14ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

14-4-2019: Αγώνες στη Θεσσαλονίκη

Share

Την Κυριακή 14 Απριλίου θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος».
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, προκηρύσσει και διοργανώνει υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλονίκης και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα και Χαλκηδόνας, τον Stoiximan.gr 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ». Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και Αγώνες Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος σε Δημόσια Οδό 10.000μ. και 5.000μ., καθώς και Αγώνας Δρόμου 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 14 Απριλίου 2019

2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ:

2.1 Μαραθώνιος Δρόμος: Ώρα Εκκίνησης: 08:00
Αφετηρία : Κεντρική πλατεία της Πέλλας (πεζόδρομος), μπροστά από το άγαλμα του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγ. Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου) 
Περιγραφή της διαδρομής: αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.alexanderthegreatmarathon.org, www.atgm.gr
Συνοπτικά: Μετά το δεύτερο χιλιόμετρο της διαδρομής οι αθλητές βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο Έδεσσας – Θεσσαλονίκης, τον οποίο και θα ακολουθήσουν για τα επόμενα 8χλμ. μέχρι τη Χαλκηδόνα.
Στο 8ο χλμ. οι αθλητές εισέρχονται στην πόλη της Χαλκηδόνας. 
Στο 9ο χλμ. συναντούν τη διασταύρωση των δρόμων για Βέροια και Θεσσαλονίκη. 
Το 10ο χλμ. είναι αμέσως μετά τη Χαλκηδόνα. 
Στο 13ο χλμ. ο δρόμος περνά με γέφυρα πάνω από τον Αξιό ποταμό. 
Το 15ο χλμ. είναι πριν από το χωριό Γέφυρα. 
Το 20ο χλμ. βρίσκεται μετά τη διασταύρωση του Αγίου Αθανασίου, της εξόδου προς την εθνική οδό. 
Το 25ο χλμ. βρίσκεται μετά τη διασταύρωση του δρόμου για Νέα Αγχίαλο. 
Το 28ο χλμ. περνά πάνω από το Γαλλικό ποταμό.
Στο 30ο χλμ. οι αθλητές περνούν από την Ιωνία (Διαβατά). 
Στο 35ο χλμ. βρίσκεται στο κέντρο του Κορδελιού, στην οδό Μοναστηρίου. 
Στο 38ο χλμ. στρίβουμε δεξιά στην οδό Γιαννιτσών. 
Στο 39ο χλμ. στρίβουμε δεξιά στην οδό Δάφνης και αμέσως μετά αριστερά στην οδό Κουντουριώτου. 
Το 40ο χλμ. είναι στο ύψος των Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης. 
Το 41ο χλμ. και το 42ο χλμ. είναι επί της Λεωφόρου Νίκης.
Τερματισμός επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

2.2 Αγώνας Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ.:Ώρα Εκκίνησης: 08:45
Αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, 28ης Οκτωβρίου 157.
Τερματισμός : Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Περιγραφή της Διαδρομής: Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.alexanderthegreatmarathon.org, www.atgm.gr
Συνοπτικά: Οι δρομείς ακολουθούν τη διαδρομή: 28η Οκτωβρίου με κατεύθυνση προς την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, κάνουν αριστερή αναστροφή και συνεχίζουν επί της 28ης Οκτωβρίου στο αντίθετο ρεύμα. Στρίβουν δεξιά στην οδό Δενδροποτάμου με κατεύθυνση προς την οδό Καραολή Δημητρίου, κατόπιν αριστερή αναστροφή στη Δενδροποτάμου στο αντίθετο ρεύμα. Οι δρομείς διασχίζουν κάθετα την οδό Ελ. Βενιζέλου και στο ύψος της οδού Θωμά Χατζίκου εισέρχονται σε μικρότερο δρόμο, την οδό Αγαμέμνωνος. Στο τέλος αυτού του δρόμου, στρίβουν αριστερά στην οδό Μοναστηρίου, εισερχόμενοι στη διαδρομή του Μαραθωνίου (περίπου στο 37ο χλμ.). Τερματίζουν στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου), κοινό σημείο τερματισμού όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος της διοργάνωσης.

2.3 Αγώνας Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.:Ώρα Εκκίνησης: 12:30
Αφετηρία:
 Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου).
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).
Περιγραφή της Διαδρομής: Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.alexanderthegreatmarathon.org, www.atgm.gr 
Συνοπτικά: Η διαδρομή των 5.000μ. ακολουθεί τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες τερματίζουν επί της Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).

2.4 Αγώνας Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων :Ώρα Εκκίνησης: 08:45
Αφετηρία: Επί της παραλιακής οδού (Λεωφ. Νίκης) από την πλατεία Αριστοτέλους.
Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).
Περιγραφή της Διαδρομής: Από το σημείο εκκίνησης και ακολουθώντας την παραλιακή οδό (Λεωφ. Νίκης), οι μαθητές τερματίζουν επί της Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για να συμμετάσχει δρομέας στο Μαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ενώ για να συμμετάσχει στους Αγώνες Δρόμου των 10.000μ. και 5.000μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του. Βαδίζοντες επιτρέπεται να συμμετάσχουν μόνο στα 10.000μ. και 5.000μ.
Στον αγώνα δρόμου των 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές – τριες γεννημένοι –ες τα έτη 2007 έως 2010.
O δρομέας συμμετέχει στον «αγώνα» με απόλυτη προσωπική του ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο. Δηλώνει επίσης ότι τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση συμμετοχής είναι απολύτως αληθή. Παραιτείται από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών του «αγώνα» για τυχόν σωματική ή άλλη βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία και συναινεί στην ελεύθερη χρήση του ονόματος/εικόνας του από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τον Διοργανωτή, και τους χορηγούς του «αγώνα» για προωθητικούς σκοπούς. Τέλος, δεσμεύεται ότι σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν θα εκχωρήσει τον αριθμό συμμετοχής που θα του διαθέσει η Οργανωτική Επιτροπή του «αγώνα» σε άλλο άτομο προκειμένου να συμμετάσχει στον «αγώνα». Ο δρομέας αποδέχεται όλους τους ανωτέρω όρους συμμετοχής. (Στην περίπτωση ανηλίκου, συμπληρώνονται υποχρεωτικά τα στοιχεία του γονέα που ασκεί την επιμέλειά του και η υποβολή της αίτησης συμμετοχής σημαίνει ότι ο γονέας δίνει τη συγκατάθεσή του για τη συμμετοχή του παιδιού του στον αγώνα και συμφωνεί με το περιεχόμενο της αίτησης συμμετοχής).

4. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ

4.1 Διακρίσεις – Έπαθλα
Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών όλων των Δρόμων. Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια κάθε Δρόμου.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Tο δίπλωμα συμμετοχής θα είναι διαθέσιμο προς εκτύπωση ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για όλους τους τερματίσαντες δρομείς: www.alexanderthegreatmarathon.org, www.atgm.gr

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
5.1 Δηλώσεις Συμμετοχής
5.1.1. Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόμο, τα 10.000μ. και 5.000μ., θα πρέπει να ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019.
5.1.2 Οι ομαδικές δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόμο, τα 10.000μ. και 5.000μ., θα πρέπει να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019.
5.1.3 Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 1.000μ Δημοτικών Σχολείων θα υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019.

5.2 Τρόποι Εγγραφής
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:
α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
www.alexanderthegreatmarathon.org, www.atgm.gr
β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης: με fax στο 2310-200.361, ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ
με email στο [email protected], [email protected]
γ. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία Μαραθωνίου
«ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, τηλ: 2310-200.360

Για να δείτε την πλήρη προκήρυξη πατήστε εδώ».

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1415:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μονοπάτι Παρνασσού 2022
Ορεινοί αγώνες στην Αμφίκλεια
5ο Ελάφι Βαρυμπόμπης 16χλμ.-6χλμ.
6-1-2019: Αγώνες 16 & 6 χλμ. στη Βαρυμπόμπη
We Run Athens
Ο θεσμός των Nike Run επιστρέφει με τον 13ο αγώνα την Κυριακή 27 Μαΐου. Οι αγώνες που έχουν κερδίσει τη συμπάθεια των δρομέων συνεχίζονται με μότο We Run Athens και αυτή τη φορά επιστρέφουν στη Γλυφάδα, την πόλη από όπου και ξεκίνησαν πέντε χρόνια πριν. Αυτή τη φορά βέβαια η ΝΙΚΕ θα υποδεχτεί τους δρομείς στην παραλία Γλυφάδας σε μία διαδρομή δίπλα στη θάλασσα. Μάθετε περισσοτερα για το 13ο Nike Run!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο