Δρόμος Μνήμης και Τιμής Μπλοκ 15 – Σκοπευτήριο Καισαριανής

15-10-2017: Αγώνας 14 χλμ. στην Καισαριανή

Share

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο αγώνας 14,1 χλμ. με την ονομασία: «Δρόμος Μνήμης και Τιμής Μπλοκ 15 – Σκοπευτήριο Καισαριανής».
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Περιφέρεια Αττικής στο πλάισιο των εκδηλώσεων « Η Αθήνα Ελεύθερη» που γίνονται για την 73η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από την Ναζιστική κατοχή στις 12 Οκτωβρίου 1944, διοργανώνουν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, τον αγώνα δρόμου απόστασης 14.1 χλμ με την ονομασία «ΔΡΟΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΜΠΛΟΚ 15 – ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» με εκκίνηση από το Στρατοπέδου Χαιδαρίου – ΜΠΛΟΚ 15 και τερματισμό στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τιμώντας την μνήμη των Ελλήνων Πατριωτών που κρατούνταν στην διάρκεια της κατοχής στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαιδαρι και εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

1. Η τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει ανατεθεί στη Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

2. Εκκίνηση: Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 9:00, μπροστά από το κτήριο των μελλοθανάτων ΜΠΛΟΚ-15 εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α’» και ο τερματισμός θα γίνει στον τόπο εκτελέσεων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, ακολουθώντας τη συνήθη διαδρομή που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια για να μεταφέρουν τους μελλοθανάτους αγωνιστές. 

3. Διαδρομή: Η διαδρομή του αγώνα καλύπτει την απόσταση 14.1  χλμ, με αφετηρία το Μπλοκ 15 εντός του Στρατοπέδου Χαιδαρίου και  τερματισμό εντός του Σκοπευτηρίου Καισαριανής. Η κίνηση των δρομέων θα γίνεται αυστηρά στην δεξιά πλευρα του δρόμου καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής προς αποφυγή ατυχημάτων.

4. Πληροφορίες: Περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με τη διαδρομή μπορείτε να δείτε στον παρακάτω χάρτη:    

5. Δηλώσεις Συμμετοχής: Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Ως εκ τούτου οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ηλεκτρονικά με ευθύνη του κάθε αγωνιζόμενου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  

https://goo.gl/forms/5VrKxBJHJZvAzvLC3

6. Υδροληψία: Θα υπάρχουν δύο σταθμοί υδροληψίας στα 6,5 χλμ (πριν την συμβολή των οδών Ιεράς Οδού και Κηφισού) και ο δεύτερος στα 11,5 χλμ (επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου μετά το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στο ύψος του Εθνικού ιδρύματος Ερευνών). Στον τερματισμό θα διανεμηθούν νερά και μπανάνες στους τερματίσαντες.

7. Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρξει πλήρης Ιατρική κάλυψη με Ιατρό ασθενοφόρο όχημα  κατά τη διαδρομή αλλά και στο χώρο του τερματισμού.

8. Βραβεύσεις: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους έξι πρώτους άνδρες και στις έξι πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Επίσης σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα με προβλεπόμενη ώρα βραβεύσεων 10:30.

9. Βεβαίωση Ικανότητας: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει πιστοποιητικά καλής υγείας των συμμετεχόντων, αλλά θεώρει αυτονόητο ότι όλοι θα έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο της υγείας τους με δική τους ευθύνη και θα έχουν κριθεί κατάλληλοι για να συμμετάσχουν σε αγώνα-πορεία δρόμου 25 χλμ. Κατά την παραλαβή του αριθμού της συμμετοχής τους, θα ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να υπογράψουν τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.

10. Ως χρονικό όριο τερματισμού έχει καθορισθεί οι 2 ώρες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγώνες δρόμου "Μιλτιάδης Χούμας"
8-7-2018: Αγώνες δρόμου στη Σάμο
2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων
13-5-2017: Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος στα Ιωάννινα
Τρέξτε για καλό σκοπό
Το Ίδρυμα Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος με την συμπαράσταση της ΕΟΛΣΜΑ-Υ και υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας διοργανώνει τον 2ο Ημιμαραθώνιο Αίγινας 21 χλμ. Ο αγώνας διεξάγεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων στην μνήμη Γεωργίου Κωστάκου o οποίος έχασε την μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία μόλις 43 ετών τον Νοέμβριο του 2008.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο