Run for History – Ακύρωση

Αγώνες υπεραπόστασης στην Λευκάδα

Share

Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης σχετικά με τον αγώνα Run for History:

«Ιστορική διαδρομή Βίλχελμ Νταίρπφελντ
Ο Φίλανδρος τρέχει την Ιστορία μας / Run for History, τον 1ο ιστορικό ασφάλτινο δρομικό αγώνα υπεραπόστασης.

Πριν από έναν περίπου χρόνο πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης για τον μεγάλο φιλέλληνα αρχαιολόγο η οποία άφησε μεγάλη συγκίνηση και ενθουσιασμό στους Λευκαδίτες. Με αφορμή αυτό ο Φίλανδρος προτείνει στον Σύλλογο Νταίρπφελντ την σύσταση αγώνα δρόμου, κατά την οποία οι αθλητές θα περνούν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους που εντόπισε ο Β. Νταίρπφελντ.

Η αφετηρία θα είναι ο Ναός του Απόλλωνα στον ακρωτήριο του Δουκάτου και τερματισμός ο χώρος της Αρχαίας Νήρικος.Σε κάθε αρχαιολογικό τόπο–στάση, θα απαγγέλλονται οι αντίστοιχοι στίχοι της Οδύσσειας.
Πυρήνας της συγκεκριμένης αυτής πρότασης είναι το Μνημείο Νόστος / Β. Νταίρπφελντ, το αριστουργηματικό γλυπτό που εμπνεύστηκε και θα υλοποιήσει ο Σύλλογος Νταίρπφελντ στο Νυδρί.

Αυτό θα αποτελέσει και την έναρξη ενός καθοριστικού θεσμού για την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού μας, αλλά και της χώρας μας, γιατί ο Νταίρπφελντ υπήρξε κεντρικό πρόσωπο του πολιτισμού της Ελλάδας. Πρέπει να σημειωθεί, ότι τέτοιου είδους αγώνες με ιστορικό – πολιτιστικό περιεχόμενο είναι ελάχιστοι και η Λευκάδα θα αποτελέσει μέλος των εκλεκτών αυτών δράσεων και συμβάντων σε πανελλήνια κλίμακα.

Αυτό που είναι πάντα ο στόχος μας είναι η μετάδοση του μηνύματος της ιστορίας της Λευκάδας, του Ιονίου, της Ελλάδας. Ραντεβού το Σάββατο 04/04/2019 και ώρα 07:00πμ, παίρνοντας έναρξη από το Ακρωτήριο Δουκάτο».

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα: www.runforhistory.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
76ος Δρόμος Θυσίας  Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
6ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης – Ημιμαραθώνιος
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
12ος Χορτιάτης Trail Run 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο