Sunday’s Runday

5-5-2019: Αγώνες στο Χαϊδάρι

Share

Την Κυριακή 5 Μαΐου θα διεξαχθεί στο Χαϊδάρι ο αγώνας «Sunday’s Runday».
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο αγώνας, διοργανώνεται από τον Γιάννη Μόρφη και θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 στο Ποικίλο Όρος περιοχή Χαϊδαρίου. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι φιλανθρωπικός και το σύνολο των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν από τις εγγραφές δρομέων, θα διατεθούν για τις ανάγκες των ιδρωμάτων:

  • Φλόγα________________
  • Μέριμνα ______________
  • Εθελοντική Διακονία Ασθενών

To Sunday’s Runday είναι αφιερωμένο σε όλους όσους μάχονται καθημερινά, τόσο ψυχικά, όσο και σωματικά, με πράγματα που είναι άγνωστα στους περισσότερους. Οι άνθρωποι αυτοί καταφέρνουν να φαίνονται και να φέρονται φυσιολογικά προς τα έξω, εκτιμώντας ταυτόχρονα & δείχνοντας ευγνωμοσύνη για πράγματα που για τους περισσοτέρους από εμάς μοιάζουν δεδομένα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν επιτύχει, ή προσπαθούν να τα καταφέρουν μέσα από τον δυσκολότερο και πιο αβέβαιο αγώνα… Έναν αγώνα, εντελώς ξένο, χωρίς προπονήσεις και προετοιμασίες, σε μια άγνωστη διαδρομή.

Όπως, λοιπόν, για τους περισσοτέρους, η Κυριακή μπορεί να είναι μια μέρα τρεξίματος, για τους παραπάνω ανθρώπους η Κυριακή και όλες οι Κυριακές συνιστούν τον καθημερινό τους αγώνα. Το Sunday’s Runday προσπαθεί μέσα από την ονομασία του να τονίσει και να στηρίξει τη δύσκολη καθημερινότητα όλων αυτών των ανθρώπων.

Έμπνευση & καρδιά του γεγονότος είναι η Κυριακή μας, ένας άνθρωπος ίδιος με αυτούς που περιγράψαμε παραπάνω… Ίσως λίγο πιο χαμογελαστός, γεμάτος αισιοδοξία και αγνή αγάπη. Ένας άνθρωπος που τόνιζε τα πιο απλά και καθημερινά πράγματα, σαν τα πιο μεγάλα, και τα πιο «μεγάλα» που απασχολούσαν το μυαλό μας σαν τα πιο ασήμαντα. Ένας άνθρωπος που μας ξεγελούσε καθημερινά όλους, με αυτό που η ίδια αντιμετώπιζε… Στις 12 Μαΐου, ο άνθρωπος αυτός θα κλείνει 1 χρόνο από τότε που αποφάσισε να μας χαμογελάει & να μας προσέχει από ψηλά… καταφέρνοντας λίγους μήνες πριν μας αφήσει, να συμμετάσχει και να τερματίσει σε έναν αγώνα τρεξίματος για πρώτη φορά στη ζωή της.

Όλα τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν σε ιδρύματα και φορείς που μοναδικός τους σκοπός είναι η στήριξη στον καθημερινό αγώνα αυτών των ανθρώπων, βοηθώντας τους να τερματίσουν και να βγουν νικητές.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Ημ. διεξαγωγής: 5 Μαΐου 2019

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού: Είσοδος Άλσος Δαφνίου

Αποστάσεις αγώνων:

  • 5 χιλιόμετρα
  • 10 χιλιόμετρα
  • 19 χιλιόμετρα

Πρόγραμμα αγώνων:

  • 09:00πμ εκκίνηση 19 χιλιομέτρων
  • 09:15πμ εκκίνηση 10 χιλιομέτρων
  • 09:20πμ εκκίνηση 5 χιλιομέτρων 

Ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό σκοπό και τα έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν ακέραια για την ενίσχυση των ιδρυμάτων: Φλόγα, Μέριμνα, Εθελοντική Διακονία Ασθενών. Τα έξοδα του αγώνα θα καλυφθούν από χορηγίες εταιριών.

Περιγραφή διαδρομής:
Όλες οι διαδρομές είναι μορφής τρέξιμο μέχρι ένα σημείο και επιστροφή, ενώ διανύουν τον ίδιο δρόμο. Οι χάρτες των διαδρομών παρουσιάζονται στο web site του αγώνα.

Τροφοδοσία:  Στις  διαδρομή  θα  υπάρχουν τρεις κοινοί σταθμοί υδροδοσίας στο 5ο χλμ (σημείο αναστροφής 10 χιλιομέτρων),  στο  10,5ο  χλμ (σημείο αναστροφής ημιμαραθωνίου) και στο 16ο χλμ. Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων θα υπάρχει υδροδοσία και τροφοδοσία μόνο στην εκκίνηση/τερματισμό, εκτός και αν κριθεί απαραίτητο λόγω καιρικών συνθηκών να παρασχεθεί υδροδοσία στο σημείο αναστροφής στα 2,5χλμ.

Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα: Η χρονομέτρηση για τον Ημιμαραθώνιο 21,1 χλμ, τα 10 χλμ και τα 5 χλμ θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι και τα επίσημα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αμέσως με τον τερματισμό. Τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού επικαιροποιηθούν από την οργανωτική επιτροπή εντός 48 ωρών από το τέλος των αγώνων.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες ημιμαραθωνίου και 10 χιλιομέτρων έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών. Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές και αθλήτριες άνω των 16 ετών (συμπληρωμένα), ενώ για τους ανήλικους δρομείς θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων τους. Όλοι οι δρομείς θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό που θα έχει γνωματεύσει για την καλή τους φυσική κατάσταση.

Έναρξη και πέρας διανομής των αριθμών:
Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό και το chip τους πριν την εκκίνηση των αγώνων από την γραμματεία που θα λειτουργεί από τις 07:30 μέχρι και 08:45πμ στον χώρο της αφετηρίας/τερματισμού.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν:

(α) τα 5 χλμ            50 λεπτά

(β) τα 10,5 χλμ        σε 1ω35λεπτά

(γ) τα 21,1 χλμ        σε 3 ώρες

Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Έπαθλα:
Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άντρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης των 5 χλμ, 10 χλμ και Ημιμαραθωνίου.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.
Οι απονομές των κυπέλλων θα γίνουν 10 λεπτά μετά την ολοκλήρωση του κάθε αγώνα.

Περίοδος εγγραφής:
Οι εγγραφές ξεκινάνε την 30/01/2019 και θα διαρκέσουν μέχρι 29 Απριλίου 2019, εκτός αν συμπληρωθούν οι διαθέσιμες θέσεις νωρίτερα. Υπάρχει όριο 600 συμμετοχών σε όλες τις αποστάσεις. Αν συμπληρωθούν οι διαθέσιμες θέσεις πριν την καταληκτική ημερομηνία εγγραφών, θα κλείσουν οι δηλώσεις. Η δήλωση θεωρείτε έγκυρη και οριστική όταν έχει εξοφληθεί το κόστος που αντιστοιχεί.

Κόστος συμμετοχής:
Το κόστος συμμετοχής ανά απόσταση έχει ως εξής:

  • 5 χιλιομέτρα: €7
  • 10 χιλιόμετρα: €10
  • 19 χιλιόμετρα: €12

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει: Αναμνηστικό μετάλλιο, υδροδοσία, μπανάνα, αριθμό δρομέα, ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip, ασφαλιστική κάλυψη δρομέων και πρώτες βοήθειες.

Δηλώσεις συμμετοχής – Τρόπος εξόφλησης εγγραφής:

ΒΗΜΑ 1ο: Οι αθλητές δηλώνουν τα στοιχεία τους και τον αγώνα που επιλέγουν  μέσα από την φόρμα στο web site του αγώνα (www.sundays-runday.gr).

ΒΗΜΑ 2ο: Εντός 5 εργάσιμων ημερών πρέπει να εξοφληθεί το κόστος συμμετοχής για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή. Η πληρωμή γίνεται με κατάθεση ή μεταφορά στους λογαριασμούς των ιδρυμάτων που στηρίζει ο αγώνας μας, όπως αυτοί παρουσιάζονται στο μήνυμα που λαμβάνετε μετά την ολοκλήρωση της δήλωσης των στοιχείων σας.

ΒΗΜΑ 3ο: Τις ημέρες και ώρες που έχουν  οριστεί οι δρομείς που έχουν δηλωθεί καλούνται να παραλάβουν, με επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, τον φάκελο συμμετοχής τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βίκος Street Relays Πειραιάς 2016
6-11-2016: Επόμενος σταθμός και τελευταίος για την σειρά αγώνων Βίκος Street Relays η πόλη του Πειραιά.
Η δρομική γιορτή της Δυτικής Μάνης!
Μια γιορτή του αθλητισμού ήταν ο 2ος δρόμος Δυτικής Μάνης που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Δυτικής Μάνης σε συνεργασία με το ΣΔΥ Μεσσηνίας που πραγματοποιήθηκε στη Στούπα Μεσσηνίας το Σάββατο 16 Ιουνίου. Δείτε τους νικητές και τα αποτελέσματα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο