13ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας & 4α Ολύμπια Μονοπάτια

9-12-2018: Αγώνες 22,5 & 11 χλμ. στον Ενιπέα

Share

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο 13ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας & 4α Ολύμπια Μονοπάτια.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«13ος ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΣ ΕΝΙΠΕΑΣ, 09/12/2018

ΓΕΝΙΚΑ
Ο «Χειμωνιάτικος Ενιπέας» πραγματοποιείται την δεύτερη Κυριακή κάθε Δεκεμβρίου. Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε 22,5 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 19 σε μονοπάτια, με θετική υψομετρική διαφορά 1650 μέτρα. Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 5 ώρες. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε δυο σταθμούς, περίπου στο μέσον της διαδρομής στην θέση Μοναστήρι (11.5οΚΜ) και στο 18ο Κμ περίπου, στην θέση Ζηλνιά.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό στο ανοιχτό θεατράκι στο πάρκο Λιτοχώρου. Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 235 μέτρα και το μέγιστο 1.041. Το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής (85%) αποτελείται από μονοπάτια, ενώ το υπόλοιπο μοιράζεται σε τσιμεντόδρομο και άσφαλτο. Από την 9η διοργάνωση καθιερώθηκε επίσημα ως διαδρομή του αγώνα η «αριστερόστροφη» διαδρομή: Πάρκο Λιτοχώρου – Μύλοι – Άγιοι Απόστολοι – Γκόλνα – Καστάνα – Άγιο Σπήλαιο – Μοναστήρι – Ζηλνιά – Μύλοι – Πάρκο Λιτόχωρου.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν τερματίσει έναν τουλάχιστον αγώνα βουνού τα 3 τελευταία χρόνια (το τρέχον & τα δύο προηγούμενα) με τουλάχιστον 14χλμ με 500 θετικής υψομετρικής. Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του. Δεν δικαιούνται συμμετοχής αθλητές που στο παρελθόν υπέπεσαν σε σοβαρά παραπτώματα αντιαθλητικής συμπεριφοράς. Ο νικητής και η νικήτρια της προηγούμενης διοργάνωσης, δικαιούνται την δωρεάν συμμετοχή τους στην παρούσα, τιμής ένεκεν.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 20.00 μ.μ. την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, και θα ολοκληρωθούν στις 20.00 μ.μ. την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου,θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής των 20€ γίνεται μόνο με τη χρέωση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Ο έλεγχος κάθε αίτησης συμμετοχής θα πραγματοποιείται το αργότερο εντός τριών ημερών από την ημερομηνία υποβολής της, διάστημα που θα χρειαστεί για την εμφάνιση του ονόματος του αιτούντος στον πίνακα των συμμετεχόντων. Ψευδείς αιτήσεις αναφορικά με το κριτήριο συμμετοχής ή αιτήσεις που δε θα δηλώνουν αγώνα βουνού ως κριτήριο θα απορριφθούν και το ποσό συμμετοχής δεν θα επιστραφεί.

Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την παραμονή του αγώνα,Σάββατο 8/12, ώρες 16:00-21:00 και την ημέρα του αγώνα, Κυριακή 19/12 και ώρες 08:00-09:30 από το χώρο της γραμματείας, απένταντι απο τον χώρο της εκκίνησης στο Δημοτικό Θέατρο στο πάρκο του Λιτοχώρου. Για την παραλαβή αριθμών απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριας.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20€ ευρώ και ο κάθε αθλητής δικαιούται: τροφοδοσία σε δυο σταθμούς, αριθμό αγώνα, μετάλλιο (όσοι τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 5 ωρών), ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ασφάλιση για την περίπτωση ατυχήματος, γεύμα στο τέλος του αγώνα, υποστήριξη πρώτων βοηθειών και δώρο διοργάνωσης

ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Η εκκίνηση του 12ου «Χειμωνιάτικου Ενιπέα» θα δοθεί στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 09 Δεκεμβρίου 2018, από το χώρο του Δημοτικού θεάτρου στο πάρκο Λιτοχώρου (χώρος τερματισμού του Olympus Marathon).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
• Σάββατο 08/12: 16:00-21:00, Εγγραφές (Ναυτικό Μουσείο)
• Κυριακή 09/12:08:00-09:30, Εγγραφές (Θεατράκι Πάρκο Λιτοχώρου)
• Κυριακή 09/12: 10:00, Εκκίνηση (Θεατράκι Πάρκο Λιτοχώρου)
• Κυριακή 09/12: 15:00, Κλείσιμο Αγώνα (Θεατράκι Πάρκο Λιτοχώρου)
• Κυριακή 09/12: 15:15, Απονομές νικητών (Θεατράκι Πάρκο Λιτοχώρου)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διοργάνωση στο email: [email protected]


Προκήρυξη αγώνα Ολύμπια Μονοπάτια 2018

 Ολύμπια Μονοπάτια – Potentilla

ΓΕΝΙΚΑ
Ο αγώνας Ολύμπια Μονοπάτια 2018 (Potentilla edition) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, την ίδια ημέρα με τον Χ. Ενιπέα. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στο μοναδικό οικοσύστημα του Ολύμπου  και ιδιαίτερα στα ενδημικά φυτά του.

Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων. Αφορά μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή με σχετικά ήπιες κλίσεις. Κινείται σε όλα τα είδη των τερέν (μονοπάτι, χωματόδρομος, άσφαλτος). Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 3 (τρεις) ώρες. Η τροφοδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, περίπου στο μέσον της διαδρομής.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το σημείο τερματισμού του Olympus Marathon (στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου). Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 250 μέτρα και το μέγιστο 650. Η διαδρομή μοιράζεται σε μονοπάτια, χωματόδρομο και άσφαλτο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (για τις ηλικίες των 15-18 θα χρειαστεί συγκατάθεση των γονέων τους). Δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών. Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές, οι οποίες θα ξεκινήσουν Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 (στις 20.00) και θα διαρκέσουν μέχρι Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 (στις 22.00) θα πραγματοποιηθούν μέσω διαδικτύου. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικής, χρεωστικής κάρτας ή προπληρωμένης κάρτας.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής οι αθλητές θα εμφανίζονται στον πίνακα συμμετεχόντων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διοργάνωση στο email: [email protected]».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιορτή στην Καλαμάτα
Το Σάββατο 30 Απριλίου έγινε στην Καλαμάτα ο 11ος Γύρος της πόλης. Η διοργάνωση και φέτος ήταν πολύ επιτυχημένη ενώ ο αριθμός των συμμετοχών ήταν σημαντικά αυξημένος επιβεβαιώνοντας την αγάπη των Καλαματιανών για το τρέξιμο. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Δήμήτρης Θεοδωρακάκος ήταν ο νικητής στους άνδρες μετά από μάχη με το Σάκη Κάλδη και η Μαρία Χαραλαμποπούλου νικήτιρια στις γυναίκες.
7ος Μητροπολιτικός Αγώνας Δρόμου
6-5-2018: Αγώνες στο παλιό αεροδρόμιο
Zagori Mountain Running 2022
Δείτε τις αποστάσεις του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο