το τέλος του αγώνα θα προσφερθεί αναψυκτικό από την εταιρία «Οικογένεια Κλιάφα», νερό από την εταιρεία “Θεόνη” και μπανάνες από την εταιρεία “Dole”.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ : 6944-897767

Η Οργανωτική Επιτροπή
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ»

Για να δείτε προπονητικά προγράμματα για όλες τις αποστάσεις πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
22ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
1ος Σολύγειος αγώνας δρόμου
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
3ος Ipsilantis Trail
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο