11ος Αγώνας Δράμας “Βαλδίρκεια 2017”

10-12-2017: Αγώνες 10 & 5χλμ. και 1χλμ. για παιδιά

Share

Ο Σύλλογος Δρομέων  Υγείας ΔράμαςDrama Runners” σε συνεργασία με την ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας και τους αθλητικούς συλλόγους κλασικού αθλητισμού της πόλης μας, ΣΚΑ Δράμας, Πολυνίκη Δράμας και Α.Ο.Δράμας και την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης προκηρύσσουν τον 11ο Αγώνα Δρόμου 10 & 5 χλμ. & 1 χιλιομέτρου για μαθητές Δημοτικών σχολείων: «Βαλδιρκεια 2017».

Ο αγώνας δρόμου της πόλης της Δράμας εις μνήμη του αθλητή και γυμναστή Ν.Βαλδίρκα αποτελεί πλέον έναν αγώνα σημείο αναφοράς τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα, λόγω και της παράλληλης διεξαγωγής του με την Ονειρούπολη Δράμας. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας στην προσπάθειά του για την καλύτερη διοργάνωση και ανάδειξη του αγώνα σε αθλητικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας, για πρώτη χρονιά φέτος εισάγει και νέο αγώνα 5 χιλιομέτρων.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 1. Επωνυμία: 11ος Αγώνας Δρόμου Δράμας 10-5 χλμ. & παιδικός αγώνας 1 χλμ. «Βαλδίρκεια 2017»
 2. Ημερομηνία: Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017
 3. Μήκος της διαδρομής: 10.000, 5000 μέτρα & 1000 μέτρα (παιδικός αγώνας)
 4. Τόπος Διεξαγωγής: Δράμα
 5. Ώρα έναρξης: 10:30π.μ.(παιδικός αγώνας),11:00π.μ.(10χλμ),11:15 π.μ.(5χλμ)
 6. Εκκίνηση και Τερματισμός: Άγαλμα Νίκης, Δημοτικό Ωδείο, Νέο Δημαρχείο.
 7. Διαδρομή: Θα ακολουθήσει πορεία «πήγαινε-έλα». Συγκεκριμένα: Η εκκίνηση δίνεται επί των οδών Πραξιτέλους και Βεργίνας, μπροστά στο άγαλμα Νίκης με κατεύθυνση ανατολικά προς την περιοχή ανάπλασης. Διασχίζουμε την οδό Χελμού και συναντούμε την οδό Φιλίππου όπου συνεχίζουμε προς το Αθλ.Κέντρο «Κραχτίδη». Στη διασταύρωση με την οδό Αγ.Όρους (άνοδος από Αίμο) στρίβουμε αριστερά και ανηφορίζουμε προς Λεωφόρο Στρατού. Στη Λεωφόρο Στρατού στρίβουμε δεξιά και κατευθυνόμαστε προς την περιφερειακή οδό. Ο αγώνας των 5 χλμ αναστρέφει στο προκαθορισμένο σημείο των 2,5 χιλιομέτρων (όπου θα καταγραφεί ηλεκτρονικά σε τάπητα χρονομέτρησης το πέρασμά τους) και επιστρέφει ακολουθώντας την ίδια διαδρομή στην αψίδα εκκίνησης-τερματισμού. Ο αγώνας των 10 χλμ. εισέρχεται στην βόρεια περιφερειακή οδό την οποία διασχίζουμε ολόκληρη προς το δυτικό άκρο της εξερχόμαστε για λίγα μέτρα στην επαρχιακή οδό Δράμας-Μοναστηρακίου μέχρι τη συμπλήρωση των 5 χλμ όπου περνούμε πάνω από τον τάπητα χρονομέτρησης για την καταγραφή του περάσματος των 5 χιλιομέτρων και αναστρέφουμε πορεία για τα υπόλοιπα 5 χλμ. Ακολουθώντας την ίδια ακριβώς πορεία αντίστροφα επιστρέφουμε για τον τερματισμό μας. Στο σύνολο της διαδρομής μας, η κίνησή μας γίνεται στα δεξιά των οδών έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ροή των αθλητών που θα συναντήσουμε να κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση.

 Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας, όπως και υγειονομική κάλυψη.

Ο χάρτης της διαδρομής υπάρχει στο   http://www.dramarunners.gr/www/index.php

 1. Απονομές: θα γίνουν περίπου στις 12:30.
 2. Δικαίωμα συμμετοχής: Οι αγώνες είναι ανοιχτοί λαϊκοί αγώνες και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας (γεννημένοι το 1999 και μεγαλύτεροι). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και νεαρότεροι δρομείς με τη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους.

Στον παιδικό αγώνα δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού (έως 12 ετών) με την εγγράφως σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων τους (Η Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμόνα θα παρέχεται στη γραμματεία του αγώνα μέχρι 15 λεπτά πριν την εκκίνηση, ωστόσο για αποφυγή συνωστισμού σας καλούμε να «κατεβάσετε», να εκτυπώσετε και να συμπληρώσετε τη δήλωση από το: http://www.dramarunners.gr/www/).

 1. Διακρίσεις, Έπαθλα, Κατηγορίες :  Οι κατηγορίες των συμμετεχόντων στους αγώνες 10 & 5 χλμ είναι οι παρακάτω:

Κατηγορία ανδρών

Κατηγορία Γυναικών

<=29

<=29

30-39

30-39

40-49

40-49

50-59

50+

60+

 

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

Στους πρώτους νικητές–τριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν μοναδικά μαρμάρινα έπαθλα.

Στις 3 πρώτες ομάδες ανά αγώνισμα (5 & 10 χλμ) θα απονεμηθούν έπαθλα.      

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα μοναδικό αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα.

 1. Ομαδικές Συμμετοχές: Για πρώτη φορά φέτος δίνεται το δικαίωμα της ομαδικής συμμετοχής στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων. Οι αθλητές που επιθυμούν να συμμετέχουν ως ομάδα (ελάχιστος αριθμός 5 δρομείς ανά ομάδα) δηλώνουν την ομάδα τους στη φόρμα εγγραφής Προσοχή: «Κατεβάζετε» το αρχείο excel της ομαδικής εγγραφής και συμπληρώνετε πλήρως τα στοιχεία όλων των μελών. Πληρώνετε το τίμημα συμμετοχής με μια τραπεζική κατάθεση (στις παρατηρήσεις κατάθεσης το όνομα της ομάδος ή του επικεφαλούς ομάδος). Η συμμετοχή στην ομάδα δεν αναιρεί την ατομική κατάταξη. Η επίδοση της κάθε ομάδας προκύπτει από τον Μέσο Όρο Χρόνου τουλάχιστον 5 τερματισάντων μελών της.
 2. Εγγραφές: Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Συλλόγου στη διεύθυνση: http://www.dramarunners.gr/www/index.php και λήγουν τη Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017. Οι αθλητές και αθλήτριες έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν με ατομική εγγραφή χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών θα υπάρχει και την ημέρα του αγώνα δυόμιση (2,5) ώρες πριν την εκκίνηση στην αφετηρία, στη γραμματεία του αγώνα για περιορισμένο ωστόσο αριθμό αθλητών. Όσοι δρομείς ολοκληρώσουν την εγγραφή τους έως την παραπάνω ημερομηνία θα έχουν τη δυνατότητα της αναγραφής του ονοματεπώνυμου τους στον προσωπικό αριθμό συμμετοχής τους που τοποθετείται στο στήθος της φανέλας τους. Για λόγους οργάνωσης η μέγιστη δυνατότητα εγγραφής την ημέρα του αγώνα δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των πενήντα (50) εγγραφών ανά αγώνισμα και ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ τεχνική μπλούζα. Το κόστος συμμετοχής δεν διαφοροποιείται για τις συμμετοχές τελευταίας στιγμής χωρίς αναμνηστικό μπλουζάκι.
 1. Κόστος Συμμετοχής: Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ για όλους τους δρομείς για όλα τα αγωνίσματα (5 & 10 χλμ, ατομικές και ομαδικές συμμετοχές) και περιλαμβάνει συνολικά ανά δρομέα τις ακόλουθες παροχές:

             i. Αριθμός συμμετοχής του αθλητή με εκτυπωμένο το όνομά του, εσώκλειστος σε φάκελο με 4 παραμάνες

            ii. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα με ενδιάμεσα περάσματα στο site του συλλόγου

          iii. Αναμνηστικό ανάγλυφο Μετάλλιο

          iv. Αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι SAUCONY-Μόνον για τις έγκαιρες εγγραφές-

            v. Δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά)

          vi. Παροχή νερού, μικρογευμάτων και αναμνηστικά δώρα.

Καταληκτική ημερομηνία πληρωμής ορίζεται η Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

 1. Τρόποι πληρωμής: Η πληρωμή του αντιτίμου συμμετοχής πρέπει να γίνει με κατάθεση στην Tράπεζα Πειραιώς (Αριθμός Λογαριασμού:, ΙΒΑΝ: GR4701711960006196139222516). Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο του δρομέα  για τον οποίο καταβάλλεται η συμμετοχή ή για τις ομαδικές συμμετοχές το όνομα της ομάδας ή το όνομα του επικεφαλούς. Σε περίπτωση που η κατάθεση αφορά παραπάνω από έναν συμμετέχοντα (ατομικών εγγραφών), παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με τον κ. Γιάγκου Πέτρο (6946120483) για διευκρινίσεις.
 2. Υγειονομική κάλυψη: Η υγειονομική κάλυψη του αγώνα γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια φορέων υγείας και εθελοντές ιατρούς. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή– τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.
 3. Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων, Αποδυτήρια, τουαλέτες: Οι αγωνιζόμενοι συμμετέχοντες θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, στο χώρο της αφετηρίας. Επίσης οι αθλητές παρακαλούνται να μην φέρουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων. Κατά την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα θα παρέχεται η δυνατότητα αποδυτηρίων και τουαλετών σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.
 4. Πληροφορίες- Επικοινωνία : http://www.dramarunners.gr/www/index.php email: dramarunners@gmail.com  
 1. Σταθμοί υποστήριξης: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας περίπου στο 5ο χιλ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούνται οι δρομείς να αφήνουν τα μπουκάλια και τα ποτήρια πλησίον του σταθμού, σεβόμενοι το περιβάλλον και για να είναι εύκολη η συλλογή τους, ώστε να οδηγηθούν για ανακύκλωση.
 2. Χιλιομετρικές ενδείξεις: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις ανά μισό χιλιόμετρο.
 3. Χρονικό όριο ολοκλήρωσης αγώνα: Οι συμμετέχοντες των 10 χλμ. θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα σε 1,45 ώρες από την ώρα εκκίνησης, μετά το πέρας του χρονικού ορίου η διοργάνωση θα προβεί σε απελευθέρωση των οδών και κλείσιμο του σταθμού τροφοδοσίας.
 4. Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα: Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση θα πραγματοποιηθεί από εταιρεία χρονομέτρησης. Στο 2,5 χλμ. και στο 5ο χιλιόμετρο θα υπάρξουν τάπητες χρονομέτρησης με ενδιάμεση καταγραφή περάσματος των δρομέων από αυτόν. Για το λόγο αυτό οι δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το κέντρο εγγραφών.
  Προσοχή: Ο χρόνος σας δε θα καταχωρηθεί και δε θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης τοποθετημένο επάνω σας και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.
 5. Κέντρο παραλαβής φακέλου: Από τον χώρο εκκίνησης του αγώνα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Δημαρχείο. Η γραμματεία θα εξυπηρετεί τους δρομείς την Κυριακή 10-12-2017 από τις 08:30 έως 10:00 και το Σάββατο 09-12-2017 από τις 18:00 έως 21:00 στο Δημαρχείο Δράμας. Παρακαλούνται οι Δραμινοί δρομείς να εξυπηρετηθούν από τη Γραμματεία το Σάββατο για αποφυγή συνωστισμού την ημέρα του αγώνα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι»
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Pilabox Trail Race 2024
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
18ος Αγώνας Δρόμου στο Άλσος Δαφνί
8-1-2017: Ένας ακόμη αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί στον εναλλακτικό τόπο Άθλησης-περιπάτου και αναψυχής στο Άλσος Δαφνίου.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο