International Monuments Festival 2018 & 4ο Yedi  Κule Conquest

8/10-6-2018: Τριήμερο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη

Share

Από τις 8 έως και τις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το International Monuments Festival 2018 & 4ο Yedi  Κule Conquest στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και αγώνα 6 χλμ. 
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«O ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, την υποστήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης, της τροχαίας Θεσσαλονίκης, διοργανώνει στις 8-9-10 Ιουνίου το International Monuments Festival 2018 και το 4ο Yedi  Κule Conquest!

Η ακρόπολη της Θεσσαλονίκης το Υedikule που είναι ταυτόσημο με την ιστορία της Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού Η αυλαία ανοίγει την 1η ημέρα με θεατρικές παραστάσεις εντός της ακρόπολης της Θεσσαλονίκης ακολουθώντας η 2η ημέρα με συναυλίες νέων μουσικών σχημάτων

Την 3η ημέρα την σκυτάλη αναλαμβάνει η εκδήλωση yedi kule conguest με τον αγώνα δρόμου μνημείων πόλεως.

Η διαδρομή του αγώνα θα έχει την ιδιαιτερότητα της ανάδειξης οκτώ μνημείων της πόλης και συγκεκριμένα: Επταπύργιο, Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαβίδ, Βυζαντινά Λουτρά, Άγιος Νικόλαος των Ορφανών, Ισλαχανέ, Κήποι του Πασά, Πύργος της Αλύσεως (Τριγωνίου), Επταπύργιο.

Η αθλητική και πολιτιστική γιορτή με επίκεντρο το Υedi kule, θα δώσει την δυνατότητα σε αγωνιζόμενους, επισκέπτες και θεατές, να γνωρίσουν το Επταπύργιο, την παλιά πόλη και να ζήσουν όμορφες στιγμές προσπερνώντας μέσα από τα ιστορικά της σοκάκια και μνημεία, σε μια ιστορική αναδρομή αιώνων.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι μέσα από την πολιτιστική, αθλητική εκδήλωση η ανάδειξη της Άνω πόλης με τα ιστορικά της μνημεία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά ως τόπος τουριστικού προορισμού

Ο αγώνας – Yedi kule Conquest

Κέντρο εκδηλώσεων είναι το Επταπύργιο ή Γεντί Κουλέ
Ημερομηνία: Κυριακή 10  Ιουνίου 2018
Ώρα έναρξης: 19:00
Μήκος διαδρομής:6km
Εκκίνηση και Τερματισμός: Θα πραγματοποιηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του Επταπυργίου.

Συμμετοχή αθλητών 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια που έχουν κλείσει το 9o έτος της ηλικίας τους  καθώς και ενήλικες άνδρες και γυναίκες, που θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της διοργάνωσης. 
Οποιαδήποτε συμπεριφορά που δεν συνάδει με αθλητικά ιδεώδη, η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να θέσει εκτός αγώνα τον συμμετέχοντα.
Στον αγώνα δεν υπάρχουν χρονικά όρια αποκλεισμού.

Κατηγορίες αγώνα – έπαθλα
1. Κατηγορία 9-15 ετών, 1ος Κύπελλο μετάλλιο 2ος μετάλλιο 3ος μετάλλιο
16-18 ετών 1ος Κύπελλο μετάλλιο 2ος μετάλλιο 3ος μετάλλιο
2. Γενική κατηγορία ανδρών 1ος Κύπελλο μετάλλιο 2ος μετάλλιο 3ος μετάλλιο
3. Γενική κατηγορία γυναικών 1η Κύπελλο μετάλλιο 2η μετάλλιο 3η μετάλλιο

Διαδρομή 
Η διαδρομή του αγώνα θα έχει την ιδιαιτερότητα της ανάδειξης 8 μνημείων της πόλης και συγκεκριμένα: 
Επταπύργιο, Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαβίδ, Βυζαντινά Λουτρά, Άγιος Νικόλαος των Ορφανών, Ισλαχανέ, Κήποι του Πασά, Πύργος της Αλύσεως (Τριγωνίου), Επταπύργιο.
Σε’ όλη την διάρκεια του αγώνα θα ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, με ρύθμιση της κυκλοφορίας από την Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Έναρξη εγγραφών- Δηλώσεις συμμετοχής
Ημερομηνία έναρξης δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η 2 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00
Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης έως και την 7η Ιουνίου www.yedikule.gr

Λεπτομέρειες, κόστος συμμετοχής, παροχές θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σας περιμένουμε σε αυτό το μικρό μας ταξίδι να πορευθούμε παρέα σε μια αναδρομή αιώνων της ιστορίας της πόλης μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκατοντάδες δρομείς πλημμύρισαν το Χαλάνδρι
Με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο 1ος Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου. Δρομείς από όλη την Αττική αλλά και από διάφορες πόλεις της Ελλάδας έτρεξαν στους αγώνες του προγράμματος απολαμβάνοντας μια πραγματικά πανέμορφη διαδρομή στην παραρεμάτια περιοχή της Ρεματιάς Χαλανδρίου. O Δημήτρης Θεοδωρακάκος και η Στέλλα Χρυσοστόμου ήταν οι νικητές της διαδρομής των 10 χλμ.
1ος Αγώνας Μαύρου Δάσους Όρμας Αλμωπίας
17-6-2018: Αγώνες 12 & 5 χλμ. στην Όρμα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο