14ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας

Αγώνας στον Ενιπέα

Share

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο 14ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας» πραγματοποιείται την δεύτερη Κυριακή κάθε Δεκεμβρίου. Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε 22,5 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 19 σε μονοπάτια, με θετική υψομετρική διαφορά 1650 μέτρα. Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 5 ώρες. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε δυο σταθμούς, περίπου στο μέσον της διαδρομής στην θέση Μοναστήρι (11.5οΚΜ) και στο 18ο Κμ περίπου, στην θέση Ζηλνιά.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό στο ανοιχτό θεατράκι στο πάρκο Λιτοχώρου. Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 235 μέτρα και το μέγιστο 1.041. Το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής (85%) αποτελείται από μονοπάτια, ενώ το υπόλοιπο μοιράζεται σε τσιμεντόδρομο και άσφαλτο. Από την 9η διοργάνωση καθιερώθηκε επίσημα ως διαδρομή του αγώνα η «αριστερόστροφη» διαδρομή: Πάρκο Λιτοχώρου – Μύλοι – Άγιοι Απόστολοι – Γκόλνα – Καστάνα – Άγιο Σπήλαιο – Μοναστήρι – Ζηλνιά – Μύλοι – Πάρκο Λιτόχωρου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν τερματίσει έναν τουλάχιστον αγώνα βουνού τα 3 τελευταία χρόνια (το τρέχον & τα δύο προηγούμενα) με τουλάχιστον 14χλμ με 500 θετικής υψομετρικής. Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του. Δεν δικαιούνται συμμετοχής αθλητές που στο παρελθόν υπέπεσαν σε σοβαρά παραπτώματα αντιαθλητικής συμπεριφοράς. Ο νικητής και η νικήτρια της προηγούμενης διοργάνωσης, δικαιούνται την δωρεάν συμμετοχή τους στην παρούσα, τιμής ένεκεν.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 20.00 μ.μ. την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, και θα ολοκληρωθούν στις 20.00 μ.μ. την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής των 20€ γίνεται μόνο με τη χρέωση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Ο έλεγχος κάθε αίτησης συμμετοχής θα πραγματοποιείται το αργότερο εντός τριών ημερών από την ημερομηνία υποβολής της, διάστημα που θα χρειαστεί για την εμφάνιση του ονόματος του αιτούντος στον πίνακα των συμμετεχόντων. Ψευδείς αιτήσεις αναφορικά με το κριτήριο συμμετοχής ή αιτήσεις που δε θα δηλώνουν αγώνα βουνού ως κριτήριο θα απορριφθούν και το ποσό συμμετοχής δεν θα επιστραφεί.

Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την παραμονή του αγώνα,Σάββατο 7/12, ώρες 16:00-21:00 και την ημέρα του αγώνα, Κυριακή 8/12 και ώρες 08:00-09:30 από το χώρο της γραμματείας, απένταντι απο τον χώρο της εκκίνησης στο Δημοτικό Θέατρο στο πάρκο του Λιτοχώρου. Για την παραλαβή αριθμών απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20€ ευρώ και ο κάθε αθλητής δικαιούται:

  • τροφοδοσία σε δυο σταθμούς,
  • αριθμό αγώνα,
  • μετάλλιο (όσοι τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 5 ωρών),
  • ηλεκτρονική χρονομέτρηση,
  • ασφάλιση για την περίπτωση ατυχήματος,
  • γεύμα στο τέλος του αγώνα,
  • υποστήριξη πρώτων βοηθειών και δώρο διοργάνωσης.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής μέχρι τις 23 Νοεμβρίου επιστρέφεται το ποσό των 15€ (δεκαπέντε). Από την 24η Νοεμβρίου και μετά το ποσό συμμετοχής δεν επιστρέφεται. Δεν γίνεται δεκτή αντικατάσταση θέσης από άλλον αθλητή.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ
Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε δυο σημεία, το ένα περίπου στη μέση της διαδρομής, στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου (gel που θα δίνεται ανοιγμένο και θα καταναλώνεται επί τόπου, ηλεκτρολύτης,σνακς) και στην θέση Ζηλνιά στο 18ο χιλιόμετρο (νερο, ηλεκτρολύτης, σνακς). Επιπλέον, προσφέρεται κοτόσουπα, φρούτο και γλυκό στον τερματισμό για όλους τους αθλητές.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ
Το χρονικό όριο του αγώνα καθορίζεται στις 5 (πέντε) ώρες, με ενδιάμεσο όριο αποκλεισμού στο μοναδικό Σταθμό του αγώνα (Μοναστήρι) τις 2:45 ώρες. Το όριο είναι κοινό για άνδρες και γυναίκες και για όλες τις ηλικίες. Όσοι αθλητές περάσουν εκπρόθεσμα από το σημείο αποκλεισμού, είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τον αριθμό τους στους υπεύθυνους του Σταθμού και να συνεχίσουν πεζοί προς τον τερματισμό.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές, συστήνεται όμως να μεταφέρουν ελάχιστο εξοπλισμό επιβίωσης, όπως αδιάβροχο μπουφάν, αιμοστατικό, τροφή ανάγκης, κύπελλο (δεν θα προσφέρονται κύπελλα στο Σταθμό Υποστήριξης) και υδροδοχείο. Η αλουμινοκουβέρτα, καθώς και αξεσουάρ ένδυσης όπως γάντια και σκούφος, συστήνονται σε όσους αθλητές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα τους προσέφερε επιπλέον ασφάλεια και άνεση στη διάρκεια της προσπάθειάς τους. Οι καιρικές συνθήκες το Δεκέμβριο ενδέχεται να είναι ακραίες λόγω εποχής. Για αυτό το λόγο σκόπιμο είναι να λάβουν οι αθλητές ειδική μέριμνα για την ένδυση τους. Η χρήση μπατόν πεζοπορίας απαγορεύεται, για λόγους ασφάλειας των αθλητών από ακούσιους τραυματισμούς.

ΕΠΑΘΛΑ
Αναμνηστικά έπαθλα δίνονται α) στους τρεις πρώτους άνδρες νικητές, β) στις τρεις πρώτες γυναίκες νικήτριες του αγώνα, γ) στους τρεις πρώτους νικητές των κατηγοριών Μ18, Μ, Μ40, Μ50, Μ60, Μ70 & W18, W, W40, W50, W60. Στην περίπτωση που μια κατηγορία έχει λιγότερους από έξι συμμετέχοντες, θα βραβευτεί μόνο ο πρώτος/η της κατηγορίας.

Ο νικητής και η νικήτρια του αγώνα δικαιούνται τιμής ένεκεν τη συμμετοχή τους στον Olympus Marathon 2020, όπως και στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα του 2020. Αναμνηστικό μετάλλιο θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Η διοργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία ομάδας διάσωσης που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα πάνω στη διαδρομή. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του στο μονοπάτι και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους αθλητές, που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό. Συστήνεται στους αθλητές να μην χρησιμοποιούν φορητές συσκευές ήχου, ώστε να μπορούν να αντιληφθούν καταστάσεις κινδύνου (πτώσεις βράχων, πτώσεις συναθλητών, κάλεσμα σε βοήθεια). Η διοργάνωση ασφαλίζει τους αθλητές για την περίπτωση ατυχήματος.

ΠΟΙΝΕΣ
1. Ρύπανση διαδρομής (ποινή αποκλεισμού)
2. Κοψίματα διαδρομής shortcuts (ποινή αποκλεισμού)
3. Ανάρμοστη συμπεριφορά προς το προσωπικό τη διοργάνωσης (αποβολή από τον αγώνα και αποκλεισμός 3 χρόνων στις διοργανώσεις του Olympus Marathon)
4. Παραβίαση κανονισμού μπατόν (χρονική ποινή μιας (1) ώρας)
5. Άρνηση παράδοση bib (αποβολή από τον αγώνα και αποκλεισμός 3 χρόνων στις διοργανώσεις του Olympus Marathon)
6. Απώλεια αριθμού αθλητή (χρονική ποινή μιας (1) ώρας)
7. Δια βίου αποκλεισμός προβλέπεται σε βαριές περιπτώσεις, όπως άσκηση βίας κατά μελών της διοργάνωσης.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ
Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα. Έκτακτος κίνδυνος μπορεί να προκύψει από πιθανότητες πτώσης βράχων στο τμήμα μετά το Μοναστήρι, εφόσον υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις τις παραμονές του αγώνα. Στην αυτή περίπτωση, θα τροποποιηθεί σημαντικά η διαδρομή. Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πρόκειται να επιστραφεί μέρος ή και ολόκληρο το ποσό που καταβλήθηκε από τους συμμετέχοντες.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Η εκκίνηση του 14ου «Χειμωνιάτικου Ενιπέα» θα δοθεί στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 08 Δεκεμβρίου 2019, από το χώρο του Δημοτικού θεάτρου στο πάρκο Λιτοχώρου (χώρος τερματισμού του Olympus Marathon).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

• Σάββατο 07/12: 16:00-21:00, Εγγραφές (Ναυτικό Μουσείο)

• Κυριακή 08/12:08:00-09:30, Εγγραφές (Θεατράκι Πάρκο Λιτοχώρου)

• Κυριακή 08/12: 10:00, Εκκίνηση (Θεατράκι Πάρκο Λιτοχώρου)

• Κυριακή 08/12: 15:00, Κλείσιμο Αγώνα (Θεατράκι Πάρκο Λιτοχώρου)

• Κυριακή 08/12: 15:15, Απονομές νικητών (Θεατράκι Πάρκο Λιτοχώρου)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διοργάνωση στο email: [email protected] και στην ιστοσελίδα https://www.olympus-marathon.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δρόμος Υγείας Επισκοπείου 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
20ος Olympus Marathon
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο