4οι Αγώνες Δρόμου «Μιλτιάδης Χούμας»

14-7-2019: Αγώνες στη Σάμο

Share

Την Κυριακή 14 Ιουλίου θα διεξαχθούν στη Σάμο οι 4οι Αγώνες Δρόμου «Μιλτιάδης Χούμας».
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«ΔΗΜΟΣ  ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΧΩΡΑΣ  

4οι  ΑΓΩΝΕΣ  ΔΡΟΜΟΥ  “ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ  ΧΟΥΜΑΣ”  2019:  Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

ΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ 1941-44:
ΞΕΝΟΦΩΝ ΓΕΩΡ. ΣΠΥΡΟΥ (ΧΩΡΑ ΣΑΜΟΥ 1911-1988)

Ε γ γ ρ α φ έ ς:  www.ioannischoumas.gr               

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:  ΧΩΡΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ – ΧΩΡΑ:   6 ΧΛΜ
ΠΑΙΔΙΚΟΣ  ΑΓΩΝΑΣ:  1 ΧΛΜ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:  ΠΛΑΤΕΙΑ  ΣΑΜΙΩΝ ΗΡΩΩΝ  ΣΤΗ  ΧΩΡΑ  ΣΑΜΟΥ

ΧΩΡΑ – ΣΑΜΟΣ     
ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019*                           
Ώρα προσέλευσης – Παραλαβή αριθμών:  17:45
Ώρα εκκίνησης Παιδικού Αγώνα 1 χλμ:  19:00
Ώρα εκκίνησης Αγώνα 6 χλμ:  19:30

1. Οι αγώνες δρόμου “Μιλτιάδης Χούμας” 6 χλμ και 1 χλμ. στη Χώρα Σάμου, έγιναν για πρώτη φορά στις 10 Ιουλίου 2016,  στo πλαίσιo των εκδηλώσεων για τα από-καλυπτήρια της προτομής του Μιλτιάδη Χούμα, στην πλατεία Σαμίων Ηρώων, στη Χώρα Σάμου.

2. Οι αγώνες δρόμου ήταν μία ιδέα του Νίκου Μιλτ. Χούμα (Χώρα Σάμου 1951- Αθή-να 2017), που επιμελήθηκε τους πρώτους αγώνες δρόμου στις 10 Ιουλίου 2016. 

3. Μετά από πρόταση της οικογένειας Μιλτιάδη Χούμα  και σε  συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Σάμου κ. Δημήτριο Τσιρίγο,  ορίστηκε οι αγώνες κάθε χρόνο να είναι αφιερωμένοι, μαζί με τον Μιλτιάδη Χούμα και σε έναν Σάμιο αγωνιστή του 1941-44, κατά προτίμηση από την Χώρα Σάμου. Στους  αγώνες 2017 τιμήθηκε ο Ζήσιμος Εμμ. Καραχριστοδούλου (Χώρα Σάμου 1890-1966). Στους αγώνες 2018, τιμήθηκε ο Ιωάννης Γεωρ. Χαχώλος (Χώρα Σάμου 1907 -1955). Στους φετινούς αγώνες 2019, θυμόμαστε και τιμάμε τον Ξενοφώντα Γεωργ. Σπύρου (Χώρα Σάμου 1911-1988). 

4. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ 2019 :  Ορίστηκε η Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 : Ο πρώτος αγώνας «Τα παιδιά της καρδιάς μας τρέχουν 100 μέτρα» θα ξεκινήσει στις 18.30.  Ο αγώνας 1 χλμ θα ξεκινήσει στις 19.00  και ο αγώνας 6 χλμ στις 19.30.
Όλοι όσοι πάρουν μέρος στους αγώνες δρόμου πρέπει να βρίσκονται στην πλατεία Σαμίων Ηρώων στη Χώρα Σάμου, τουλάχιστον μία ώρα πριν από την εκκίνηση, για την παραλαβή του αριθμού τους.

5. ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Οι αγώνες θα ξεκινήσουν από την πλατεία Σαμίων Ηρώων στη Χώρα Σάμου. Στον αγώνα «Τα παιδιά της καρδιάς μας τρέχουν 100 μέτρα», τα παιδιά θα διανύσουν 50 μέτρα από το σημείο εκκίνησης και θα επιστρέψουν.
Στον αγώνα 1 χλμ, τα παιδιά θα τρέξουν 500 μέτρα προς τους Μυτιληνιούς, θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν.
Ο αγώνας 6 χλμ  θα ξεκινήσει επίσης από την πλατεία Σαμίων Ηρώων στη  Χώρα Σάμου. Οι δρομείς θα πάνε μέχρι το Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών και θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης. Στα σημεία αναστροφής θα γίνεται καταγραφή των αριθμών. Όσοι αθλητές δεν καταγράφονται στα σημεία αναστροφής, θα αποκλείονται των απονομών.

6. ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Από το σημείο εκκίνησης, μέχρι το σημείο αναστροφής στο Δημοτικό Σχολείο στους Μυτιληνιούς, η διαδρομή είναι ελαφρά ανηφορική. Η επιστροφή είναι ελαφρά κατηφορική. Όλη η διαδρομή είναι σε άσφαλτο.

7. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ 100 ΜΕΤΡΑ», έχει κάθε παιδί που θα αδυνατούσε να πάρει μέρος στον αγώνα 1 χλμ. Οι λεπτομέρειες του αγώνα καθορίζονται με τη συνεργασία  των συνοδών των παιδιών. 

8. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 1 ΧΛΜ, έχουν όλα τα παιδιά  που πηγαίνουν στο Δημοτικό Σχολείο (μέχρι 14 ετών), τα οποία πρέπει να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις. Για τα παιδιά απαιτείται η υπογραφή και η συναίνεση από τον κηδεμόνα τους. Στον αγώνα δρόμου 1 χλμ μπορούν να λάβουν μέρος και ενήλικα άτομα, τα οποία θα χρονομετρηθούν ξεχωριστά και θα βρα-βευθούν ανά περίπτωση.

9. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 6 ΧΛΜ έχουν όσοι και όσες είναι πάνω από 14 χρονών. Όλοι όσοι συμμετέχουν πρέπει να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις και να έχουν υπογράψει την αίτηση συμμετοχής.

10. AΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ στα Ελληνικά και στα Αγγλικά στην ιστοσελίδα: www.ioannischoumas.gr    Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6973.315.994
Εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019.
Δεν θα γίνουν εγγραφές την ημέρα των αγώνων. 

11. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής. Η συμμετοχή και στους τρείς αγώνες είναι δωρεάν.

12. Με φροντίδα της οργανωτικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα υπάρχει ασθενοφόρο και ιατρική υποστήριξη.

13. Με φροντίδα της οργανωτικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα υπάρχει η Τροχαία Πυθαγορείου Σάμου, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των τροχοφόρων και για την ασφαλή κίνηση των αθλητών, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται η διακοπή της κυκλοφορίας των τροχοφόρων στη διαδρομή των αγώνων. (Χώρα – Μυτιληνιοί- Χώρα).

14.  ΟΙ ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Θα γίνουν στην πλατεία Σαμίων Ηρώων, στη Χώρα, από τον Δήμαρχο Σάμου κ. Χριστόδουλο Σεβαστάκη και σε περίπτωση απουσίας του, από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας κ. Δημήτριο Τσιρίγο.

15. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Στους αγώνες θα γίνει φωτογραφική χρονομέτρηση. Στο σημείο τερματισμού θα βρίσκεται ηλεκτρονικό χρονόμετρο με ευδιάκριτη οθόνη και ο δρομέας την στιγμή που τερματίζει, θα φωτογραφίζεται με τον χρόνο που θα δείχνει το ρολόι.

16. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΤΡΕΧΟΥΝ 100 ΜΕΤΡΑ»:
Σε όλα τα παιδιά που θα πάρουν μέρος, θα γίνει απονομή  Μεταλλίου και έγγραφο «Ενθύμιο Συμμετοχής».

17.  ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 1 ΧΛΜ:  Σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν  θα  γίνει απονομή Μεταλλίου και έγγραφο “Ενθύμιο Συμμετοχής”. Αν στον αγώνα 1 χλμ. λάβουν μέρος και ενήλικα άτομα, αυτά θα βραβευθούν ανά περίπτωση. 

18. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 6  ΧΛΜ:   Σε όλους και όλες που θα τερματίσουν στον αγώνα 6 χλμ, θα γίνει απονομή Μεταλλίου και έγγραφο “Ενθύμιο Συμμετοχής”. Στον πρώτο νικητή και στην πρώτη νικήτρια θα απονεμηθούν ειδικά αναμνηστικά.

19. Όλα τα έγγραφα “Ενθύμια Συμμετοχής”, που θα απονεμηθούν, θα είναι υπογε-γραμμένα από τον Δήμαρχο Σάμου κ. Χριστόδουλο Σεβαστάκη και από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας κ. Δημήτριο Τσιρίγο.

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δ ω ρ ε ά ν

Ε γ γ ρ α φ έ ς : www.ioannischoumas.gr                            
Πληροφορίες: 6973.315.994 

Επιμέλεια Αγώνων Δρόμου:   Γιάννης Μιλτ. Χούμας

Κάλυψη εξόδων Αγώνων Δρόμου: Οικογένεια Μιλτιάδη Χούμα 

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η

Για λόγους οργάνωσης και προγραμματισμού εγγραφές θα γίνονται, μέχρι και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2019.
Δεν θα γίνουν εγγραφές την ημέρα των αγώνων 

4οι Αγώνες Δρόμου “Μιλτιάδης Χούμας” 2019

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Προσέλευση- παραλαβή αριθμών, ώρα:   17:45

Εκκίνηση: Τα παιδιά της καρδιάς μας τρέχουν 100 μέτρα: 18:30

Εκκίνηση αγώνα 1 χλμ, ώρα:   19:00                   
Εκκίνηση αγώνα   6 χλμ, ώρα:   19:30

* O αγώνας είχε αρχικά προγραμματιστεί στις 7 Ιουλίου αλλά άλλαξε ημερομηνία λόγω των εθνικών εκλογών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5ος Ορεινός Αγώνας Κροκόδειλος Trail
Δείτε την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
7α Διδασκάλεια 2016
14-5-2016: Για έβδομη φορά διοργανώνεται στα Αθίκια Κορινθίας τα Διδασκάλεια.
5ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο