7ος δρόμος σύζευξης αρχαιολογικών χώρων «Θέρμαι – Ναός Ακραίας Ήρας»

Share

Ο 7ος δρόμος σύζευξης αρχαιολογικών χώρων «Θέρμαι – Ναός Ακραίας Ήρας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον ομώνυμο αγώνα απόστασης 20,8χλμ., τον 5ο Γύρο Βουλιαγμένης με απόσταση 5,3χλμ. και τον 6ο Ηραιό δρόμο – Όραμα Ελπίδας 800μ.

Αναλυτική η προκήρυξη του αγώνα

Η Οργανωτική Επιτροπή του «ΑΘΛΟΣ + ΕΝΕΡΓΕΙΑ» προκηρύσσει για την Κυριακή4 Οκτωβρίου 2020

Tον 7ο δρόμο σύζευξης αρχαιολογικών χώρων «Θέρμαι Λουτράκι -Ναός Ακραίας Ήρας Περαχώρας»
Τον 5ο Γύρο της Λίμνης Βουλιαγμένη και
Τον 6ο Ηραίο δρόμο 800μ
ΓΕΝΙΚΑ

Ο 7os δρόμος σύζευξης αρχαιολογικών χώρων «Θέρμαι – Ναός Ακραίας Ήρας» είναι αγώνας ασφάλτου απόστασης 20.900 μέτρων. Ξεκινάει από το Λουτράκι, ακολουθεί τον δρόμο Λουτρακίου – Περαχώρας και φτάνοντας στην Περαχώρα κατηφορίζει στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στη λίμνη Βουλιαγμένη και από εκεί στο πλάτωμα του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου όπου και ο τερματισμός.

Ο 5os Γύρος της Λίμνης Βουλιαγμένη απευθύνεται σε κάθε άτομο με σχετικά καλή φυσική κατάσταση και έχει μήκος 5.300 μέτρα. Η διαδρομή κινείται σε άσφαλτο έχοντας αριστερά τη λίμνη για να τερματίσει στο πλάτωμα του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου.

Ο 6osΗραίος δρόμος – Όραμα Ελπίδας 800μ είναι μια γιορτή για τα παιδιά ηλικίας 8 έως 15 ετών και ευελπιστούμε να αποτελέσει την απαρχή για μελλοντικούς δρομείς.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ –ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Διοργάνωση: <<ΑΘΛΟΣ + ΕΝΕΡΓΕΙΑ >>

ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ –ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Με πρωτοβουλία
του Προοδευτικού Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου (Π.Ε.Μ.Σ.) Περαχώρας
της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας
του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Περαχώρας
του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικιστών Λίμνης Ηραίου
του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου

του Αθλητικού Ομίλου Περαχώρας
και φυσικών προσώπων – δημοτών Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Σκοπός μας είναι η ανάδειξη της αξίας της άθλησης στην καθημερινή μας ζωή και η προβολή των αρχαιολογικών χώρων και των ιστορικών μνημείων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας, με τη διεξαγωγή αγώνων που δίνουν την δυνατότητα στους δρομείς να τρέξουν πάνω σε πανέμορφες διαδρομές έναν ενδιαφέροντα αγώνα και στα παιδιά τη χαρά της συμμετοχής σε ένα αθλητικό δρώμενο.

Παράλληλα, στοχεύουμε να φέρουμε τον αθλητισμό και το τρέξιμο πιο κοντά στους πολίτες της Κορινθίας, στην ενσωμάτωσή της άθλησης στην καθημερινή μας ζωή και τη εμφύσηση του πνεύματος του “ευ αγωνίζεσθε” στους νέους.

Περισσότερες πληροφορίες, αναλυτική περιγραφή και χάρτες των διαδρομών θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Αθλος + Ενέργεια https://athlosenergeia.wordpress.com/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Ώρες εκκίνησης:

Δρόμος 20.900 μέτρων 09:30
Αγώνας 5.300 χλμ : 09:30
Αγώνας 800 μέτρων 09:00
Διαδρομή αγώνα 20.800 μέτρων

Αφετηρία είναι το κυκλικό κτίριο της ιαματικής πηγής Λουτρακίου και η διαδρομή στην αρχή και για 4 χλμ. κινείται μέσα στο Λουτράκι.

Βγαίνοντας από το Λουτράκι ξεκινάει μια διαδρομή 5 χλμ. συνεχούς ανηφόρας και υψομετρικής διαφοράς 250 μέτρων. Ακολουθούν 2 χλμ. στο ίδιο υψόμετρο μέχρι την Περαχώρα και από εδώ ξεκινάει η κατηφορική πορεία μέχρι τον τερματισμό με μια μικρή υψομετρική 40 μέτρων λίγο πριν τον τερματισμό που είναι ο αρχαιολογικός χώρος του ναού της Ήρας στο Φάρο Ηραίου.

Η έναρξη του αγώνα θα είναι στις 09:30, ο χρόνος που δίνεται για τον τερματισμό είναι 3 ώρες

Διαδρομή αγώνα 5.300 μέτρων

Στη λίμνη Βουλιαγμένη Περαχώρας και με αφετηρία το ξενοδοχείο “ΜΑΝΤΑΣ” ξεκινάει η διαδρομή που κινείται σε άσφαλτο και στο ίδιο υψόμετρο, έχοντας μια μικρή υψομετρική 40 μέτρων λίγο πριν τον τερματισμό και οι δρομείς αφού διατρέξουν περιμετρικά την λίμνη Βουλιαγμένη (Περαχώρας) καταλήγουν στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου.

Η έναρξη του αγώνα θα είναι στις 09.30, ο χρόνος που δίνεται για τον τερματισμό είναι 1 ώρα.

Δήλωση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ον έτος της ηλικίας τους, στην ιστοσελίδα του αγώναhttps://athlosenergeia.wordpress.com/

Κύπελλα θα απονεμηθούν :

Για τον δρόμο 20.900 μέτρων
Στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες νικητές/τριες της γενικής κατάταξης

και στις ηλικιακές κατηγορίες:

Ανδρών

18-30 ετών
31-40 ετών
41-50 ετών
51-60 ετών και
61 ετών
Γυναικών

18 – 35 ετών
36+
Σημ. – Στην κάθε κατηγορία θα πρέπει να συμμετέχουν 5 τουλάχιστον αθλητές. Σε περίπτωση που οι συμμετοχές είναι λιγότερες των 5 η κατηγορία δεν υφίσταται και οι διοργανωτές έχουν δικαίωμα να ενσωματώσουν τους αθλητές της κατηγορίας στην αμέσως επόμενη κατηγορία ή την προηγούμενη για την τελευταία ηλικιακά.

Οι 3 νικητές/τριες της γενικής κατάταξης δεν θα μετέχουν στον υπολογισμό των νικητών των ηλικιακών κατηγοριών

Για τον δρόμο 5.300 μέτρων
Θα απονεμηθούν κύπελλα στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες νικητές/τριες της γενικής κατάταξης

Αναμνηστικά Θα δοθούν σε κάθε δρομέα που θα περάσει τη γραμμή του τερματισμού.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η σήμανση της διαδρομής ορίζεται από ταινίες έργου (χρώματος άσπρου και κόκκινου) που δείχνουν την σωστή πορεία του αθλητή καθώς και βέλη χρώματος μπλε. Σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ενδεχομένως ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο κάθε αθλητής/ρια τρέχει με δική του/ης ευθύνη και ουδεμία ευθύνη φέρουν οι διοργανωτές σε περίπτωση τραυματισμού του/ης, ή προβλήματος υγείας που τυχόν του ή της παρουσιασθεί κατά την διάρκεια του αγώνα ή και μετά τον αγώνα όμως με την φροντίδα της διοργάνωσης σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν Εθελοντικές Διασωστικές Ομάδες, εθελοντές γιατροί και ασθενοφόρο που θα καλύπτουν τον αγώνα. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

Η οργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα χωρίς προηγούμενη ενημέρωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Σε καμία περίπτωση η οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα αλλοιώνει το ύφος του αγώνα.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιήσει τις διαδρομές αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των αθλητών. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ

Στον δρόμο των 20.900 μέτρων θα υπάρχουν 5 σταθμοί ανεφοδιασμού όπου οι δρομείς θα βρούν:

στον 1ο Σταθμό (3,5χλμ.) νερό και ισοτονικό
στον 2ο Σταθμό (5,5 χλμ.) νερό και ισοτονικό
στον 3ο Σταθμό (8 χλμ.) νερό, cocacola, μπανάνα, σοκολάτα
στον 4ο Σταθμό11 χλμ.) νερό, ισοτονικά, μπάρες και σοκολάτα
στον 5ο (14 χλμ.) και στον 6ο (19 χλμ.) Σταθμό μόνο νερό
Στο δρόμο των 5.300 μέτρων στο 3ο χιλιόμετρο της διαδρομής οι δρομείς θα βρουν νερό και ισοτονικό

Στον τερματισμό θα έχουμε φρούτα, χυμό, μπανάνα και το τοπικό ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΙ που με μεράκι θα παρασκευάσουν οι κάτοικοι της Περαχώρας.

Δήλωση συμμετοχής : Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα μπορεί να γίνει με ηλεκτρονική μορφή στο site του αγώνα https://athlosenergeia.wordpress.com/ όπου υπάρχει σχετική φόρμα.

ΚΟΣΤΟΣ

Η οικονομική συνεισφορά του αθλητή είναι 10 € για τον δρόμο των 20.900 μέτρων και 5 € για τον δρόμο των 5.300 μέτρων και καταβάλλεται στην Τράπεζα Πειραιώς και στο όνομα του συνδιοργανωτή συλλόγου «Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας», αριθ. Λογαριασμού GR0901725230005523077994735. Ως αιτιολογία να αναγράφεται το όνομα του συμμετέχοντα δρομέα.

Παραλαβή Αριθμών

Η παραλαβή των αριθμών των συμμετεχόντων θα γίνεται από το Σαββάτου βράδυ στο pasta patry στην Περαχώρα και στην αφετηρία την ημέρα του αγώνα.

Όσα παιδιά συμμετάσχουν στον αγώνα των 800 μέτρων τεκμαίρεται ότι συμμετέχουν με την συναίνεση των γονέων τους, και ως εκ τούτου η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού. Επίσης η συμμετοχή στον παραπάνω αγώνα συνιστά εκ μέρους των γονέων, όσων παιδιών συμμετάσχουν, αποδοχή του συγκεκριμένου όρου.

Θα υπάρχει φωτογραφική κάλυψη στον αγώνα και οι φωτογραφίες θα διατεθούν δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα

Οι διοργανωτές απεκδύονται κάθε ευθύνης για καταστροφή, κλοπή, απώλεια κ.τ.λ. της προσωπικής περιουσίας των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά των διοργανωτών για οποιαδήποτε καταστροφή, που μπορεί να προκληθεί στον εξοπλισμό τους ή το όχημα τους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους αγώνων Δημήτριο Καραχρήστο τηλ. 6936676798, Ντίνα Ράπτη τηλ. 6937363330

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
42ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10χλμ.
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Νεστόρεια 2024
Δείτε περισσότερα
Καλυδώνιος δρόμος 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο