4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Στους Δρόμους των Μεταλλωρύχων Λαυρίου»

Αγώνας στο Λαύριο

Share

Ακολουθεί η προκήρυξη του 4ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου «Στους Δρόμους των Μεταλλωρύχων Λαυρίου».

«Ο φετινός  αγώνας είναι αφιερωμένος στην πάλη των εργαζομένων για δημόσια και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και ο Σύλλογος Δρομέων Κορυδαλλού, Νίκαιας, Κερατσινίου (ΣΔΡΟΚΟΝΙΚΕΡ) συνδιοργανώνουν  αγώνα ανώμαλου δρόμου και δυναμικό περπάτημα 10.000 μ. καθώς και αγώνα 1.000 μ. για παιδιά και 300μ. για παιδιά 3-5 ετών.

Αυτός ο 4ος Λαϊκός αγώνας δρόμου είναι αφιερωμένος ενάντια στην προσπάθεια διάλυσης-ιδιωτικοποίησης  της κοινωνικής ασφάλισης και στον αγώνα των εργαζομένων για δημόσια, δωρεάν  και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση για όλους.

Αφετηρία και τερματισμός θα είναι εντός του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου ΤΠΠΛ (Εγκαταστάσεις πρώην Γαλλικής εταιρίας).

Κυριακή 10 Μαΐου 2020  Ώρα 10:00  
(Η προσέλευση 1 ώρα νωρίτερα 9π.μ)

Σκοπός : Να αναδειχτεί ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός. Η δημιουργία ενός δρομικού γεγονότος χωρίς χορηγούς και πολυεθνικές. Η ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της Λαυρεωτικής, σμιλεμένο από τα χέρια των μεταλλωρύχων, που άφησαν ανεξίτηλη υπογραφή στο πέρασμα των χρόνων. Η διεκδίκηση από την πολιτεία χρηματοδότησης των τμημάτων αθλητισμού με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην άθληση χωρίς κόστος.  

Όροι συμμετοχής: Οι αθλητές θα συμμετέχουν με ευθύνη τους και θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στις ανάλογες ιατρικές εξετάσεις.

Στον αγώνα των 10χιλ. συμμετέχουν όσοι είναι μεγαλύτεροι των 17 ετών. Μικρότεροι μόνο με υπεύθυνη δήλωση του γονέα.

Διαδρομή: Ακολουθείτε μια διαδρομή 400 μ. εντός των εγκαταστάσεων του ΤΠΠΛ και βγαίνοντας από την άνω πύλη μπαίνετε στο δημόσιο δρόμο Λαυρίου – Καμαρίζης για 300 μ. ,συνεχίζετε δεξιά σε χωματόδρομο και σε μια ανηφορική διαδρομή για 3χιλ. ,τα επόμενα 1800 μ. είναι ελαφρά κατηφορική .
Σε λίγα μέτρα φτάνετε στην καμινάδα όπου  έχετε πανοραμική θέα της πόλης του Λαυρίου ,του κόλπου του Θορικού και των εγκαταστάσεων των μεταλλείων.
Περνώντας  κάτω από την καμινάδα μπαίνετε σε στενό πευκόφυτο πετρώδες μονοπάτι  από όπου περνούσε το τρένο των μεταλλείων και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Ύστερα από 1 χιλιόμετρο στρίβετε δεξιά και μπαίνετε σε επίπεδο χωματόδρομο που μέσω του συνοικισμού Καβοδόκανο και μικρής ασφάλτινης διαδρομής θα σας οδηγήσει στον τερματισμό από την βόρεια πύλη εισόδου του πάρκου.

Σταθμοί τροφοδοσίας: Θα υπάρχουν 3 σταθμοί ,ο πρώτος στα 3,5χιλ. ο δεύτερος στα 7χιλ. και στον τερματισμό.

Χρονομέτρηση: Θα υπάρχει χρονομέτρηση (όχι ηλεκτρονική)

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Ο αγώνας των 1000 μ.& 300μ. για παιδιά θα γίνει εντός των εγκαταστάσεων του πάρκου σε μια κυκλική διαδρομή. Για τη συμμετοχή τους θα υπάρχει υπεύθυνη δήλωση σύμφωνης γνώμης του γονέα.

Που ακριβώς θα διεξαχθεί ο αγώνας: Το σημείο εκκίνησης είναι το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Λαυρίου και η διαδρομή από Αθήνα είναι η εξής: Από Αττική Οδό παίρνουμε τον δρόμο που πάει προς Μαρκόπουλο (λοξός αριστερά) και συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στο Λαύριο και στην πρώτη υποχρεωτική κυκλική διαδρομή που θα συναντήσουμε, στο δεξί μας χέρι είναι η είσοδος του ΤΠΠΛ. Για parking θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος (αλάνα) απέναντι από την είσοδο.

Θα υπάρχει χώρος φύλαξης ρουχισμού.

ΕΠΑΘΛΑ

Θα υπάρχει βράβευση στα 10χιλ.  για  τους 3 πρώτους άντρες και  3 πρώτες γυναίκες.
Και αντίστοιχα για τα 3 πρώτα αγόρια και 3 πρώτα κορίτσια στον αγώνα των 1.000 μ. και 300μ. κάθε κατηγορίας, (3-5 ετών, 6-9 ετών & 10-12 ετών).

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.

Προθεσμία υποβολής :  Παρασκευή  8-5-2020

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Παρακολουθήστε το βίντεο για τον 4ο αγώνα δρόμου:

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και στείλτε τα στις διευθύνσεις ή  [email protected] ή [email protected] 

ή στο fax : 2292025328

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. Δημήτρης Μεταξάς: 6934468485 Δημήτρης Τουμανίδης 6973506483

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΟΝΟΜΑ :

ΕΠΩΝΥΜΟ:

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΓΕΝΝΗΣΗΣ :

ΣΥΜΕΤΟΧΗ:

10ΧΙΛ

Δυναμικό περπάτημα

1000μ.

ΦΥΛΟ :

ΣΥΛΛΟΓΟΣ :

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ :

ΠΟΛΗ :

e-mail :

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Συμμετέχω στον αγώνα 10km / 1000m που θα διεξαχθεί 10-5-2020 στο Λαύριο με την απόλυτη προσωπική μου ευθύνη έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που βεβαιώνουν ότι είμαι ικανός για αθλητική αγωνιστική δραστηριότητα, παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον του διοργανωτή για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία και συναινώ στην ελεύθερη χρήση του ονόματος και φωτογραφικού μου υλικού σχετικού με τον αγώνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.                                            

Ο δηλών-ούσα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Global Run 2024 «5χλμ. για την ελευθερία»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Ladies Run 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
2ος Αγώνας Δρόμου Πάτμου - Patmos ChoRun 24
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο