1ος Αγώνας Κήρυξης Ελληνικής Επανάστασης

16-3-2019: Αγώνες 23 & 10 χλμ. στην Αρεόπολη

Share

Το Σάββατο 16 Μαρτίου θα διεξαχθεί στην Αρεόπολη ο 1ος Αγώνας Κήρυξης Ελληνικής Επανάστασης που περιλαμβάνει αποστάσσεις 23 & 10 χλμ.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ με την αρωγή του ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ ως Τεχνικού Συμβούλου του αγώνα με περηφάνια και τιμή προκηρύσσει τον 1ο ΑΓΩΝΑ ΚΗΡΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

με τις εξής διαδρομές:

1)    AΡΕΟΠΟΛΗ – ΟΙΤΥΛΟ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ 23χλμ. περίπου (αναμένεται η ακριβής μέτρηση της διαδρομής

2)    ΑΡΕΟΠΟΛΗ – ΛΙΜΕΝΙ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ 10χλμ.

Ημερομηνία διεξαγωγής:  Σάββατο 16/03/2019

Tόπος: Αρεόπολη Λακωνίας

Ώρα διεξαγωγής: 10.00 π.μ.(κοινή ώρα έναρξης και για τους 2 αγώνες)

Εκκίνηση – Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Αρεόπολης – Άγαλμα Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη!

ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ
Οι αγώνες ουσιαστικά ακολουθούν την διαδρομή που έκαναν ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης με τους ξεσηκωμένους Μανιάτες στις 17 Μαρτίου 1821, προκειμένου να πάνε στην Καλαμάτα, για να την απελευθερώσουν από τον Τουρκικό Ζυγό! Έτσι και εμείς με τις διαδρομές που σχεδιάσαμε, ακολουθάμε την εν λόγω πορεία μέχρι ένα σημείο, προκειμένου να ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΗΡΥΧΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΕΡΩΧΗ ΜΑΝΗ, ΤΗΝ 17η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821! Οι εν λόγω αγώνες εντάσσονται μέσα στις γενικότερες εκδηλώσεις του Δήμου Ανατολικής Μάνης που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Μαρτίου 2019, για την 198η Επέτειο της Κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821!
Και οι 2 διαδρομές γίνονται με την μέθοδο του πέρα δώθε, και πορεύονται μαζί μέχρι και το 5ο χιλιόμετρο στο Λιμένι – την πατρίδα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, όπου διαχωρίζονται μιας και η μεγάλη διαδρομή θα κινηθεί μέχρι το Οίτυλο, ενώ η μικρή των 10 χλμ. θα γυρίσει πίσω!

Η τελική προκήρυξη του αγώνα με το άνοιγμα των εγγραφών θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα παρακαλώ επικοινωνήστε στα 6936853165/ 6955985506 (Γορανίτης Παύλος) ή στο [email protected]

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΜΠΕΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ, ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ος Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα 10 χλμ.
8-6-2014: Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Τελμησσός Ν. Μάκρης – Μαραθώνος σε συνεργασία με τον τοπικό Δήμο θα πραγματοποιήσει για δεύτερη χρονιά αγώνα με την ονομασία «2ος Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα».
1ος ΑΓΩΝΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΠΑΛΑΙΟΜΟΝΑΣΤΗΡΟΥ
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο