Την Κυριακή ο Bank of America Chicago Marathon

Χιλιάδες συμμετοχές και ο Mo Farah στον Μαραθώνιο της πόλης

Share

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους Μαραθώνιους του κόσμου και φυσικά ανήκει στη σειρά των Major Marathons. Ο Bank of America Chicago Marathon πραγματοποιείται αυτήν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου και ήδη χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο ζουν στο ρυθμό του.

Η πόλη του Σικάγο των 3 εκατομμυρίων κατοίκων, αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 50.000 δρομείς που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία του αγώνα που πραγματοποιείται από το 1977. Τότε βέβαια είχαν τερματίσει κάτι παραπάνω από 4.000 δρομείς ενώ τα τελευταία χρόνια ο αριθμός αυτός έχει ξεπεράσει τις 40.000!

Όπως και κάθε χρόνο το επίπεδο των ελίτ δρομέων είναι πάρα πολύ υψηλό με πολλούς και πολύ γρήγορους δρομείς τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Μάλιστα, ανάμεσα στους συμμετέχοντες βρίσκονται 4 πρώην νικητές της διοργάνωσης, επτά άνδρες με ρεκόρ κάτω από 2:07 αλλά και έξι γυναίκες κάτω από το 2:25.

Οι ταχύτεροι με βάση τα ατομικά ρεκόρ είναι ο Κενυάτης Lawrence Cherono και ο Αιθίοπας Asefa Mengstu και οι δύο με 2:04:06, ενώ κοντά τους είναι και ο πιο γνωστός Dickson Chumba με 2:04:32, αλλά και ο Αιθίοπας Seifu Tura με 2:04:44.

Όλα τα βλέμματα, ωστόσο, είναι στραμμένα στον Mo Farah, καθώς ο Βρετανός σούπερσταρ εδώ και καιρό έχει δηλώσει πως προετοιμάζεται για τον συγκεκριμένο αγώνα. Γι’ αυτό άλλωστε δεν συμμετείχε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. O Bρετανός ήταν ο περσινός νικητής με 2:05:11 και σίγουρα θέλει μία ηχηρή επίδοση μετά και τη σπουδαία εμφάνιση του Kenenisa Bekele στο Βερολίνο.

Οι Αμερικάνοι περιμένουν πολλά και από τον Gallen Rupp, ο οποίος είχε κερδίσει τον αγώνα το 2017, αν και η κατάσταση είναι λίγο περίεργη μετά την πρόσφατη τιμωρία του προπονητή του, Alberto Salazar (δείτε εδώ περισσότερα).

Δείτε αναλυτικά εδώ τη λίστα των ελίτ

Στις γυναίκες η Brigid Kosgei, η 7η πιο γρήγορη γυναίκα όλων των εποχών και περσινή νικήτρια με 2:18:35, φαντάζει σαν το μεγάλο φαβορί με ρεκόρ 2:18:20, ωστόσο, η Gelete Burka (2:20:45) είναι πάντα μία υπολογίσιμη αντίπαλος, ενώ πολύ γρήγορη είναι και η Αμερικανίδα Jordan Hasay με ρεκόρ 2:20:57, ωστόσο, πριν από λίγες μέρες δεν φάνηκε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση σε αγώνα Ημιμαραθώνιου που έτρεξε στις ΗΠΑ.

Συνολικά πάντως 11 γυναίκες θα τρέξουν στον αγώνα με ατομικά ρεκόρ κάτω από 2:30.

Όσον αφορά τους συμμετέχοντες, δρομείς από περισσότερες από 100 χώρες και από 50 πολιτείες των ΗΠΑ θα βρεθούν στα κοράλ της εκκίνησης με σκοπό να τερματίσουν στο Grant Park.

Παρόντες θα είναι και αρκετοί Έλληνες που θα ταξιδέψουν είτε από την Ελλάδα είτε από άλλες χώρες για να τρέξουν στον αγώνα.

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του αγώνα και την πορεία των “δικών” σας δρομέων κατεβάστε το επίσημο app της διοργάνωσης “Bank of America Chicago Marathon App”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Kea Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τους αγώνες της Κέας
9ος Μαραθώνιος Ρόδου: Λήξη εγγραφών
Tην Δευτέρα 15 Απριλίου λήγει η προθεσμία εγγραφών για τους αγώνες της Ρόδου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο