12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων – Ioannina Lake Run

22/23-9-2018: Αγώνες 30, 10 & 5 χλμ. στα Ιωάννινα

Share

Το διήμερο 22-23 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα ο «12ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων – Ioannina Lake Run». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες 30, 10 & 5 χλμ. αλλά και μικρότερες αποστάσεις για παιδιά. 
Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης:

«Έχοντας μπει στη δεύτερη δεκαετία, ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων ετοιμάζεται να υποδεχθεί για 12η συνεχή χρονιά δρομείς από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, που και φέτος θα θελήσουν να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία να τρέξουν και να περπατήσουν δίπλα από τη λίμνη Παμβώτιδα.

Συνεπής στο ραντεβού του με το δρομικό κίνημα, ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων διοργανώνεται το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του πρώτου μήνα του φθινοπώρου, στις 22-23 Σεπτεμβρίου, με χιλιάδες δρομείς να αναμένεται να δώσουν και φέτος ραντεβού στη γραμμή της εκκίνησης.

Πέρα φυσικά από τον Γύρο Λίμνης, τον αγώνα σε μια επίπεδη, πανέμορφη διαδρομή 30 χλμ., που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, την ίδια ημέρα πραγματοποιείται και ο αγώνας των 10 χλμ., ενώ μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα 5 χλμ. με φόντο τη λίμνη και το Κάστρο, τον πρωτότυπο παραλίμνιο δρόμο «Μαμά – Καρότσι» και αγώνα δρόμου 1.000 μ. για ΑμεΑ.
«Ορεκτικό» για το διήμερο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων θα αποτελέσει ο αγώνας δρόμου για παιδιά και γονείς «Στους δρόμους του νησιού». Ένας αγώνας συμμετοχής και διασκέδασης, που θα οργανωθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά στα σοκάκια και στην παραλίμνια διαδρομή του Νησιού, μια εβδομάδα νωρίτερα.
Όλα αυτά σε μία εβδομάδα γεμάτη όχι μόνο με αθλητικές, αλλά και πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, που θα διοργανώσουν η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Limni και ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών και με την υποστήριξη τοπικών φορέων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.ioanninalakerun.gr και τη σελίδα στο facebook Ioannina Lake Run».


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Η   Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «LIMNI» και ο Αθλητικός Όμιλος «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών, και με την υποστήριξη τοπικών φορέων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης σας προσκαλούν σε: 

Αγώνες  δρόμου και παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στα Ιωάννινα και περιλαμβάνουν:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/09/2018

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ

  • Παραλίμνιος Δρόμος «μαμά- καρότσι»
  • Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.
  • Παραλίμνιος Δρόμος 1.000 μ. για ΑμεΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/09/2018

ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ

  • Αγώνας Δρόμου 30 χλμ.
  • Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.
  • Δυναμικό βάδην 30 χλμ.

Η διοργάνωση έχει σαν κύριο στόχο την ανάδειξη και προβολή της Λίμνης Παμβώτιδας, την ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού, του εθελοντισμού και του πολιτισμού.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1.Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

1.1. Αγώνας δρόμου 30 χλμ.

Αφετηρία – Τερματισμός:  Πλατεία Μαβίλη, Μώλος Ιωάννινα.

Ώρα εκκίνησης:  9:00 π.μ. 

Χρονικό όριο:  4:30 ώρες

(Όποιος αθλητής μετά το πέρας των 13:00 δεν έχει περάσει από την διασταύρωση Ακτής Μιαούλη και Βογιάννου, θα συνεχίσει την διαδρομή του από τον παραλίμνιο πεζόδρομο, σύμφωνα με την οδηγία του κριτή του αγώνα και θα τερματίσει με δική του ευθύνη).

Περιγραφή Διαδρομής:  Πλατεία Μαβίλη → Λεωφ. Καραμανλή → Κουντουριώτη → Παπανδρέου →8ης Μεραρχίας → Πέραμα → Είσοδος προς Αμφιθέα → Είσοδος προς Λογγάδες → Διασταύρωση Βασιλικής → Διασταύρωση Δροσοχωρίου → Διασταύρωση Καστρίτσας → Διασταύρωση προς ξύλινα γεφυράκια → Παραλίμνιος πεζόδρομος → μικρή παράκαμψη σε οδό Βογιάννου → Ακτή Μιαούλη → Γαριβάλδη → Διονυσίου Φιλοσόφου → τερματισμός Πλατεία Μαβίλη. 

  • Η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από τους IAAF/AIMS

Δικαίωμα Συμμετοχής: Έχουν όλοι οι αθλητές–τριες άνω των 18 ετών. Οι αθλητές πρέπει να πραγματοποιήσουν ιατρικό έλεγχο με δική τους ευθύνη. Επίσης να γνωρίζουν ότι τρέχουν στον αγώνα με τη δική τους ευθύνη.

Χρονομέτρηση:  Ηλεκτρονική

Τροφοδοσία:  Θα υπάρχουν 12 σταθμοί τροφοδοσίας ανά 2,5 χλμ επί της διαδρομής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι δρομείς να αφήνουν τα μπουκάλια και τα ποτήρια στη δεξιά πλευρά του δρόμου, για να είναι εύκολη η συλλογή τους, ώστε να οδηγηθούν για ανακύκλωση    

Κατηγορίες:  Στον Αγώνα θα ισχύουν οι κατηγορίες αθλητών με βάση τις πενταετίες. Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης ικανού αριθμού αθλητών-τριών σε κάποια από τις κατηγορίες θα ισχύουν οι δεκαετίες. Οι νικητές-τριες της γενικής βαθμολογίας δε θα βραβευθούν και στην κατηγορία τους.

Έπαθλα – Απονομές:  Σε όλους όσοι τερματίσουν, θα δοθούν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα του αγώνα.
Στη γενική βαθμολογία αντρών-γυναικών θα απονεμηθεί κύπελλο στον 1ο νικητή. Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους αθλητές-τριες.

Χρηματικά έπαθλα:  Θα δοθούν στους 3 πρώτους νικητές και νικήτριες της γενικής κατάταξης. Τα ποσά θα είναι 600€, 300€ και 150€ αντίστοιχα.
Στις κατηγορίες (πενταετίες) θα βραβευθούν οι τρείς πρώτοι αθλητές–τριες με μετάλλιο και δίπλωμα.

Τιμητικές βραβεύσεις θα δοθούν στον μεγαλύτερο ηλικιακά αθλητή-τρια που θα τερματίσει στα 30 χλμ. Απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του τερματισμού με το πέρας του αγώνα (περίπου 12:30 μ.μ.).

Αναλυτικές πληροφορίες του χάρτη με τη διαδρομή και την τροφοδοσία μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης www.ioanninalakerun.gr

 

1.2. Δυναμικό Βάδισμα 30 χλμ.

Αφετηρία – Τερματισμός:  Πλατεία Μαβίλη, Μώλος Ιωάννινα.

Ώρα εκκίνησης:  7:00 π.μ.

Για τους βαδιστές ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί και παροχές με τους δρομείς των 30 χλμ. Η διαδρομή είναι η ίδια με τον αγώνα δρόμου εκτός από μία μικρή αλλαγή στην αρχή της διαδρομής, για λόγους ασφάλειας των βαδιστών.

Χρονικό όριο: 6:30 ώρες

Έπαθλα: Σε όλους όσοι τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα του αγώνα.

1.3. Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.

Αφετηρία – Τερματισμός:  Πλατεία Μαβίλη, Μώλος Ιωάννινα.

Ώρα εκκίνησης: 9:15 π.μ.

Περιγραφή Διαδρομής:  Πλατεία Μαβίλη → Διονυσίου Φιλοσόφου → Γαριβάλδη → Ακτή Μιαούλη → στροφή προς Βογιάννου → Γ. Γεννηματά → αναστροφή τέλος Γ. Γεννηματά → στροφή στον 1ο κόμβο Βογιάννου → Ακτή Μιαούλη προς (Παραλίμνιο πάρκο) → αναστροφή πριν το ξύλινο γεφυράκι και πίσω προς Ακτή Μιαούλη → Γαριβάλδη → Διονυσίου Φιλοσόφου και τερματισμός στην Πλατεία Μαβίλη.

Δικαίωμα Συμμετοχής:  Έχουν όλοι οι αθλητές–τριες που είναι γεννημένοι το 2001 και πριν (οι ανήλικοι του 2001 και του 2000 μόνο με έγγραφη δήλωση του γονέα, η οποία θα παραδοθεί κατά την παραλαβή του αριθμού ή στο γραφείο του συλλόγου) . Οι αθλητές πρέπει να πραγματοποιήσουν ιατρικό έλεγχο με δική τους ευθύνη. Επίσης να γνωρίζουν ότι τρέχουν στον αγώνα με την δική τους ευθύνη.

Χρονομέτρηση:  Ηλεκτρονική

Χρονικό όριο:  90 λεπτά.

Σταθμοί Τροφοδοσίας Νερού:  Στα 2,5 χλμ – 5 χλμ – 7,5 χλμ. και στον τερματισμό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι δρομείς να αφήνουν τα μπουκάλια και τα ποτήρια στη δεξιά πλευρά του δρόμου, για να είναι εύκολη η συλλογή τους, ώστε να οδηγηθούν για ανακύκλωση.

Κατηγορίες:  Ανδρών-Γυναικών:

  1. Μέχρι 39 ετών
  2. 40 έως 49 ετών
  3. 50 έως 59 ετών
  4. 60 ετών και άνω

Έπαθλα – Απονομές:  Σε όλους όσοι τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα του αγώνα.
Στην γενική βαθμολογία ανδρών-γυναικών θα απονεμηθεί κύπελλο στον 1ο νικητή-τρια. Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους αθλητές-τριες.
Η απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του τερματισμού με το πέρας του αγώνα (περίπου 12:30μ.μ.).

Αναλυτικές πληροφορίες του χάρτη με τη διαδρομή και την τροφοδοσία μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης www.ioanninalakerun.gr

2. Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

2.1. Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. 

Αφετηρία – Τερματισμός:  Πλατεία Μαβίλη, Μώλος Ιωάννινα. 

Ώρα εκκίνησης: 18:30

Περιγραφή Διαδρομής:  Πλατεία Μαβίλη → Κ. Καραμανλή → Γ. Ελιγιά → Γαριβάλδη → Ακτή Μιαούλη → αναστροφή στο Ξενοδοχείο Ακτή και πίσω προς Ακτή Μιαούλη → Γαριβάλδη → Διονυσίου Φιλοσόφου και τερματισμός στην Πλατειά Μαβίλη.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Έχουν όλοι οι αθλητές–τριες που είναι γεννημένοι το 2006 (12 ετών) και πριν (οι ανήλικοι μόνο με έγγραφη δήλωση του γονέα, η οποία θα παραδοθεί κατά την παραλαβή του αριθμού ή στο γραφείο του συλλόγου). Οι αθλητές πρέπει να πραγματοποιήσουν ιατρικό έλεγχο με δική τους ευθύνη. Επίσης να γνωρίζουν ότι τρέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη.

Χρονομέτρηση:  Ηλεκτρονική

Χρονικό όριο:  60 λεπτά

Κατηγορίες:

Α. Ανδρών-Γυναικών:

  1.  Μέχρι 39 ετών
  2. 40 έως 49 ετών
  3. 50 έως 59 ετών
  4. 60 ετών και άνω

Β.   Ανηλίκων:

  1.    Μαθητών-τριων Γυμνασίου (2006-2004)
  2.    Μαθητών-τριων Λυκείου (2003-2001)

Έπαθλα – Απονομές:  Σε όλους όσοι τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα του αγώνα. Στην γενική βαθμολογία αντρών-γυναικών θα απονεμηθεί κύπελλο στον 1ο νικητή-τρια. Μετάλλιο και δίπλωμα στους τρεις πρώτους αθλητές-τριες των παραπάνω κατηγοριών. Η απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του τερματισμού με το πέρας του αγώνα (περίπου 20:00 μ.μ.).

Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης www.ioanninalakerun.gr

 

2.2. Παραλίμνιος δρόμος «Μαμά Καρότσι» 1000 μ.

Αφετηρία – Τερματισμός: Πλατεία Μαβίλη, Μώλος Ιωάννινα.

Ώρα Αγώνα: 18:00

Δικαίωμα Συμμετοχής: Όλες οι μαμάδες με το καρότσι και τα παιδιά τους (Δωρεάν)

 

2.3. Παραλίμνιος Δρόμος 1.000 μ. για ΑμεΑ

Αφετηρία – Τερματισμός: Πλατεία Μαβίλη, Μώλος Ιωάννινα.

Ώρα Αγώνα: 17:30

Δικαίωμα Συμμετοχής: Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε φορείς ΑμεΑ. Οι ανήλικοι αθλητές πρέπει απαραίτητα να καταθέσουν στην γραμματεία υπεύθυνη δήλωση του γονέα για την συμμετοχή τους στον παραλίμνιο δρόμο αγώνα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Έπαθλα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικό μετάλλιο και μπλουζάκι (t-shirt) του αγώνα.

3. Κίνητρα συμμετοχής

Χρηματικά έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες της γενικής κατάταξης του δρόμου των 30 χλμ. Τα ποσά θα είναι 600€, 300€ και 150€ αντίστοιχα.

4. Δηλώσεις Συμμετοχής – Τρόποι Εγγραφής – Είδη Εγγραφής

4.1.  Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 12ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, θα πρέπει να γίνουν μέχρι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 16:00.

Προσοχή: Δε θα πραγματοποιούνται εγγραφές (ηλεκτρονικές – on line & έντυπες) την εβδομάδα που προηγείται και την ημέρα του αγώνα. Εγγραφές θα πραγματοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες, αποκλειστικά τις ημέρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών.

4.2.  Τρόποι Εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:
α.    Με οnline εγγραφή: http://www.ioanninalakerun.gr/pages/participation
β.    Με αποστολή της έντυπης δήλωσης στο e-mail στο: [email protected].
γ.    Αυτοπροσώπως: Στα σημεία εγγραφής που θα ανακοινωθούν

Προσοχή  Η εγγραφή για να είναι ολοκληρωμένη θα πρέπει να έχει καταβληθεί το αντίστοιχο αντίτιμο συμμετοχής.

4.3.  Είδη Εγγραφής

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα .

β. Ομαδικές. Οι ομαδικές εγγραφές αφορούν στην εγγραφή μιας ομάδας τουλάχιστον 10 ατόμων οι οποίοι θα συμμετέχουν στους αγώνες των 30, 10 και 5 χλμ., απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων που ανήκουν στην ομοσπονδία ΕΟΛΣΜΑ-Υ, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.

Κατά την ομαδική εγγραφή θα πρέπει να οριστεί ένας Αρχηγός της Ομάδας. Σε κάθε περίπτωση ο Αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα στην επικοινωνία με τους διοργανωτές.

Οι Ομαδικές εγγραφές γίνονται online και αναγνωρίζονται από τη δήλωση του ονόματος της Ομάδας στην αντίστοιχη στήλη    

6. Πακέτο Συμμετοχής

Το Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει: 

  1. Τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα για τον αγώνα των 30 χλμ. (αναμνηστικό T-shirt για τους υπόλοιπους)
  1. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip.
  1. Αριθμό Συμμετοχής δρομέα
  1. Συλλεκτικό αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού
  1. Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής
  1. Ενεργειακή τροφοδοσία διαδρομής
  1. Ιατρικές υπηρεσίες
  1. Pasta Party
  1. Φωτογραφίες

7. Τρόποι Πληρωμής 

  • Online μέσω PayPal

Συμπληρώνοντας την online φόρμα εγγραφής έχετε τη δυνατότητα να πληρώσετε το αντίτιμο της συμμετοχής σας, απευθείας μέσω της υπηρεσίας του PayPal, με χρήση πιστωτικής κάρτας.

  • Κατάθεση μέσω Τραπέζης

Μπορείτε να πληρώσετε την συμμετοχή σας με κατάθεση στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς:

ΙΒΑΝ: GR1801724070005407083323346

Αρ. Λογαριασμού: 5407 – 083323 – 346

Δικαιούχος: LIMNI

Αιτιολογία: Να αναγράφεται οπωσδήποτε το όνομα του Δρομέα που συμμετέχει, στα ομαδικά να αναγράφεται το όνομα του αρχηγού.

  • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ: Ακυρώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές μόνο κατόπιν γραπτής αίτησης και μόνο μέχρι τις 25 Αυγούστου 2018. Μετά από αυτή την ημερομηνία, κανένα αίτημα ακύρωσης συμμετοχής δε θα γίνεται δεκτό. Σε περίπτωση ακύρωσης, το αντίτιμο συμμετοχής επιστρέφεται στον αιτούντα, με παρακράτηση 2 ευρώ (αντίτιμο τραπεζικών συναλλαγών). Οι επιστροφές χρημάτων πραγματοποιούνται περίπου έναν μήνα μετά τον αγώνα.

Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών εκδίδεται μόνο εφόσον ζητηθεί και απαιτείται η καταβολή πλέον Φ.Π.Α. 24% , σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.    

Για να κατεβάσετε την πλήρη προκήρυξη του αγώνα πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ος Αγώνας «Corfu Old Town Trail και 1oς Αγώνας «Corfu Coast en Etapes Trail»
22/25-9-2016: Το τριήμερο 22-25 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα ο αγώνας city trail Corfu Old Town Trail και για πρώτη φορά ο ορεινός αγώνας σε 4 ετάπ Corfu Coast en Etapes Trail.
Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας 2023
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο