32ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου

2-9-2018: Αγώνας 41,85 χλμ. στον Όλυμπο

Share

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στον Όλυμπο ορεινός αγώνας 41,85 χλμ. με την ονομασία: 32ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 τον 32ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου.

Ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου είναι ο πρώτος στο είδος του αγώνας στην Ελλάδα, καθώς έγινε για πρώτη φορά το 1986 και από τότε διεξάγεται κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η διοργάνωσή του είναι μη κερδοσκοπική και στηρίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά περισσότερων από 150 εθελοντών και διασωστών.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό κλασικού ανωμάλου δρόμου και ορειβασίας, προσαρμοσμένου στις ειδικές συνθήκες αγωνιστικής αναμέτρησης στο βουνό. Οι αθλητές εκκινούν από τη θέση «ΣΤΑΥΡΟΣ», όπου βρίσκεται το καταφύγιο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΛΑΣ», και τερματίζουν στο Λιτόχωρο, μετά από μια μεγάλη υψομετρική διακύμανση, αφού η αφετηρία βρίσκεται στα 920 μ., ο τερματισμός στα 300 μ. και το υψηλότερο σημείο, το οροπέδιο των Μουσών, στα 2.650 μ. Η διαδρομή είναι συνολικής απόστασης 41,85 χλμ.
Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.), του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Φέτος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του συναθλητή μας Γιάτσεκ Μπόγκοτς που χάθηκε πρόωρα και άδικα σε εργατικό ατύχημα πριν από λίγους μήνες. Ο Γιάτσεκ βρέθηκε πολλές φορές στο βάθρο του αγώνα (1ος τα έτη 2009,2010,2011 και 2014, 2ος το 2013, 3ος το 2008).

Οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει από την 1η Μαΐου και γίνονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.olympos-marathon.gr, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και για τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής: 27€ (πλήρες πακέτο: αριθμός δρομέα, chip χρονομέτρησης, τεχνικό μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο, πιστοποιητικό συμμετοχής, μεταφορά από το Λιτόχωρο στην αφετηρία, τροφοδοσία και ιατρικές υπηρεσίες σε 7 σταθμούς, ασφάλιση για ατύχημα, διαχείριση ρουχισμού κατά τη διάρκεια του αγώνα, online αποτελέσματα)

Τελευταία ημερομηνία εγγραφής: 20 Ιουλίου 2018».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Walk & Talk
10.000 βήματα για την υγεία μας στο Πεδίο του Άρεως
5ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου
11-5-2014: Ο Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρωί της Κυριακής σε μία πολύ όμορφη διαδρομή.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο