32ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου

2-9-2018: Αγώνας 41,85 χλμ. στον Όλυμπο

Share

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στον Όλυμπο ορεινός αγώνας 41,85 χλμ. με την ονομασία: 32ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 τον 32ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου.

Ο Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου είναι ο πρώτος στο είδος του αγώνας στην Ελλάδα, καθώς έγινε για πρώτη φορά το 1986 και από τότε διεξάγεται κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η διοργάνωσή του είναι μη κερδοσκοπική και στηρίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά περισσότερων από 150 εθελοντών και διασωστών.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό κλασικού ανωμάλου δρόμου και ορειβασίας, προσαρμοσμένου στις ειδικές συνθήκες αγωνιστικής αναμέτρησης στο βουνό. Οι αθλητές εκκινούν από τη θέση «ΣΤΑΥΡΟΣ», όπου βρίσκεται το καταφύγιο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΛΑΣ», και τερματίζουν στο Λιτόχωρο, μετά από μια μεγάλη υψομετρική διακύμανση, αφού η αφετηρία βρίσκεται στα 920 μ., ο τερματισμός στα 300 μ. και το υψηλότερο σημείο, το οροπέδιο των Μουσών, στα 2.650 μ. Η διαδρομή είναι συνολικής απόστασης 41,85 χλμ.
Ο αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης (Ε.Ο.Ο.Α.), του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Δίου-Ολύμπου.

Φέτος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του συναθλητή μας Γιάτσεκ Μπόγκοτς που χάθηκε πρόωρα και άδικα σε εργατικό ατύχημα πριν από λίγους μήνες. Ο Γιάτσεκ βρέθηκε πολλές φορές στο βάθρο του αγώνα (1ος τα έτη 2009,2010,2011 και 2014, 2ος το 2013, 3ος το 2008).

Οι εγγραφές έχουν ήδη ανοίξει από την 1η Μαΐου και γίνονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.olympos-marathon.gr, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και για τις προηγούμενες διοργανώσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής: 27€ (πλήρες πακέτο: αριθμός δρομέα, chip χρονομέτρησης, τεχνικό μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο, πιστοποιητικό συμμετοχής, μεταφορά από το Λιτόχωρο στην αφετηρία, τροφοδοσία και ιατρικές υπηρεσίες σε 7 σταθμούς, ασφάλιση για ατύχημα, διαχείριση ρουχισμού κατά τη διάρκεια του αγώνα, online αποτελέσματα)

Τελευταία ημερομηνία εγγραφής: 20 Ιουλίου 2018».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ειδικές προσφορές για μεταφορά-διαμονή
Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου διεθνή αγώνα βουνού Psiloritis Race, η οργανωτική επιτροπή δίνει την ευκαιρία σε δρομείς και συνοδούς να μετακινηθούν και να διαμείνουν με εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Ενημερωθείτε σχετικά με το πρόγραμμα του αγώνα αλλά και για τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στη διαδρομή.
3ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού Αυτισμός – Ελπίδα
29-3-2015: Αγώνας για καλό σκοπό στο περιαστικό δάσος του Δήμου Ωραιοκάστρου
27.000 δρομείς στο Βερολίνο!
Πάνω από 27.000 δρομείς από 94 διαφορετικές χώρες τερμάτισαν τον ημιμαραθώνιο του Βερολίνου, αγώνα που έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας κάθε άνοιξη. Σε αυτούς προσθέστε και τους 170.000 θεατές και θα διαπιστώσετε ότι το τρέξιμο είναι με διαφορά ο μαζικότερος τρόπος άσκησης στη Γηραιά ήπειρο αλλά και ότι είναι συντριπτικά αποδεκτό από τον κόσμο.
Back to Top