Το Σάββατο το INEOS 1:59 Challenge

Δείτε τελευταία νέα, αλλά και πώς να το παρακολουθήσετε

Share

Όλα είναι έτοιμα λοιπόν για τον ΙΝΕΟS 1:59 Challenge, τη δεύτερη προσπάθεια του Eliud Kipchoge να σπάσει το φράγμα των 2 ωρών στην απόσταση των 42.195μ.

Θυμηθείτε εδώ την πρώτη του απόπειρα

Φυσικά, όπως και η πρώτη, δεν πραγματοποιείται σε κάποιον επίσημο αγώνα, αλλά σε μία (καλό)στημένη “επιχείρηση” σε κλειστή πίστα με τη βοήθεια λαγών αλλά και οχημάτων που θα κόβουν τον αντίθετο άνεμο στον Κενυάτη (όσο άνεμο θα περνά από το βέλος που θα σχηματίζουν οι προπορευόμενοι λαγοί).

Δείτε εδώ αναλυτικά τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Eliud Kipcoge

Η τελική ημερομηνία είναι το Σάββατο 12 Οκτωβρίου με την πιθανότερη ώρα εκκίνησης να είναι κάπου μεταξύ 5:00 και 9:00 π.μ., κάτι που θα αποφασιστεί την Παρασκευή.

Συνολικά 41 “λαγοί” θα σταθούν μπροστά από τον Kipchoge σε κάποιο σημείο της διαδρομής, καθώς θα εναλλάσσονται, ανάμεσα τους αρκετοί συναθλητές του, αλλά και ορισμένα μεγάλα ονόματα των αποστάσεων όπως ο Αιθίοπας (!) Selemon Barega, ο 1500άρης Χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο, Matthew Centrowitz κ.ά.

Μεγάλη κουβέντα γίνεται στα social media και για τα παπούτσια που τελικά θα φορέσει ο Κενυάτης στην προσπάθεια αυτή. Πριν λίγες μέρες ο Kenenisa Bekele “άγγιξε” το ρεκόρ του φορώντας τα Vaporfly Next%, μία εξέλιξη του μοντέλου που φορούσε ο Kipchoge στην Μόντσα το 2017, όμως είναι πολύ πιθανό στη Βιέννη να φορέσει ένα νέο ακυκλοφόρητο μοντέλο της ΝΙΚΕ που πιθανόν δοκίμαζε το τελευταίο διάστημα στις προπονήσεις του (φωτό).

Δεν γνωρίζουμε ποιες τεχνολογικές καινοτομίες διαθέτει αυτό το “νέο” μοντέλο και αν είναι νόμιμες, δηλαδή αν υποβοηθούν την ανάπτυξη ταχύτητας, ωστόσο, σε αυτήν την προσπάθεια δεν έχει και τόσο σημασία καθώς δεν πρόκειται για επίσημο αγώνα. Σε κάθε περίπτωση, θυμίζουμε πως αρκετή κουβέντα είχε γίνει στην Μόντσα το 2017 για το πόσο βοηθήθηκε ο Eliud από το μοντέλο που φορούσε…

Η προσπάθεια αυτή θα μεταδίδεται ζωντανά σε δεκάδες κανάλια σε όλο τον κόσμο ενώ θα υπάρχει και livestreaming μέσα από το κανάλι της εταιρείας στο youtube.

Παρακολουθήστε το INEOS 1:59 Challenge

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Hercules Mountain Series 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
8ος Αγώνας Δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Skiritida Run 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο