2ος Χειμερινός Ορεινός Αγώνας – Ραψάνη Ολύμπου

28-01-2018: Για δεύτερη φορά αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Ραψάνη Ολύμπου

Share

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί αγώνας ορεινού τρεξίματος 19χλμ. στην  Ραψάνη Ολύμπου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του αγώνα:

“Η Ραψάνη βρίσκεται στους πρόποδες του Κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 500 μ. από την θάλασσα, επάνω από την γραφική κοιλάδα  των Τεμπών, με πανοραμική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Πήρε το όνομά της από την αρβανίτικη λέξη ράψ(ι)α, που σημαίνει μαλακό πέτρωμα. Η αναδρομή στο ιστορικό παρελθόν της Ραψάνης  είναι δύσκολη υπόθεση, μιας και τα περισσότερα χωριά της Θεσσαλίας υπέστην πολλαπλές επιδρομές και καταστροφές στην μακρόχρονη ιστορία τους. Κατά τον μύθο η Ραψάνη ήταν μια πανέμορφη και δυναμική γυναίκα, που πρωτοστάτησε στη συνένωση των χωριών.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ: Η πρόσβαση στην Ραψάνη γίνεται οδικώς μέσω της εθνικής οδού από:

-Λάρισα. Απέχει 47χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 35 λεπτά με έξοδο δύο χιλιόμετρα μετά την Κοιλάδα των Τεμπών στρίβοντας αριστερά.
-Θεσσαλονίκη. Απέχει 125χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 1 ώρα με έξοδο στον Πλαταμώνα ακολουθώντας την παλαιά εθνική οδό προς Λάρισα.
-Αθήνα. Απέχει 395χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 4 ώρες με έξοδο στον Ευαγγελισμό ακολουθώντας την παλαιά εθνική οδό προς Θεσσαλονίκη με έξοδο δύο χιλιόμετρα μετά την Κοιλάδα των Τεμπών στρίβοντας αριστερά.

ΔΙΑΜΟΝΗ: Η Ραψάνη παρέχει τον ξενώνα Βασίλης (2495061002 &  6978046386) και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Νότα Λίτσα (2495061111 & 6938355367) με μικρή διαθεσιμότητα. Εναλλακτικά κοιτάτε σε γύρω περιοχή Νέοι Πόροι, Πλαταμώνα, Καρύτσα, Στόμιο

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Την ασφάλεια της διοργάνωσης θα καλύψει ιδιωτικό Ασθενοφόρο.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Οι δρομείς πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για χειμερινό αγώνα.

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 08:00 στην πλατεία του χωριού. Θα παραλάβεται νούμερο και αναμνηστικό την ώρα της δήλωσης. Η ΕΝΑΡΞΗ είναι στις 10:00.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή είναι 19χλμ και ακολουθεί μία μικτή πορεία. Φέτος έχουνε γίνει οι απαραίτητες αλλαγές και βελτιώσεις. Ο αγώνας ξεκινάει απο την πλατεία του χωριού στα 500μ υψόμετρο για να φτάσει στο μέγιστο 1240μ και να καταλήξει πίσω στην πλατεία. Στο σύνολό της αποτελείται από 1χλμ άσφαλτο,  1,5χλμ χώματινο δρόμο, 2χλμ δασικό δρόμο και 14,5χλμ σε ορειβατικό μονοπάτι με υψομετρική διαφορά 740μ. Μέτριας δυσκολίας διαδρομή με ένταση στα σημεία με βασικό σταθμό ανεφοδιασμού <ΣΑ> στα 10χλμ και δεύτερο <ΣΒ> στα 15χλμ. Χρονικός αποκλεισμός στις 3 ώρες στα 10χλμ και στις 5 ώρες στα 15χλμ. Η σήμανση είναι με χρώμα μπλε, βέλη κατεύθυνσης, πασσαλάκια και σε σημεία με κορδέλα σήμανσης. Η χιλιομετρική σήμανση αναφέρεται σε απόσταση που απομένει μέχρι τον τερματισμό.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Η χρονομέτρηση είναι ηλεκτρονική, όχι με τσιπάκι, και με ενδιάμεσους χρόνους στους σταθμούς.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ: Νερό-Ισοτονικό-Αλμυρά-Σταφίδες και στον τερματισμό Μπανάνα

ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Από της 08:00 στο χώρο εκκίνησης θα παραδώσετε τις υπεύθυνες δηλώσεις για να παραλάβετε το νούμερο της συμμετοχής και το αναμνηστικό σας. Παρακαλούμε την έγκυρη προσέλευσή σας. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να έχουν το δικό τους μπουκαλάκι ή ποτηράκι για χρήση στους σταθμούς ανεφοδιασμών.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουνε μετάλλιο με τον τερματισμό τους. Θα βραβευτούνε δύο κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών. Η απονομή του κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού.”

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα πατήστε εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
15ος Αγώνας Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος Καλαμάτας
25-4-2015: Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (Σ.Δ.Υ.Μ) , υπό την αιγίδα του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, διοργανώνει τον 15ο Αγώνα Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος Καλαμάτας 10.000 μ.
Φυσιολατρικός Αγώνας 6χλμ. «Γύρος Αγίου Πέτρου»
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
οι 25οι αγώνες Στίβου στο μπλόκο Καλογρέζας είναι γεγονος
Στις 21 Μαρτίου διεξάγονται οι 25οι αγώνες στίβου με την επωνυμία Μπλόκ Καλογρέζας προς τιμήν των Ελλήνων που εκτελέστηκαν απο Γερμανούς. Οι αγώνες θα λάβουν χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο