Poikilo Rocky Mountain 2020 – Ακύρωση

Εκκίνηση αισιοδοξίας στις 6 Σεπτεμβρίου

Share

Προσοχή: Ο αγώνας έχει ακυρωθεί για το 2020.
Για να δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης πατήστε εδώ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης σχετικά με τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Poikilo Rocky Mountain:

«Η στιγμή της επανεκκίνησης πλησιάζει, η αντίστροφη μέτρηση για το Poikilo Rocky Mountain 2020 άρχισε. Η εκκίνηση του αγαπημένου ορεινού αγώνα της Αττικής έρχεται την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020. Για 8η συνεχή χρονιά, στα μοναδικά μονοπάτια του Ποικίλου Όρους, αθλητές και ερασιτέχνες δρομείς, μικροί και μεγάλοι θα δοκιμάσουν την αντοχή τους σε έναν αγώνα καταξιωμένο για τις διαδρομές και την ποιότητα του, σχεδιασμένο από τον Π.Δ.Σ ΟΔΥΣΣΕΑΣ.

Ο κύριος αγώνας, το Rocky Mountain, 22.5km με περίπου 1110 μέτρα θετική υψομετρική είναι ένας γνήσιος trail αγώνας και απευθύνεται σε δρομείς εξοικειωμένους με το βουνό και με τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ενώ ταυτόχρονα είναι σχεδιασμένος ώστε ακόμα και οι κορυφαίοι αθλητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να αγγίξουν τα όρια τους.

Παράλληλα όμως, διεξάγεται και ο αγώνας UpDown 8km με 392 μέτρα θετική υψομετρική σε μία πιο ήπιας δυσκολίας διαδρομή κατάλληλη για όσους έχουν μικρή εμπειρία στους αγώνες ορεινού τρεξίματος.

Τέλος, διεξάγεται ο FunRace 4km που είναι ιδανικά σχεδιασμένος για δρομείς που θέλουν να αποκτήσουν την πρώτη τους επαφή με το βουνό και να απολαύσουν από πρώτο χέρι την αίσθηση ελευθερίας που σου δίνει το ορεινό τρέξιμο.

Η διοργάνωση είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να ικανοποιούνται όλα τα επίπεδα των δρομέων αφήνοντας τους μία όμορφη ανάμνηση από το Ποικίλο Όρος.                                                                                            

Το Ποικίλο Όρος είναι ένας κρυμμένος «θησαυρός» της Αττικής που αποτελεί φυσικό όριο μεταξύ του Λεκανοπεδίου Αθηνών και του Θριάσιου Πεδίου. Η θέα που προσφέρει εκτείνεται από την Πάρνηθα και τον Υμηττό μέχρι τη θάλασσα. Οι συμμετέχοντες στο Poikilo Rocky Mountain έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη θέα αυτή καθώς η διαδρομή του αγώνα είναι σχεδιασμένη να διέρχεται από όλα τα σημεία μεγάλου ενδιαφέροντος του βουνού. Ταυτόχρονα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους, πρόκειται για ένα «άγριο» και πολύ πετρώδες βουνό δημιουργώντας μονοπάτια αρκετά τεχνικά που θα τεστάρουν την αντοχή και δεξιοτεχνία ακόμα και των πιο δυνατών αθλητών.

Το πρώτο Poikilo Rocky Mountain μπήκε στη ζωή των δρομέων για πρώτη φορά το 2013. Η φήμη της διοργάνωσης έχει ξεπεράσει τα «σύνορα» της Αττικής και βρίσκεται στο «καλεντάρι» πολλών δρομέων από διάφορα μέρη της Ελλάδας που έρχονται στην Αθήνα για την εμπειρία και μόνο του Poikilo Rocky Mountain.

Η Οργανωτική Επιτροπή σεβόμενη τις συστάσεις  του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ τήρησε  υπεύθυνη στάση και είχε ακυρώσει τον αγώνα που είχε προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου 2020, λειτουργώντας με ευθύνη απέναντι  σε αθλητές, θεατές και τις οικογένειες τους. Χρέος μας τώρα απέναντι στο δρομικό κίνημα και στην υγιεινό τρόπο ζωής και άθλησης είναι να επιστρέψουμε με αισιοδοξία, χωρίς φόβο αλλά με ευθύνη στους αγώνες που ομορφαίνουν  την καθημερινότητα μας.

«Το βουνό είναι σύμβολο ελευθερίας και ζωής και όσοι αγαπάμε το ορεινό τρέξιμο το γνωρίζουμε πολύ καλά. Αυτό είναι και το μήνυμα του Poikilo Rocky Mountain 2020. Μετά από τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζήσαμε με την πανδημία και με την καραντίνα, επιστρέφουμε για να τρέξουμε πιο δυνατοί, για την υγεία μας και μια καλύτερη ζωή. Σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας εμείς παραμείναμε προστάτες του Ποικίλου Όρους. Φροντίζαμε καθημερινά τα μονοπάτια του αγώνα, φτιάξαμε νέες διαδρομές και είδαμε με χαρά ανθρώπους να μαθαίνουν το βουνό μέσα από την ανάγκη τους να βγουν από το σπίτι. Ελπίζουμε να γεννήθηκαν νέοι δρομείς. Σας περιμένουμε στην εκκίνηση για να τρέξουμε κόντρα στο φόβο,  να τρέξουμε στα μονοπάτια της χαράς, στα βουνίσια μονοπάτια, να τρέξουμε στο Ποικίλο Όρος» δήλωσε ο Πρόεδρος του Π.Δ.Σ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, και race director Δημήτρης Ζωναράς.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με εγκεκριμένο πρωτόκολλο από την Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης και οι τεχνικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου  www.pdsodysseas.gr θα ανοίξουν 1 Ιουλίου.

Για τους αθλητές που έχουν ήδη πληρώσει για να τον αγώνα του Μαρτίου που αναβλήθηκε ισχύει η εγγραφή τους. Αν δεν μπορούν να τρέξουν στη νέα ημερομηνία οι επιλογές είναι: α) Επιστροφή χρημάτων, β) Μεταφορά της εγγραφής για την διοργάνωση του 2021, επικοινωνώντας  με την διοργάνωση στο email : [email protected]

Web: www.pdsodysseas.gr

Fb: Poikilo Rocky Mountain

Instagram: p.d.s_odysseas»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
«On» και Cosmos Sport παρουσίασαν το Cloudomonster 2
Όλα όσα έγιναν στο επιτυχημένο event στη Γλυφάδα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο