Χορτιάτης Trail Run 2020

Αγώνας στον Χορτιάτη

Share

Την Κυριακή 8 Μαρτίου θα διεξαχθεί ο ορεινός αγώνας: Χορτιάτης Trail Run 2020.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης:

«Στις 8 Μαρτίου 2020 θα διεξαχθεί για 10η συνεχόμενη χρονιά με την στήριξη του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, ο αγώνας ορεινού τρεξίματος στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης που θα είναι αφιερωμένος στην προστασία του βουνού απο την ανθρώπινη παρέμβαση (Κεραίες,κυνηγοί,παράνομη υλοτομία) και την ευαισθητοποίηση όλων μας,ταυτόχρονα δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στον αγώνα κατά των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής στο Πάικο και στα Κρούσια του Κιλκίς,επίσης θέλουμε να επισημάνουμε την ευαισθητοποίηση και προσοχή όλων μας στην προστασία του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου.

Φέτος για πρώτη χρονιά θα υπάρχει και ο μικρός αγώνας των 6 χιλιομέτρων για την διευκόλυνση των αθλητών που κἀνουν τα πρώτα βήματα στο ρεινό τρέξιμο.

Η Εκκίνηση και ο Τερματισμός θα βρίσκονται μπροστά από το Κοινοτικό γραφείο του Χορτιάτη, η Εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00 το πρωί και ο πρώτος αθλητής αναμένεται στον τερματισμό περίπου στις 11.45.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα ανοίξουν το πρωί της Δευτέρας 13/01/2019,θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες τις προσεχείς μέρες.

Σε περίπτωση που η ημερομηνία του αγώνα μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, η Διοργάνωση δεν υποχρεούται να επιστρέψει το αντίτιμο συμμετοχής.

Οι αθλητές που δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στην νέα ημερομηνία διεξαγωγής,μπορούν είτε να μεταβιβάσουν την συμμετοχή τους είτε να συμμετέχουν στην επόμενη διοργάνωση δωρεάν,και στις δυο περιπτώσεις πρέπει να αποστείλουν τα πλήρη στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Διοργάνωσης: [email protected]

Σε όλους τους τερματίσαντες θα απονεμηθεί μετάλλιο.

Θα βραβευτούν οι ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών στον μεγάλο αγώνα : 18-39,40-49,50-59,60+. Η έγκαιρη προσέλευση των αθλητών στην γραμματεία του αγώνα που ανοίγει στις 08.00 το πρωί την ημέρα του αγώνα θα διευκολύνει το έργο της διοργάνωσης αλλά και τους ίδιους.

Θα βραβευτούν οι νικητές γενικής κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών του μικρού αγώνα.

Επίσης  απονέμονται:

Το κύπελλο Δημήτρης Κρυστάλλης στον μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή που θα τερματίσειι τον αγώνα.

Το κύπελλο Γιάτσεκ Μπόγκοτς στον μικρότερο σε ηλικία αθλητή που θα τερματίσει τον αγώνα.

Η Γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στο κοινοτικό γραφείο του Χορτιάτη από τις 08.00 το πρωί,όπου οι αθλητές με την επίδειξη ταυτότητας, διπλώματος, διαβατηρίου ή άλλου εγγράφου θα παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής.

Στον σταθμό τροφοδοσίας (9ο χιλιόμετρο) θα υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού στις 2 ώρες και 10 λεπτά,όποιος αθλητής προσέλθει πέραν του χρονικού ορίου απο τον σταθμό οφείλει να παραδώσει τον αριθμό του και το τσίπ χρονομέτρησης,αυτοκίνητο της διοργάνωσης θα μεταφέρει όσους εγκαταλείψουν η τεθούν εκτός χρονικού ορίου απο τον σταθμό τροφοδοσίας.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Οι αθλητές καλό είναι να έχουν μαζί τους υδροδοχείο πλάτης ή μέσης με νερό γιατί ο σταθμός τροφοδοσίας θα είναι ένας και θα βρίσκεται περίπου στα μισά της διαδρομής (12 και 18 χιλ.) από όπου οι αθλητές θα περάσουν δυο φορές, νερό πόσιμο δεν υπάρχει στη διαδρομή του αγώνα, στον σταθμό θα υπάρχουν φρούτα, γλυκά και αλμυρά σνάκς, ισοτονικό υγρό, τζέλ και νερό.

ΣΗΜΑΝΣΗ: Η διαδρομή θα σημανθεί με ταινία έργου και πινακίδες σήμανσης σε όλες τις διασταυρώσεις.

Το ελαφρύ γεύμα και το γλυκό θα σερβιριστούν στο κατάστημα του ΚΑΠΗ που βρίσκεται μπροστά στον τερματισμό. Οι αθλήτριες και οι αθλητές  θα μπορέσουν αλλάξουν σε αίθουσα του κοινοτικού γραφείου.

Οι απονομές θα γίνουν μπροστά στο μνημείο των πεσόντων απο τους Γερμανούς,απέναντι απο την κοινότητα. Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα μας στο Facebook

Παρακαλούνται οι παρακάτω αθλητές που κέρδισαν την δωρεάν συμμετοχή τους στην διάρκεια της χρονιάς του 2018 για τον αγώνα μας, να αποστείλουν τα πλήρη στοιχεία τους στο e-mail της Διοργάνωσης [email protected]

Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ζαρκάδας Νικόλαος, Τσονίδης Ορέστης, Παπαστεργίου Δημήτριος, Παραστατίδης Παύλος, Μουρογιάννης Πάρης, Καλαθέρη Ευρυδίκη, Ηλιάδου Ανδρονίκη, Ζιώγα Ιωάννα, Παπαθανασίου Βαρβάρα, Κανταρά Ελένη και Παπαδάκη Φανή, Αναγνωστόπουλος Δημήτριος, Πεταλωτής Κων/νος, Υγειονομάκης Χρήστος, Σεϊτανίδου Κατερίνα, Θεοδωράκη Μαρία και Καρανίκα Καλλιόπη, Ματίνα Γρηγοριάδου, Μαρία Μακρή, Παναγιώτα Πουλίδου, Δημήτριος Σλούκας, Βασίλειος Μπαμπατζέλος, Αριστείδης Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνα Μπουρλούκα, Χαριζάι Γιέτα, Μιμή Πάναρη, Χρήστος Τριχίδης, Γεώργιος Καντζίκης, Γιάννης Ματσούκας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 22Χλμ: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 22 περίπου χιλιομέτρων και 1100 περίπου μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς,σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 560μ Έως 1100μ. Είναι δρόμος με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών, την ημέρα του αγώνα σε πολλά σημεία πιθανόν να υπάρχει λάσπη,νερά,χιόνι και αρκετό κρύο και αέρας στα ψηλά σημεία του αγώνα. Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες. Ο αγώνας κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία του. Οργανωτές και αθλητές πρέπει να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν και να αποφύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που επιβάρυνε το περιβάλλον.

 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 6Χλμ: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος ήπιας δυσκολίας και κινείται στα πρώτα χιλιόμετρα του μεγάλου αγώνα, η διαδρομή είναι κυκλική, συνιστάται για αθλητές που θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά το ορεινό τρέξιμο.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Οι αθλητές πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις, να έχουν εξεταστεί από ιατρό ο οποίος επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα, μετέχουν δε στον αγώνα με δική τους ευθύνη.

Το πρόγραμμα του αγώνα:
– ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΓΩΝΑ10.00
-ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΙΚΡΟΥ ΑΓΩΝΑ 10:15
– ΛΗΞΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΩΝ 14.00
– ΑΠΟΝΟΜΕΣ 14.10

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Ερχόμενοι από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης ακολουθείτε τις πινακίδες για το νοσοκομείο Παπανικολάου, μετά το νοσοκομείο που θα αφήσετε στα αριστερά σας μπαίνετε σε μια μεγάλη ευθεία 5 χιλιομέτρων και μετά φτάνετε στον Χορτιάτη, από την είσοδο του χωριού η εκκίνηση απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο, με την είσοδο σας στο χωριό καλό θα είναι να παρκάρετε και να προσέλθετε στην γραμματεία με τα πόδια ή να παρκάρετε στο άλσος της Αγίας Παρασκευής για να αποφευχθεί η συσσώρευση οχημάτων κοντά στην εκκίνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
25ος «Κολοκοτρώνιος Δρόμος»
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
8ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο