CaniCross Greece Θεσσαλονίκη

Διεξαγωγή δράσης τρεξίματος αθλητή με σκύλο στην Θεσσαλονίκη

Share

Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης σχετικά με τη διεξαγωγή δράσης τρεξίματος αθλητή με σκύλο στην περιοχή Θεσσαλονίκης Σέιχ Σου:

«Η FULLFACE Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία είναι ένας φορέας που ενεργεί και βασίζεται πάνω σε καλές πρακτικές. Οι καλές πρακτικές αναπτύσσονται σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως στην κοινωνική προσφορά για την προστασία της πανίδας, συνεισφορά σε φιλοζωϊκές οργανώσεις για την προστασία των αδέσποτων, σε προγράμματα ζωοφιλικής ενημέρωσης και στην κοινωνικοποίηση μεταξύ σκύλων και ανθρώπων. 
Προωθεί πρωτοποριακές ιδέες με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και της απλής λογικής. Μέσα από τις παραπάνω πρακτικές έχει αναπτύξει στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο τη δράση του canicross (τρέξιμο αθλητής και σκύλος). Το canicross είναι ένα σπορ αρκετά διαδεδομένο σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί πλέον μια επιπλέον ευχαρίστηση σε όλους τους περισσότερους ανθρώπους που διαθέτουν σκύλο. 

Το CaniCross Greece στην Ελλάδα είναι δραστηριότητα της FULLFACE Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και έχει σαν σκοπό την διοργάνωση δράσεων-αγώνων σε όλη την χώρα για την διάδοση του σπορ, με στόχο την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2022 ή 2024. Η ομάδα του CaniCross Greece επιλέγει κάθε χρόνο μεγαλουπόλεις και τοποθεσίες όπως η Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κόρινθο, Μετέωρα, Χανιά, Πάτρα, Πήλιο κ.ά. οι οποίες διαθέτουν και τουριστικό ενδιαφέρον, για την διεξαγωγή αυτών των δράσεων. Το canicross διεξάγεται πάντα σε ορεινές χωμάτινες διαδρομές για την μη καταπόνηση του αθλητή αλλά και ιδιαίτερα του σκύλου. Στις δράσεις αγώνες συμμετέχουν αθλητές από την Ελλάδα αλλά και από ξένες χώρες όπως Βουλγαρία, Ιταλία, Αυστρία κ.α. Ήδη το 2019 έχουν διεξαχθεί 4 αγώνες με μεγάλη επιτυχία.

Για τον μήνα Φεβρουάριο έχουμε επιλέξει την πόλη της Θεσσαλονίκης στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, στις 23.02.2020. Και για τον μήνα Μάρτιο έχουμε επιλέξει την Αθήνα με 2 αγώνες και έναν ακόμη Ιωάννινα.

Το CaniCross Greece είναι δραστηριότητα της FULLFACE Non Profit Civil Association και  μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Canicross (I.C.F.) . Εντάσσεται από τον Απρίλιο του 2019 πλέον στον παγκόσμιο χάρτη του canicross και μπορεί να συμμετέχουν αθλητές του στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήδη η Ελλάδα προετοιμάζει την δική της Εθνική. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε 7 αθλητές που έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Pledran της Γαλλίας τον Οκτώβριο του 2020 

Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες από παλαιότερες δράσης στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://canicrossgreece.org/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Amorgos Trail Challenge 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
7ος Δρόμος Καραθώνας Αρβανιτιάς
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Δρόμος Υγείας Επισκοπείου 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο