15ος Ημιμαραθώνιος Ράξας

2-12-2018: Ημιμαραθώνιος και αγώνας 7 χλμ. στη Ράξα Τρικάλων

Share

Η επιτροπή Διοργάνωσης της Τ.Κ. Ράξας του Δήμου Τρικκαίων της Π.Ε. Τρικάλων με συνδιοργανωτή το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων ανακοινώνει τον 15ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα  Δρόμου, Αγώνα δρόμου 7 χλμ.  καθώς και παιδικούς  αγώνες για ηλικίες μέχρι 15 ετών.

O αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Ημερομηνία διεξαγωγής:  Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Η επιτροπή Διοργάνωσης της Τ.Κ. Ράξας του  Δήμου Τρικκαίων  της Π.Ε. Τρικάλων με συνδιοργανωτή το Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων προκηρύσσει τον 15ο Ημιμαραθώνιο  Αγώνα  Δρόμου, Αγώνα δρόμου 7 χλμ.  καθώς και παιδικούς  αγώνες  για  ηλικίες  μέχρι 15 ετών. O αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Ημερομηνία διεξαγωγής:  Κυριακή  2  Δεκεμβρίου  2018

Ημιμαραθώνιος Αγώνας  Δρόμου 

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού:  Κεντρική  Πλατεία  τοπικού Διαμερίσματος  Ράξας Δήμου Τρικκαίων.
Ώρα  εκκίνησης:   10:30 π.μ.

Απόσταση  αγώνα:  21,1  χλμ.

Περιγραφή  διαδρομής αγώνα: Εκκίνηση  από το Τ.Δ. Ράξας με κατεύθυνση προς Τρίκαλα μετά από 200 μέτρα στρίβουμε δεξιά και κάνουμε το γύρο της ράχης περίπου 3 χλμ και κατόπιν ακολουθούμε την  ασφαλτοστρωμένη δημοτική οδό προς Τ.Δ. Ριζώματος  συνέχεια προς το Τ.Δ. Πλατάνου. Μέσω του οικισμού Χαϊδεμένης και πριν τον οικισμό Περδικοράχης αφήνουμε την ασφαλτοστρωμένη οδό και δια της χωμάτινης αγροτικής οδού μήκους δύο (2) χιλιομέτρων επιστρέφουμε στο Τ.Δ. Ράξας με  τερματισμό το σημείο  αφετηρίας. Η διαδρομή στο πρώτα οκτώ χιλιόμετρα είναι σχεδόν  επίπεδη, από το όγδοο  έως το ενδέκατο ανηφορική ,από το ενδέκατο  έως το δεκατοτέταρτο  αρκετά κατηφορική  και η συνέχεια της σχεδόν επίπεδη.
Σημείωση: Η διαδρομή είναι μετρημένη όπως επίσης καθ΄ όλο το μήκος της θα είναι φυλασσόμενη από την Τροχαία.  Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.
Ο Αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Τροφοδοσία:  Στη διαδρομή θα υπάρχουν τέσσερις  σταθμοί τροφοδοσίας ανά 5 χλμ.  με νερό.

Δικαίωμα συμμετοχής: 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.  Οι αθλητές την ημέρα του αγώνα θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση . Ανήλικοι αθλητές μπορούν να τρέξουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα. Εγγραφές για την συμμετοχή μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά πατώντας εδώ το αργότερο  μέχρι την  Πέμπτη    29  Νοεμβρίου  2018. 

Χρονικό  όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε  2,5 ώρες . Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Έπαθλα-Ηλικιακές  κατηγορίες:
Θα βραβευθούν οι τρεις (3)  καλύτεροι άνδρες  και οι τρεις (3)  καλύτερες γυναίκες  της γενικής  κατάταξης με κύπελλα. 

Θα βραβευθούν επίσης οι τρεις  (3)  νικητές των ηλικιακών  κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
ανδρών:   έως 29,  30-39,  40-49,   50-59,  60-69,   70 -79 . 80 και άνω
γυναικών:  έως 29 ,30-39, 40-49,   50 -59 , 60  και άνω
Οι πρώτοι (1οι)  των ηλικιακών  κατηγοριών θα βραβευθούν  με κύπελλα   ενώ οι δεύτεροι (2οι) και τρίτοι (3οι) με μετάλλια.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί  μετάλλιο.

Οι τρεις  πρώτοι  της γενικής κατάταξης ανδρών- γυναικών  εξαιρούνται   των ηλικιακών κατηγοριών.


Αγώνας δρόμου  7 χλμ.

Σημείο εκκίνησης-τερματισμού:  Κεντρική Πλατεία  τοπικού Διαμερίσματος Ράξας Δήμου Τρικκαίων.
Ώρα  εκκίνησης:  10:15 π.μ.

Απόσταση   αγώνα:   7 χλμ.

Περιγραφή  διαδρομής αγώνα: Εκκίνηση  από το Τ.Δ. Ράξας  ακολουθούμε την  ασφαλτοστρωμένη δημοτική οδό προς Τ.Δ. Ριζώματος  μετά την γέφυρα στρίβουμε δεξιά προς  οικισμό Χαϊδεμένης και ακολουθούμε την  διαδρομή του ημιμαραθωνίου μέχρι το τέλος της στην πλατεία της Ράξας.
Ο Αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχει  1 σταθμός  τροφοδοσίας   με νερό.

Δικαίωμα συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.  Οι αθλητές την ημέρα του αγώνα θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση . Ανήλικοι αθλητές μπορούν να τρέξουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα.  Εγγραφές για την συμμετοχή μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά πατώντας εδώ το αργότερο  μέχρι την  Πέμπτη    29  Νοεμβρίου  2018 . 

Χρονικό  όριο  αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε  1 ώρα . Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Θα βραβευθούν  οι τρεις (3)  καλύτεροι άνδρες και οι τρεις (3) καλύτερες γυναίκες της γενικής  κατάταξης  με  κύπελλα.  Ηλικιακές κατηγορίες  δεν  θα υπάρχουν στον αγώνα των 7 χλμ.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί  μετάλλιο.

 

Αγώνας  δρόμου για παιδιά ηλικίας έως 15 ετών

Οι παιδικοί αγώνες  θα  ξεκινήσουν    στις 12:30 μ.μ.  Έγγραφες συμμετοχές μπορούν να πραγματοποιηθούν την ημέρα του Αγώνα μέχρι την 12:00 μ.μ . Απαραίτητη θεωρείται η έγγραφη συναίνεση του κηδεμόνα.

Οι  συμμετέχοντες θα αγωνιστούν  χωριστά   ανά  φύλο  (αγόρια-κορίτσια)  ως εξής:
1η κατηγορία : Ηλικίες 4-5-6 ετών : αγώνας 100 μ.
2η κατηγορία : Ηλικίες 7-8-9 ετών : αγώνας 400 μ.
3η κατηγορία :Ηλικίες 10-11-12  ετών : αγώνας 600 μ.
4η κατηγορία :Ηλικίες 13-14-15  ετών : αγώνας 1000 μ.

Οι πρώτοι (1οι)  των παιδικών  κατηγοριών θα βραβευθούν  με κύπελλα   ενώ οι δεύτεροι (2οι) και τρίτοι (3οι) με μετάλλια   ( εκτός από την 1η κατηγορία 4-5-6  ετών  όπου θα δοθούν  μόνο   μετάλλια )

Σε  όλα  τα  παιδιά   που   θα  τερματίσουν  θα δοθεί   μετάλλιο.

Σημείωση:  Όσοι  δρομείς  δυσκολεύονται με την ηλεκτρονική εγγραφή να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6944557292 ( Απογευματινές ώρες ) Τριανταφύλλου Γιώργος

Για άλλες πληροφορίες   Τηλ.   6977190493 , 2431088078     Μπαρτζιώκας   Λάκης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To μονοπάτι του ανέμου
2-5-2016: Ορεινός trail αγώνας στη Β. Κεφαλονιά
2nd Lepanto Evening Run 2019
24-8-2019: Νυχτερινοί αγώνες στη Ναύπακτο
Ειδικές προσφορές για μεταφορά-διαμονή
Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου διεθνή αγώνα βουνού Psiloritis Race, η οργανωτική επιτροπή δίνει την ευκαιρία σε δρομείς και συνοδούς να μετακινηθούν και να διαμείνουν με εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Ενημερωθείτε σχετικά με το πρόγραμμα του αγώνα αλλά και για τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στη διαδρομή.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο