Ziria Race To The Sky 2018

10-6-2018: Αγώνες βουνού στην Ορεινή Κορινθία.

Share

Την Κυριακή στις 10 Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιηθεί άλλος ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Ζήρεια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον αγώνα 30 χλμ., αγώνα ανάβασης 10 χλμ. και αγώνα σκυτάλης.
Η διοργάνωση μας ενημερώνει σχετικά με τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν φέτος:

«Σημαντικές αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στον αγώνα Sky (30+χλμ) του αγώνα της Ζήρειας το 2018.
Με πρώτη αλλαγή το όριο στον 4ο και κεντρικό σταθμό του αγώνα, στο Αθλητικό κέντρο Ζήρειας. Ο αγώνας θα έχει όριο τις 4 ώρες, κανένας αθλητής δεν θα συνεχίζει με δική του ευθύνη, ακόμα και αν δώσει το νούμερο του. Οι αλλαγές του καιρού κατά τις μεσημεριανές ώρες, λόγο του μικροκλίματος που επικρατεί στην περιοχή καθιστούν δύσκολη την ανάβαση σε μη έμπειρους αθλητές.

Η δεύτερη αλλαγή έχει να κάνει με την «πόρτα» στον 5ο σταθμό. Η ανάβαση από τον ΕΟΣ Κορίνθου και μετά θα πρέπει να γίνεται από αθλητές που έχουν περάσει κάτω από τις 5 ώρες από την εκκίνηση του αγώνα. Για οποιαδήποτε αλλαγή του καιρού, πριν τις 5 ώρες στο συγκεκριμένο σημείο, η διοργάνωση σε συνεργασία με την εκάστοτε ομάδα διάσωσης, έχει το δικαίωμα να σταματήσει τους αθλητές για λόγους ασφαλείας.

Η τρίτη αλλαγή έχει να κάνει με το χρονικό όριο του τερματισμού που θα είναι στις 7 ώρες, με 30 λεπτά συν, εφόσον διαπιστωθεί ότι οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν , την προηγούμενη του αγώνα.

Επίσης ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ο υποχρεωτικός εξοπλισμός, αντιανεμικό, υδροδοσία και αλουμινοκουβέρτα (αν χρειαστεί). Αθλητές που δεν έχουν μαζί τους κατά την διάρκεια του αγώνα τον υποχρεωτικό εξοπλισμού που θα τους υποδείξει η διοργάνωση λίγες ημέρες νωρίτερα, δεν λαμβάνουν μέρος στον αγώνα.

Οι αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των νέων αθλητών που κινούνται στο βουνό την ημέρα του αγώνα. Η διοργάνωση έχει προσθέσει για το λόγο αυτό και την σκυταλοδρομία, που δίνει την δυνατότητα να πάρουν μια πρώτη γεύση του δύσκολου αγώνα Sky της Ζήρειας, νέοι αθλητές και να προετοιμαστούν κατάλληλα για επόμενους αγώνες αλλά και για την ολοκλήρωση κάποιας στιγμή αυτού.

Τα κοινά σημεία της διαδρομής θα επανασηματοδοτηθούν, δίνοντας την δυνατότητα στους αθλητές να αντιλαμβάνονται καλύτερα την πορεία τους.

Οι εγγραφές θα γίνονται ηλεκτρονικά πατώντας εδώ και μέσω συνεργαζόμενων καταστημάτων μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και θα κλείσουν την Παρασκευή 01/06/18.

Έγκυρες θα θεωρηθούν οι εγγραφές που έχουν τακτοποιηθεί οικονομικά μέχρι και το κλείσιμο των εγγραφών.

Δηλώσεις συμμετοχής ΔΕΝ θα γίνονται το Σαββατοκύριακο του αγώνα.

Αθλητές που θα θελήσουν να εγγραφούν μετά το πέρας της λήξης τον εγγραφών θα καλούνται να πληρώσουν το διπλάσιο της συμμετοχής τους

Περισσότερες πληροφορίες και η πλήρη προκήρυξη της διοργάνωσης στην ιστοσελίδα http://www.zccr.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Training project 1st malakasa
Προπονητικό event του ΑΣ Αγών
Πρωτιά Θεοδωρακάκου στο Kilian's Classic
To Kilians’s Classic 2012, μία πραγματική γιορτή του ορεινού τρεξίματος στην “πατρίδα” του Κίλιαν Ζορνέτ, ολοκληρώθηκε και φέτος με σημαντικές διακρίσεις για τα ελληνικά χρώματα. Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος ήταν 1oς στον μεγάλο αγώνα των 26 χλμ. ενώ στον ίδιο αγώνα, ο Νίκος Κωστόπουλους τερμάτισε στην 9η θέση και ο Γιάννης Κοντός στην 57η. Δείτε τί έγινε τις τελευταίες 4 μέρες στα Πυρηναία!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο