5ος Ιαματικός Ημιμαραθώνιος Λουτρών Λουτρακίου (Πόζαρ) Δήμου Αλμωπίας

02-12-2017: Διήμερο αγώνων 2 – 3 Δεκεμβρίου στα Λουτρά Πόζαρ

Share

Το διήμερο 2 – 3 Δεκεμβρίου 2017 ο αθλητικός σύλλογος «Παύλος Μελάς» , μαζί με την Α.Ε. Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας και τοπικούς φορείς διοργανώνουν αγώνες στα λουτρά Ποζάρ.
Ακολουθεί η αναλυτική προκήρυξη του αγώνα:

“Ο αθλητικός σύλλογος «Παύλος Μελάς» , μαζί με την Α.Ε. Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας και τοπικούς φορείς διοργανώνουν :

Αγώνα  βουνού 10 χλμ. ,
Δυναμικό βάδην 4 χλμ. και  1000μ. για παιδιά δημοτικού στο φαράγγι των λουτρών,
Αγώνες δρόμου 21 χλμ. και
5 χλμ. στα λουτρά Λουτρακίου Πόζαρ.

Η περιοχή που ανήκουν τα διάσημα Λουτρά Πόζαρ  βρίσκεται στο Δήμο Αλμωπίας του Νομού Πέλλας 13χλμ. από την Αριδαία, 30χλμ. από την Έδεσσα και 110 χλμ. από την Θεσσαλονίκη . Το θαυμάσιας ομορφιάς τοπίο με τους καταρράκτες , τα σπήλαια, τα φαράγγια, τα μονοπάτια και τα ιαματικά νερά των 37ο C ,σε συνδυασμό με τα υπερσύγχρονα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα κέντρα ευεξίας και χαλάρωσης μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη ανεπανάληπτες στιγμές.

Ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων:  

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου:
-αγώνας βουνού 10 χλμ.  και  ώρα 15:00 μ.μ    
-δυναμικό βάδην 4 χλμ.  και  ώρα 15.15 μ.μ
-1000μ. για τα παιδιά του δημοτικού και ώρα 15.05 
μ.μ.                                                                                           

Εκκίνηση και τερματισμός στην είσοδο των λουτρών  (Αλεξάνδρειο Υδροθεραπευτήριο)            

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου :
-αγώνας δρόμου  21 χλμ.  και  ώρα 11:00 π.μ
-αγωνας δρομου  5   χλμ . και ωρα 11:15 π.μ  

Εκκίνηση και τερματισμός στην είσοδο των λουτρών  (Αλεξάνδρειο Υδροθεραπευτήριο)               

Δικαίωμα συμμετοχής:              

Για την συμμετοχή στον αγώνα βουνού 10 χλμ. και στον αγώνα δρόμου 21 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί το 18Ο  έτος της ηλικίας.
Για τη συμμετοχή στο δυναμικό βάδην 4 χλμ. και στον αγώνα δρόμου 5 χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί το 12Ο  έτος της ηλικίας.        
Ο αγώνας 1000 μέτρων θα είναι μόνο για παιδιά δημοτικού.
Οι ανήλικοι μπορούν να συμμετέχουν με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.

Παροχές  Αγώνων:

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
Μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.
Αθλητικά σκουφάκια (BUFF) στα 10 &21 χλμ.
Αθλητικά μπλουζάκια (T-SHIRT) στα 4&5 χλμ.
Πλούσιος μπουφές και προφιτερόλ.

Παραλαβή αριθμών:

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου  και  Σάββατο 2 Δεκεμβρίου  
Οι δρομείς των 10 χλμ. , 4 χλμ. βουνού  και 1000μ. θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την Παρασκευή  από τις 19.00 μ.μ. έως 21.00 μ.μ. και  το Σάββατο  από 13.00 μ.μ. έως 14.30 μ.μ, από τη γραμματεία που θα λειτουργεί μέσα στο ξενοδοχείο των λουτρών, απέναντι από το Αλεξάνδρειο υδροθεραπευτήριο.

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου  και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου
Οι δρομείς των 21 χλμ. και των 5 χλμ. δρόμου θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους το Σάββατο από τις 18.00 μ.μ. έως 20.00μ.μ. και την Κυριακή από 9.30 π.μ. έως 10.30 π.μ. από τη γραμματεία που θα λειτουργεί μέσα ξενοδοχείο  τον λουτρών , απέναντι από  το Αλεξάνδρειο υδροθεραπευτήριο.

Περιγραφή διαδρομών

Ο αγώνας 10 χλμ. βουνού ξεκινάει από την είσοδο   των Λουτρών (αλεξανδρειο  υδροθεραπευτήριο ) . Η διαδρομή ακολουθεί μια ανηφορική πορεία 2 χλμ. με μέτρια κλίση μέσα από μονοπάτι, συνεχίζει στο χωματόδρομο που πάει για το Μαύρο Δάσος και φτάνοντας στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό στρίβει αριστερά, ακολουθεί κυκλική πορεία και επιστρέφει στο χωματόδρομο,  στο μονοπάτι που οδηγεί και πάλι πίσω στα Λουτρά. Μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στο δάσος διπλά στα ζεστά ιαματικά νερά.
Τα 4 χλμ. δυναμικού βάδην θα γίνουν μέσα στο φαράγγι των Λουτρών, δίπλα στο ποτάμι και σε πανέμορφους καταρράκτες.
Τα 1000 μετρά για τα παιδιά θα γίνουν στο φαράγγι των λουτρών.
Ο αγώνας των 21 χλμ. δρόμου διεξάγεται εξ’ ολοκλήρου σε άσφαλτο και χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Ξεκινάει από τα λουτρά Πόζαρ που είναι σε 350 μετρά υψόμετρο και ακολουθεί τον δρόμο προς Αριδαία. Φτάνοντας στο χωριό Λουτράκι πάει αριστερά στο χωριό Λυκόστομο, από εκεί στο χωριό Πιπεριά και γυρίζει στα λουτρά Πόζαρ ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο Αριδαίας – Λουτρών.
Ο αγώνας των 5 χλμ. Δρόμου θα έχει αφετηρία την είσοδο των Λουτρών, ακολουθώντας τον αυτοκινητόδρομο που φτάνει στο χωριό Λουτράκι και κάνοντας αναστροφή επιστρέφει στα Λουτρά. Είναι μια διαδρομή με ελαφριά κατηφόρα στο πρώτο μισό και ελαφριά ανηφόρα στην επιστροφή.

Τροφοδοσία:

Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας κάθε 3 χιλιόμετρα περίπου με νερό, ισοτονικά, μπανάνες και ξηρούς καρπούς.   Επίσης θα υπάρχει πλούσιος μπουφές με χυμούς, διάφορα εδέσματα και αρτοσκευάσματα  από το τμήμα αρτοζαχαροπλαστικής  του  ΙΕΚ Αριδαιας και προφιτερόλ από τα ζαχαροπλαστεία  ΖΙΛΗ μετά τον τερματισμό.

Έπαθλα και απονομές:

Στους συμμετέχοντες όλων των αγώνων θα δοθούν μετάλλια.  
Κύπελλα θα απονεμηθούν μετά το τέλος των αγώνων στους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες κάθε αγώνα. Αναλυτικά στα 10 χλμ. και στα 21 χλμ. θα υπάρχουν κατηγορίες ανδρών και γυναικών, ενώ στον αγώνα 5 χλμ. θα υπάρχουν οι κατηγορίες ανδρών, γυναικών, εφήβων και νεανίδων. Στα 1000μ. θα βραβευτούν τα τρία πρώτα κορίτσια και τα τρία πρώτα αγόρια.  Θα βραβευτεί ο σύλλογος με τις περισσότερες νίκες στους αγώνες του διημέρου και ο πιο πολυπληθής.

Υγειονομική κάλυψη:

Γιατρός θα υπάρχει στο χώρο εκκίνησης και τερματισμού για οποιαδήποτε ανάγκη και οι εθελοντές της ΕΔΟΜΑΚ θα προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.   
Όχημα θα επιβιβάζει τους δρομείς που δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και θα τους μεταφέρει στον τερματισμό.
Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
Όσοι δηλώσουν συμμετοχή μετά από την παραπάνω ημερομηνία θα συμμετάσχουν χωρίς αριθμό και χρονομέτρηση και δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα στα προαναφερόμενα.                                                                

Το κόστος συμμετοχής
-στα 10 χλμ. βουνού και στα 21 χλμ. δρόμου θα είναι 10 ευρώ ,
-στα 5 χλμ. δρόμου και στα 4 χλμ. δυναμικού βάδην θα είναι 5 ευρώ,
-στα 1000 μέτρα. για τα παιδιά θα είναι 3 ευρώ.
-Οι συμμετέχοντες  των 10χλμ. και των 21 χλμ . θα παραλάβουν εκτός του αριθμού  συμμετοχής και ένα  buff (αθλητικό σκουφάκι).
-Οι συμμετέχοντες  των 5χιλ , 4χιλ και 1000μ θα παραλάβουν T-Shirt της διοργάνωσης.

Link για δηλώσεις συμμετοχής και συμπλήρωσης των απαραίτητων  στοιχείων  στη φόρμα:
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Συμμετέχοντες   
(Η λίστα των συμμετοχών ανανεώνεται κάθε μέρα)

Για την Αριδαία Δηλώσεις συμμετοχής και  στο κατάστημα Voras  Action .   

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» της ΔΗΚΕΑ του Δήμου Αλμωπίας.

Τρόποι Πληρωμής:
Με κατάθεση :

-στην  Εθνική Τράπεζα Ελλάδος στον τραπεζικό λογαριασμό  με IBAN  GR 8601104730000047361311070    ΤΥΠΟΥ ΠΑΥΛΟΣ  και
-στην  EUROBANK  στον τραπεζικό λογαριασμό με IBAN GR 6402604590000940200114795 ΤΥΠΟΥ ΠΑΥΛΟΣ  
έως και τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017.

ΠΡΟΣΟΧΗ:                                                                                              
Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η πληρωμή του αντίστοιχου αντιτίμου εντος τριών ημερών από την ημέρα εγγραφής στο δελτίο κατάθεσης θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο σας στην αιτιολογία και στην περίπτωση  των ομαδικών συμμετοχών  θα αναγράφεται στην αιτιολογία η ονομασία του συλλόγου και υποχρεωτικά θα αποστέλλεται στο παρακάτω e mail  η λίστα των ονομάτων αναλυτικά , τέλος
Γ) αποστολή των αποδεικτικών κατάθεσης  στo email : [email protected]

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ

Στα πλαίσια των αγώνων δρόμου 21 χλμ. και 5 χλμ. , βουνού 10 χλμ. , δυναμικό βάδην 4 χλμ.  και 1000μ. για παιδιά που θα διεξαχθούν το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου ώρα 15:00 μ.μ  και τη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου  ώρα 11:00 π.μ  θα χρειαστούμε τη πολύτιμη βοήθεια σας. Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετέχει. Αφιερώνοντας λίγο από το χρόνο σας θα βοηθήσουμε τους δρομείς και τα παιδάκια να ολοκληρώσουν με επιτυχία το στόχο τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Στα τηλ. 6947070702 & 6989732945 Τύπος Παύλος,
6937338710 Δημπάρη Βένη.

Η Saman Relax προσφέρει για τους αθλητές και τους συνόδους , καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους, -20%σε όλα τα προγραμματα μασαζ .τηλ. 2384091209 η 6999214092 www.relaxcenter.gr

Το Spa to spa massage θα προσφέρει  υπηρεσίες για τους αθλητές και τους συνόδους τους.  Τηλ  694 633 4947 www.spatospa.gr
Το Μασαζ Σιατσου & ρεφλεξολογία  σας περιμένει  στο χώρο του για αθλητική αποκατάσταση. Τηλ  6989734981  

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ & ΚΕΡΚΥΡΑ  ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.

Για τη μετακίνηση των αθλητών και συνοδών που θα συμμετέχουν στον 5ο Ημιμαραθώνιο Λουτρών Πόζαρ  2& 3 Δεκεμβρίου από ΑΘΗΝΑ & ΚΕΡΚΥΡΑ , θα υπάρξει λεωφορείο .
Η τιμή θα κυμαίνεται από 30,00 ευρώ έως 50,00 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων.
Αναχώρηση Σάββατο πρωί και επιστροφή Κυριακή απόγευμα .
Ελάχιστος αριθμός ατόμων 20 άτομα.
Δηλώσεις συμμετοχής έως 18 Νοεμβρίου στο τηλέφωνο 6947070702.

Για όσους δρομείς έρθουν με το Κ.Τ.Ε.Λ. στην Αριδαία τις ημέρες των αγώνων θα υπάρχει δωρεάν λεωφορείο για τη μεταφορά τους στα Λουτρά.
Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα ξενοδοχεία της περιοχής θα προσφέρουν ειδικές τιμές για τα δίκλινα δωμάτια στους συμμετάσχοντες. Πληροφορίες ξενοδοχείων  στο link
Παρτε το μαγιο σας και  ελατέ να τρέξετε, να περπατήσετε , να διασκεδάσετε, να αναζωογονηθείτε, να χαλαρώσετε και να χαρείτε την υπέροχη φύση των Λουτρών.
Συνδυάστε άθληση αναψυχή ευχαρίστηση σώματος και πνεύματος!

Oι βεβαιώσεις συμμετοχής και φωτογραφίες του αγώνα για όλους τους τερματίζοντες θα δημοσιευθούν στο www.run-pozar.blogspot.gr  και στο
 facebook : ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρώτος αγώνας Skyrace
Στις 29 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας Skyrace στη χώρα μας με την ονομασία Ziria Cross Country Skyrace στην Γκούρα Κορινθίας. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την 1 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν έως τις 15 Απριλίου.
Γύρος Σπάρτης 2016
24-4-2016: Αγώνες στο κέντρο της Σπάρτης
Οlympic Stadium Run
30-10-2016: Ζήστε τη μαγεία του τερματισμού στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο