Gala Αποστάσεων στην Χαλκίδα

Μία ξεχωριστή ημερίδα στίβου στην Χαλκίδα μόνο με αγωνίσματα αντοχής από 800 έως και 5.000μ. στις 19 Ιουνίου

Share

Ένα πραγματικό Gala Aποστάσεων στην Χαλκίδα θα είναι η ημερίδα στίβου που διοργανώνει ο ΑΟ Τρίτων Χαλκίδας το Σάββατο 19 Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα μίτινγκ στίβου που περιλαμβάνει αγωνίσματα αποστάσεων, δηλαδή αντοχής και ημιαντοχής.

Έτσι, αθλητές αποστάσεων όλων των ηλικιακών κατηγοριών θα έχουν μία ακόμα αγωνιστική ευκαιρία σε όλες τις αποστάσεις εντός στίβου.

Δείτε τι έγινε σε έναν ακόμα αγώνα στίβου μόνο με αγωνίσματα αντοχής

Μίλι μετά από χρόνια

Μάλιστα, μετά από πολλά χρόνια θα πραγματοποιηθεί και η απόσταση του ενός μιλίου (1.609μ.) στη χώρα μας αντί για τα 1.500μ.

Επιπλέον, οι ώρες διεξαγωγής των αγωνισμάτων, αργά το απόγευμα, είναι ιδανικές με δεδομένα ότι ο αγώνας θα είναι στα τέλη Ιουνίου.

Δείτε αναλυτικά την επίσημη προκήρυξη του Gala αποστάσεων στην Χαλκίδα:

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΟ ΤΡΙΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ προκηρύσσει αγώνες Στίβου αγωνισμάτων αντοχής Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων με την επωνυμία «GALA ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ», σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 1. ΤΟΠΟΣ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ

Ο Αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021.

 1. ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ώρα έναρξηςΑγώνισμαΤελικός / Τελική Σειρά
19:401200μ Κοριτσιών Κ16Τελική Σειρά
19:551200μ Αγοριών Κ16Τελική Σειρά
20:10800μ Γυναικών,Κ20, K18Τελική Σειρά
20:25800μ Ανδρών,Κ20, K18Τελική Σειρά
20:401500μ. Γυναικών,Κ20, K18Τελική Σειρά
20:553.000μ. steeple Ανδρών,Κ20Τελική Σειρά
21:20Μίλι Ανδρών, Κ20, K18Τελική Σειρά
21:353000μΓυναικώνΤελική Σειρά
21:505000μ ΑνδρώνΤελική Σειρά

Μετά την επεξεργασία των δηλώσεων συμμετοχής οι ώρες διεξαγωγής των αγωνισμάτων ενδέχεται να τροποποιηθούν.

 1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές–αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι σε Σωματεία–Μέλη του ΣΕΓΑΣ, σύμφωνα με την τελευταία Υπουργική Απόφαση (περί εγγραφής αθλητών-αθλητριών) και τους έχει εκδοθεί ΔΕΛΤΙΟ αθλητικής ιδιότητας. Κανένας αθλητής-αθλήτρια δεν μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα, αν δεν έχει εγγράφως δηλωθεί από το Σωματείο στο οποίο ανήκει.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ακόμη αθλητές–αθλήτριες Κύπριοι, ομογενείς και αλλοδαποί, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή όχι δελτίο αθλητικής ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

 1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  1. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν μέχρι και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2021 και ώρα 21:00 Η υποβολή της δήλωσης θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας εγγραφής που θα υπάρχει στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.gle/XqGCkwy2VxK25bX16. Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας δε θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.
  2. Ο καθορισμός των σειρών θα γίνει βάση της ατομικής επίδοσης των αθλητών. Ο συνολικός αριθμός των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος.
  3. Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής το σωματείο δηλώνει ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι αποδέχεται τους όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης των Αγώνων και την εφαρμογή των Κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
  4. Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής η οποιασδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να απευθυνθείτε μέσω του e-mail επικοινωνίας: [email protected].
 1. ΕΠΑΘΛΑ

Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρείς πρώτους και στις τρείς πρώτες κάθε αγωνίσματος. Κατά τη διάρκεια των αγώνων δεν θα πραγματοποιούνται απονομές.

Στο Gala Αποστάσεων θα γίνει βράβευση του καλύτερου αθλητή των αγώνων. Είναι ο αθλητής (άνδρας ή γυναίκα) που επιτυγχάνει την υψηλότερη βαθμολογία βάσει της επίδοσης του, όπως προκύπτει από το Ουγγρικό σύστημα αξιολόγησης σύμφωνα με τους Κανονισμούς Στίβου της World Athletics.

 1. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ
  1. Οι αθλητές-αθλήτριες θα προσέρχονται αυτοπροσώπως στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΕΩΣ, τουλάχιστον 60΄ πριν από την ώρα διεξαγωγής του αγωνίσματος–σειράς στην οποία έχουν οριστεί να συμμετέχουν, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους, προσκομίζοντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ καθώς και την ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ.
  2. Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα Δελτία των αγωνιζομένων καθώς και την κάρτα Υγείας και δεν θα καταχωρούν στα πινάκια κανένα αθλητή του οποίου η Κάρτα Υγείας Αθλητή, δεν είναι θεωρημένη ιατρικώς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω.
  3. Παράδοση αρνητικού τεστ COVID-19. Προκειμένου να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η διασπορά του ιού στις διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ σαν ελάχιστο μέτρο επιδημιολογικής παρακολούθησης για τη συμμετοχή των αθλητριών και αθλητών θα απαιτείται υποχρεωτικά αρνητικό αποτέλεσμα γρήγορου τεστ ανίχνευσης αντιγόνου (Ag-RDTs) του κορονωιού SARS-CoV-2 (rapid test). Το τεστ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 24 ώρες πριν τη συμμετοχή στον αγώνα. Το αποτέλεσμα του τεστ θα παραδίδεται στους Υπεύθυνους της Αίθουσας Κλήσης.

Εάν τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων έχουν διαμορφωθεί ευνοϊκότερες συνθήκες σχετικά με την πρόληψη του COVID–19, τότε θα γίνουν οι απαιτούμενες προσαρμογές και σύμφωνα με το ισχύον τότε υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων στίβου.

 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
  1. Κανονισμοί διεξαγωγής αγώνα. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους Κανονισμούς Στίβου της World Athletics 2020 – 2021 καθώς και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
  2. Έλεγχοι αθλητών-τριών
   1. Αγωνιστικά παπούτσια. Τα αγωνιστικά παπούτσια να έχουν μέγιστο πάχος σόλας 25mmκαι το μέγιστο μήκος των καρφιών θα πρέπει να είναι 9mm.
   2. Αριθμοί συμμετοχής. Κάθε αθλητής θα λαμβάνει έναν (1) προσωπικό αριθμό και ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας. Ο αριθμός συμμετοχής πρέπει να συγκρατείται με 4 παραμάνες, μία σε κάθε γωνία, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτει και, επιπλέον, πρέπει να τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι απολύτως ορατός κατά τη διάρκεια του αγώνα. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ.
   3. Αντικείμενα μη εγκεκριμένα σε αγωνιστικό χώρο (Πίνακας 2). ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ–ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΌ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΚΡΙΤΩΝ.
  3. Επίλυση τεχνικών θεμάτων. Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη των Αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.
 1. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
  1. Στους αγώνες θα υπάρχει πλήρης ιατρική κάλυψη με ιατρό καρδιολόγο.
  2. Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες και να έχουν στην κατοχή τους την Κάρτα Υγείας Αθλητή θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
  3. Η έκδοση της Κάρτας Υγείας Αθλητή (πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών) είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του νόμου 4479/2017 και τον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και Αγώνων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Η Κάρτα Υγείας Αθλητή ισχύει για ένα (1) έτος από την θεώρησή της.
 1. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΤΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΙΘΑΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ.
 1. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ
  1. Όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη διοργάνωση θα πρέπει να τηρούν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. και τα αντίστοιχα Υγειονομικά Πρωτοκόλλα διεξαγωγής αγώνων που ισχύουν για τον ανοικτό στίβο και έχουν εγκριθεί από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, με τις οποιεσδήποτε τροποποιήσεις που θα ισχύουν μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων και αφορούν την πρόληψη της μετάδοσης της COVID–19.
  2. Στους αγώνες δεν θα επιτρέπεται η παρουσία θεατών παρά μόνο ενός συνοδού η εκπροσώπου του κάθε συλλόγου, και των προπονητών των αθλητών. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους όσους βρίσκονται εντός σταδίου καθώς και στις εξέδρες. Εξαίρεση μόνο για τους αθλητές κατά την διάρκεια του ζεστάματος και του αγώνα.
  3. Συνημμένα: Υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων στίβου.
 1. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο προπονητής Δημήτρης Θεοδωρίδης με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 4 (πρώην άρθρο 121) των Κανονισμών Αγώνων Στίβου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (WorldAthletics) έκδοσης 2020 – 2021 καθώς και το άρθρο 16 του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και Αγώνων Στίβου (έκδοση 2015), σε συνεργασία με τον Αλυτάρχη του πρωταθλήματος.

Δείτε εδώ το υγειονομικό πρωτόκολλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναβολή 23ου Δρόμου Βουνού «Υμηττός 2023»
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
2ο Runners of the Year by TihioRace
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης Ελλήνων δρομέων που διακρίθηκαν το 2022
Προπόνηση στη διαδρομή του Sougliani Trail & Sougliani Path
Στις 19 Φεβρουαρίου η προγραμματισμένη προπόνηση
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο