1ο Ενετικό Μονοπάτι Ναυπάκτου

17-6-2018: Πρωτάθλημα παιδικού ορεινού τρεξίματος και σπριντ σε ανάβαση

Share

Την Κυριακή 17 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Πρωτάθλημα παιδικού ορεινού τρεξίματος και σπριντ σε ανάβαση με την ονομασία: 1ο Ενετικό Μονοπάτι Ναυπάκτου.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Το Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο ΑΓΕΛΑΟΣ Ναυπάκτου και ο Δήμος Ναυπακτίας στις 17 Ιουνίου του 2018 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 π.μ. ανακοινώνουν, το πρώτο πανελλήνιο παιδικό πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος Μονοπάτι 4 κ’ 3.59 km,όπως και αγώνα Σπριντ σε Ανάβαση (τύπου vertical με κλίση 12%) απόστασης 1.000 και1.500m.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο πευκώδες και καταπράσινο περιβάλλον περιμετρικά του αρχαίου Ενετικού και ιστορικού κάστρου της Ναύπακτου.
Σκοπός μας είναι να φέρουμε τα παιδιά μας κοντά στο ορεινό περιβάλλον, γνωρίζοντάς τα τις ομορφιές των βουνών, να αποκτήσουν Τεχνική Κατάρτιση για τους μελλοντικούς μεγάλους αγώνες, αλλά και για να μάθουν να προστατεύουν τη φύση.

‘’Αθλούμενοι στην φύση, τρέχοντας σε μονοπάτια ανηφορικά – κατηφορικά το πνεύμα μας αποκτά μεγαλύτερη αντίληψη, το σώμα μας γίνεται πολύ πιο ελαστικό και δυνατό, η αντοχή μας βελτιώνεται, αποκτάμε τεχνική κατάρτιση και το σημαντικότερο το καρδιοαναπνευστικόμας περνάει σε μία άλλη δυναμική κατάσταση, χαρίζοντας μας μία υγιή και χαρούμενη καθημερινότητα’’

*Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

*Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ κ’ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ θα είναι δίπλα μας στα δύσκολα και τεχνικά σημεία για να μας χαρίσει την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των αγώνων.

‘’ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣκ’ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ’’

*Οι Ηλικίες Συμμετοχής των παιδιών θα είναι 11 κ’ 12 ετών (Γεννημένα το 2006 και το 2007) για το ΣΠΡΙΝΤ σε ασφάλτινη Ανάβαση των 1.000 μ. αλλά και για τον ορεινό αγώνα δρόμου μονοπατιού των 3.590 μ. και με θετική υψομετρική διαφορά 187μ.

*Και από 13 έως και 15 ετών (Γεννημένα το 2005 – 2004 και 2003) για το ΣΠΡΙΝΤ σε ασφάλτινη Ανάβαση των 1.500 μ. αλλά και για τον ορεινό αγώνα δρόμου μονοπατιού των 4.000 μ. και με θετική υψομετρική διαφορά 222μ.

*Α.Μ.Ε.Α.  Παιδιά με ιδιαιτερότητες θα έχουν την δυνατότητα να διαγωνιστούν ΜΟΝΟ στο πρώτο μέρος των αγώνων (στο τύπου vertical των 1.000μ) και κατόπιν επικοινωνίας με τον κ. Καραχάλια Δημήτριο στο τηλ: 6979 983098.

*ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΞΕΙ ΣΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΒΟΥΝΟΥ ή ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ κ’ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝΓΙΑ 60’.

*Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 200 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ.

*Η ημέρα διεξαγωγής των αγώνων είναι η 17 Ιουνίου του 2018 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30 π.μ.

*Οι Εκκινήσεις και οι Τερματισμοίόλων των αγώνων, θα γίνουν μπροστά από την Πύλη του Ενετικού Κάστρου της Ναυπάκτου.

*Θα υπάρχει Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση σε όλους τους αγώνες.

*Ιατρικό team θα βρίσκεται σε δύο σημεία, στο σημείο της Εκκίνησης – Τερματισμού όπως και ασθενοφόρο και δεύτερο σημείο στο μέσον της διαδρομής.

*Η Γραμματεία για την παραλαβή του Αθλητικού Νούμερου θα λειτουργήσει το Σάββατο απόγευμα 16 Ιουνίου στο ξενοδοχείο ‘’NAFS’’στην παραλία της Ψανής, από τις  18:00 έως τις 20:00 και την Κυριακή το πρωί πριν από τον αγώνα, από τις 08:00 π.μ. έως τις 09:30 π.μ. στο χώρο της Εκκίνησης μπροστά από την πύλη του Ενετικού κάστρου της Ναυπάκτου.

*Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του Αθλητικού Νούμερου Συμμετοχής είναι οι γονείς να προσκομίσουν ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ των παιδιών τους (πρόσφατη έως δύο μηνών πριν), αλλά και μία ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για την συγκατάθεση τουςστην Συμμετοχή των αγώνων (Υπεύθυνη δήλωσηθα υπάρχει και στην Γραμματεία της διοργάνωσης προς υπογραφή).

*Για ομαδικές συμμετοχές Σωματείων αρκείμία ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ του υπευθύνου του Σωματείου, που θα βεβαιώνει ονομαστικά ότι τα συμμετέχοντα παιδιά έχουν εξετασθεί απόιατρό,ότι είναι υγιή  και ότι έχουν την αγωνιστική κατάρτιση για το ορεινό τρέξιμο.

*Η δήλωσεις συμμετοχής θα γίνονται αποκλειστικά μέσω της παρούσης Φόρμας Εγγραφής.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ.

Για την ομαλότερη λειτουργία και για τον καλύτερο προγραμματισμό της αθλητικής εκδήλωσης οι αιτήσεις των εγγραφών θα γίνονται ΔΕΚΤΕΣ έως και τις 13 Ιουνίου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 22:00.

Επικοινωνία στο : E-mail:  [email protected]

*ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:Θα γίνουν σε όλα τα παιδιά που τερματίζουν και θα τους απονέμεται: Αναμνηστικό Ανάγλυφο Μετάλλιο – Έπαινος  και τσάντατερματισμού της διοργάνωσης που θα περιέχει ‘’Σάντουιτς – Χυμό και Νερό’’.

Θα υπάρχει μπουφές με διάφορα τοπικά εδέσματα αλλά και πολλά ΔΩΡΑ από διάφορους Χορηγούς και Υποστηρικτές μας.

*ΚΥΠΕΛΛΑ:  Θα λάβουν οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές και οι τρεις (3) πρώτες αθλήτριες  κάθε κατηγορίας (2 κατηγορίες στο τύπου verticalκαι 2 κατηγορίες στο μονοπάτι).

*Εδώ μπορείτε να δείτε τις διαδρομές των Μονοπατιών αλλά και τα υψομετρικά.

*Οι Σταθμοί του ανεφοδιασμού θα είναι τρεις (3) στα: 1.000μ – 1.800 και 2.600μ.Θα υπάρχει Νερό – Ισοτονικό και Αλμυρά.

*ΣΠΡΙΝΤ σε ΑΝΑΒΑΣΗ(τύπου verticalμε κλίση 12%)

Οι αγώνες των ΣΠΡΙΝΤ εξελίσσονται στο πευκόφυτο και Ασφάλτινο ανέβασμα προς την πύλη του Ενετικού κάστρου της Ναυπάκτου.  

Το κατέβασμα προς το σημείο της εκκίνησης των δύο Σπριντ 1.000 κ’ 1.500μ θα γίνει με πολύ – πολύ ΧΑΛΑΡΟ jogging,παρουσία και Εποπτείας του Αλυτάρχη των αγώνων.

Θα υπάρξουν τρία (3) λεπτά ΑΚΡΙΒΩΣ μεσοδιάστημαγια την τελική προετοιμασία και ΑΜΕΣΑ θα δίνεται η Εκκίνηση – Τερματισμός στη πύλη του Ενετικού Κάστρου.

*Πριν από την εκκίνηση των δύο αγώνων δρόμου του μονοπατιού θα υπάρξουν 15’ ξεκούρασης – προετοιμασίαςκ’ ανατροφοδότησης από το ειδικό τραπέζι μας.

*Τα χαρακτηριστικά του αγώνα του μονοπατιού, είναι ότι εξελίσσεται στο πανέμορφο και δασωμένο περιμετρικό μέρος του Ενετικού Κάστρου της Ναυπάκτου. Τα πρώτα 950μ ελαφρώς ανηφορικά όπως και τα 750μ κατηφορικά προς τον Τερματισμό, είναι καταπράσινος και πευκόφυτος δασικός δρόμος. Το υπόλοιπο μέρος της διαδρομής είναι Μονοπάτια όλων των ειδών.  Υπάρχουν

Μονοπάτια χαρακτηρισμένα ανάμεσα στο πευκόφυτο πέρασμα του δάσους, μονοπάτια τεχνικά αλλά και περάσματα από Βραχώδη σημεία, που θα ζήλευε κάθε ενήλικος δρομέας. Στα 2.200μτης διαδρομής περνώντας από τεχνικό μονοπάτι και ενώ βρισκόμαστε σε υψόμετρο, κοιτώντας αριστερά απολαμβάνουμε στο βάθος τον Κορινθιακό κόλπο και στα πόδια μας βλέπουμε την πανέμορφη Ναύπακτο. Κοντά μας σε διάφορα σημεία, θα βρίσκονται Εθελοντές αλλά και η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας κ’ Διάσωσης του Μεσολογγίου που θα μας χαρίσουνε την Ασφάλειακαι την Άνεση της δρομικότητας των αγώνων.

*Στοvideo που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα παιδιά του Γυμναστικού Αθλητικού Σωματείου Ναυπακτίας ‘’ΑΓΕΛΑΟΣ’’ να απολαμβάνουν την καταπληκτική διαδρομή του Ενετικού Μονοπατιού της Ναυπάκτου.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1303:%!]

‘’ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ  ΑΓΩΝΩΝ’’

10:30’Εκκίνηση Vertical του 1 km- παιδιών 11 κ’ 12 ετών.

10:50’  Εκκίνηση Vertical του 1.5 km – παιδιών 13, 14 κ’ 15 ετών.

11:05’  Εκκίνηση Αγώνα Μονοπατιού 3.65 km – παιδιών 11 κ’ 12 ετών.

11:30’  Εκκίνηση Αγώνα Μονοπατιού 4 km – παιδιών 13, 14, 15 ετών.

13:00  Απονομές – Βραβεύσεις.

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:

ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΜΟΛΙΣ 4 km ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙ 12km ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΣ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ. ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 700 ΕΤΗ Π.Χ.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ.

ΟΙ  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  ΑΥΤΗΣ  ΤΗΣ  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ :
ΚΑΡΑΧΑΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ τηλ:  6979983098 [email protected]
ΤΣΙΟΛΗ  ΘΕΟΔΩΡΑ τηλ:   6941550999 [email protected]
ΚΑΜΠΑΣ  ΠΕΤΡΟΣ τηλ:  6945012088 [email protected]
ΚΩΣΤΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ τηλ:   6972086241 [email protected]
ΔΟΥΚΕΛΛΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ τηλ: 6972245488 [email protected]»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
40ος Αγώνας Δρόμου Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού
3-12-2017: Αγώνες 5 & 10 χλμ. από το Άλσος Ψυχικού
5ος Αγώνας Δρόμου "Τρέχω για την Κατερίνη"
2-10-2016: Για πέμπτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου με την ονομασία “Τρέχω για την Κατερίνη”.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο