21ος Επετειακός Ευχίδειος Άθλος – Νέα ημερομηνία

Ανακοινώθηκε οι νέες ημερομηνίες των αγώνων

Share

Η διοργάνωση του Ευχίδειου Άθλου ανακοίνωσε την νέα ημερομηνία διεξαγωγής που είναι 8-10 Αυγούστου.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Αγαπητοί φίλες και φίλοι, αθλητές και αθλήτριες του Ευχίδειου άθλου, απομένουν 40 περίπου μέρες από την 7η Μαίου , ημέρα έναρξης του 21ου Επετειακού Ευχίδειου άθλου και των αγώνων  και εκδηλώσεων  που συμπεριλαμβάνονται μέσα σε αυτόν:  Ευχίδειος Υπέρ-άθλος 215 χλμ.Ευχίδειος άθλος 107,5 χλμ. , Δρόμος 9 Μουσών -Ουρανία, Ευχίδεια λαμπαδηδρομία.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στη χώρα μας και οι απαγορεύσεις που ισχύουν, δεν μας επιτρέπουν την πραγματοποίηση των αγώνων μας την καθορισμένη ημερομηνία 7-9 Μαίου 2021.

Ακόμη κι αν αρθούν  τα μέτρα σε 2-3 εβδομάδες, το χρονικό διάστημα που απομένει, δεν αρκεί για τις προετοιμασίες που απαιτούνται.

Όμως, όπως έχουμε εξ αρχής δηλώσει, φέτος, λόγω του επετειακού χαρακτήρα των αγώνων μας αφού συμπληρώνονται 2500 χρόνια από την ηρωική μάχη των Πλαταιών και τον άθλο του ημεροδρόμου Ευχίδα, αυτοί, δεν θα ματαιωθούν αν υπάρξει πρόβλημα , αλλά θα γίνουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ετσι λοιπόν, αποφασίσαμε την μετάθεση του 21ου Ευχίδειου άθλου για τις 6-8 Αυγούστου 2021!
Ελπίζουμε , ότι μέσα στο καλοκαίρι η κατάσταση με την πανδημία θα έχει εξομαλυνθεί σημαντικά, ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τους αγώνες μας με ασφάλεια.

Επειδή όπως λένε, όλα για κάποιο λόγο γίνονται, ίσως έτσι θάπρεπε να γίνει, αφού η επική και πιο καθοριστική μάχη , η μάχη των Πλαταιών και φυσικά ο άθλος του Ευχίδα έγιναν μήνα Αυγουστο!
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά , ιδιαίτερα όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή , για την  στήριξη, την αγάπη, τον ενθουσιασμό, την εμπιστοσύνη και την τιμή που μας δίνετε.

Το ίδιο ισχύει και από την δική μας πλευρά και γι αυτό θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν και όσο μας επιτρέπουν οι τρέχουσες συνθήκες ξεκάθαροι και τίμιοι απέναντί σας.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν για τα εξής:

1.  Οι εγγραφές θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι 5/7/2021 και για τους τρεις αγώνες.
Αν , τεθεί πλαφόν συμμετοχών  από την ΓΓΑ ,τότε θα τηρηθεί λίστα προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας εγγραφής , ξεχωριστή για κάθε αγώνα.

2.  Οσοι έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή θα λαβουν προσωπικό mail προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή να ακυρώσουν την συμμετοχή τους στην νέα ημερομηνία. Μπορείτε να επικοινωνήσετε κι εσείς μαζί μας για να μας διευκολύνετε. Οσοι δεν απαντήσουν μέχρι 15/4, η συμμετοχή τους θα θεωρηθεί άκυρη.

3.  Σε όσους  έχουν δηλώσει συμμετοχή και έχουν καταθέσει χρήματα αλλά αποφασίσουν να μην έρθουν στην νέα ημερομηνία, θα γίνει επιστροφή των χρημάτων τους.  ( θα αφαιρεθούν τα έξοδα τραπέζης όπου υπάρχουν).

4. Παρακαλούμε, όσους  εχουν  ήδη δηλώσει και  δεν έχουν πληρώσει κανένα ποσόν εως τώρα,  καθώς και αυτούς  που θα δηλώσουν συμμετοχή από εδώ και πέρα, να μην προβούν σε καμία πληρωμή μέχρι  τις 25/6 .

5.  Αν όλα πηγαίνουν καλά σε σχέση με την πανδημία, η καταβολή της οικονομικής  συμμετοχής και για τους τρεις αγώνες  θα γίνει από 25/6- 5/7.

Φυσικά, θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν από την ΓΓΑ.

Ενδεχομένως, να χρειαστεί να γίνουν αλλαγές π.χ. στο πρόγραμμα ή αλλού προκειμένου να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.Αν χρειαστεί να γίνουν, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.   Γενικά οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωνα οποιασδήποτε αλλαγής, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Ζητούμε συγγνώμη γι αυτήν την αναστάτωση, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά.

  Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρεθούμε όλοι μαζί ξανά, όπως όλα αυτά τα χρόνια για να ζήσουμε και πάλι μοναδικές στιγμές!

Για μας, είνα πάντα , σαν να είναι η πρώτη φορά!!Σας περιμένουμε ανυπόμονα στο νέο μας ραντεβού, να τιμήσουμε όλοι μαζί τους ηρωικούς μας προγόνους, που έδωσαν την ζωή τους στην ένδοξη  μάχη των Πλαταιών για την ελευθερία και τα ιδανικά της πατρίδας μας. Μέχρι τότε, να προσέχετε τους εαυτούς σας και τους άλλους !! Καλή αντάμωση!

ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΥΠΕΡ-ΑΘΛΟΣ Δελφοί-Πλαταιές-Δελφοί

ΑΠΟΣΤΑΣΗ : 215 χλμ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Παρασκευή  6 Αυγούστου  2021, ώρα 07.00 Δελφοί

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σάββατο 7 Αυγούστου  2021 Δελφοί

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ : 36 ώρες Δίνεται το χρονικό όριο των 16 ωρών για το πρώτο μισό, Δελφοί-Πλαταιές και των 20 ωρών για την επιστροφή Πλαταιές-Δελφοί.  Ο Ευχίδειος Υπέρ-άθλος επίσης, αποτελεί κριτήριο για το Σπάρταθλον με   χρονικό ώριο τις 33 ώρες για τους άνδρες και τις 34 για τις γυναίκες.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Θα υπάρχουν 38 επανδρωμένοι σταθμοί ελέγχου και ανεφοδιασμου (19Χ2) και 12 μη επανδρωμένα σημεία νερού (6Χ2)

ΜΕΤΑΦΟΡΑ: Θα υπάρχει πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών στους Δελφούς και επιστροφή από τους Δελφούς στην Αθήνα, για όσους αθλητές το επιθυμούν.

Κριτήρια συμμετοχής, έπαθλο, πρόγραμμα, απονομές, οικονομική συμμετοχή , και γενικά όλες οι λεπτομέρειες υπάρχουν  αναλυτικά στο site μας:www.euchidiosathlos.gr

 Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, καθώς επίσης ιατρική  μέριμνα με διαρκή παρουσία ασθενοφόρου και γιατρών των αγώνων.

ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ ΠΛΑΤΑΙ-ΔΕΛΦΟΙ

ΑΠΟΣΤΑΣΗ:  107,5 χλμ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ:  Παρασκευή 6 Αυγούστου  2021,ώρα 00.00 (μεσάνυχτα προς Σάββατο 7Αυγούστου )Πλαταιές

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σάββατο 7 Αυγούστου  2021 Δελφοί

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ:  16 ώρες

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ : Θα υπάρχουν 19 επανδρωμένοι σταθμοί ελέγχου και τροφοδοσίας και 6 μη επανδρωμένα σημεία νερού.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ: Θα υπάρχει πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών από την Αθήνα στις Πλαταιές, και από τους Δελφούς στην Αθήνα, για όσους αθλητές το επιθυμούν.

Κριτήρια συμμετοχής, έπαθλα, απονομές, πρόγραμμα, και όλες οι οδηγίες και λεπτομέρειες υπάρχουν πολύ αναλυτικά στο site μας :www.euchidiosathlos.gr    Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, καθώς επίσης ιατρική  μέριμνα με διαρκή παρουσία ασθενοφόρου και γιατρών των αγώνων.

ΔΡΟΜΟΣ 9 ΜΟΥΣΩΝ-ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΓ. ΑΝΝΑ-ΔΕΛΦΟΙ

 Ο Δρόμος 9 Μουσών , είναι ένας θεματικός αγώνας , συνδεδεμένος με την ιστορία και την μυθολογία μας, όπως συνηθίζουμε. Τον οναμάζουμε δρόμο 9 Μουσών, διότι ένα μεγάλο μέρος του διασχίζει τον Ελικώνα , ο οποίος ως γνωστό ήταν ο τόπος κατοικίας των Μουσών.

Κάθε χρόνο είναι αφιερωμένος σε μια διαφορετική Μούσα, η οποία απεικονίζεται στο μοναδικό μετάλλιο της κάθε χρονιάς, δημιουργώντας έτσι μια πολύ ξεχωριστή συλλογή για ‘όσους συμμετέχουν.Το 2018 ήταν αφιερωμένος στην Μούσα της Ιστορίας Κλειώ, το 2019 στην Μούσα του Έρωτα Ερατώ και το 2021 είναι αφιερωμένος στην Μούσα της αστρονομίας Ουρανία.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 59 χλμ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Σάββατο 7 Αυγούστου  2021 ,ώρα 08.00 Αγ. Άννα

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σάββατο 7 Αυγούστου  2021 Δελφοί.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ : 9 ώρες

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: Θα υπάρχουν 8 επανδρωμένοι   σταθμοι ελέγχου και τροφοδοσίας  και 4 μη επανδρωμένα σημεία νερού.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ: Θα υπάρχει πούλμαν για την μεταφορά όσων το επιθυμούν από την Αθήνα στην Αγ. Αννα και απο τους Δελφούς στην Αθήνα.

Κριτήρια συμμετοχής, έπαθλα, πρόγραμμα, και γενικά όλες τις λεπτομέρειες μπορείτε να τις βρείτε στο site μας επίσης, www.euchidiosathlos.gr

Στον αγώνα, θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, καθώς επίσης ιατρική  μέριμνα με διαρκή παρουσία ασθενοφόρου και γιατρών των αγώνων.

Σας περιμένουμε όλους με χαρά!

Μέχρι τότε, μείνετε ασφαλείς, προσέξτε τον εαυτό σας και τους γύρω σας!!

Καλές προπονήσεις , καλή προετοιμασία!!

ΤΡΕΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΧΙΔΑ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΙΣ ΜΟΥΣΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ, ΕΞΑΓΝΙΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΛΙΑ ΠΗΓΗ, ΦΟΡΕΣΕ ΔΑΦΝΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΑΙ ΜΠΕΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Hercules Mountain Series 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Vavdos Trail Run 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο