Αγώνας Τιμής και Μνήμης 5χλμ. στο Μάτι

Συμβολικός αγώνας μη αγωνιστικού χαρακτήρα

Share

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του διοργανωτή Συλλόγου “Τελμησσού”.

Αγώνας Δρόμου Τιμής και Μνήμης 5 χιλιομέτρων μη αγωνιστικού χαρακτήρα, χωρίς μετάλλια, χωρίς διακρίσεις, χωρίς χρόνο, μόνο για να τιμήσουμε και να μνημονεύσουμε τους συνανθρώπους μας που έφυγαν αδίκως στις φονικές πυρκαγιές της περιοχής μας.

Το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018 εκτυλίχτηκε στην περιοχή του Δήμου Μαραθώνα μια σύγχρονη εθνική τραγωδία. Η πυρκαγιά που είχε νωρίτερα ξεσπάσει στην Νταού Πεντέλης επεκτάθηκε και πέρασε μέσα από τους οικισμούς  Νέος Βουτζάς , Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι. Σε λίγα λεπτά η λαίλαπα της φωτιάς κατέστρεψε ό,τι έβρισκε στο πέρασμά της. Ο τραγικός απολογισμός ήταν να χάσουν τη ζωή τους 102 άνθρωποι, 48 γυναίκες, 43 άνδρες, 11 παιδιά. Το νεότερο θύμα ήταν 6 μηνών και το μεγαλύτερο 93 ετών. Τουλάχιστον 164 ενήλικες και 23 παιδιά μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο περιλαμβανομένων 11 ενηλίκων σε σοβαρή κατάσταση. Τουλάχιστον 15 βαριά εγκαυματίες κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Από τις φονικές πυρκαγιές καταστράφηκαν ολοσχερώς ή έπαθαν ζημιές χιλιάδες σπίτια ενώ κάηκαν και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους. H πυρκαγιά στο Μάτι ήταν η φονικότερη στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου Βόλου 2023
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Ladies Run 2023
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Ultra Pelion Trail 2023 - Ακύρωση
Τα καιρικά φαινόμενα ακυρώνουν τον αγώνα στο Πήλιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο