2ος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας

8-10-2017: Ημιμαραθώνιος και αγώνας 5 χλμ. στην Καλαμάτα

Share

Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με τοπικούς αθλητικούς συλλόγους διοργανώνει την Κυριακή 8 Οκτωβρίου αγώνα δρόμου με την ονομασία: «2ος Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας». Η διοργάνωση περιλαμβάνει επιπλέον και αγώνα 5 χλμ.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ σε συνεργασία με τους Αθλητικούς συλλόγους της πόλης προκηρύσσει τον 2ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ημερομηνία αγώνα: Kυριακή 08 Οκτωβρίου 2017, ώρα 09.00 π.μ.

Ο αγώνας θα διεξαχθει με αφετηρία και τερματισμό την προκυμαία του λιμένα της πόλης, σε μία αυστηρώς επίπεδη και παραθαλάσσια διαδρομή, επί των οδών Ναυαρίνου και της παραλιακής Κορδία – Μπουρνιά. O αγώνας εντάσσεται στο πλαίιο των δραστηριοτήτων Μαζικού Αθλητισμού του Αθλητικού Οργανισμού.

Η εκδήλωση θα εμπλουτιστεί και με τον παράλληλο αγώνα των 5χλμ. για όλους! Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΑ
Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, ώρα 09.00 πμ.

2.ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Η αφετηρία και ο τερματισμός θα είναι κοινός, και ορίζεται η προκυμαία του Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας

3.ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ

  • Ημιμαραθώνιος 21,1 χλμ.(ώρα εκκίνησης 09.00 π.μ.)
  • Αγώνας δρόμου 5χλμ. (ώρα εκκίνησης 09.00 π.μ.)

4. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Αγώνα θα γίνει στις 09.00 π.μ. και ο χρόνος ολοκλήρωσής του, θα είναι την 12.00 μεσημβρινή. Η εκκίνηση του αγώνα των 5χλμ., θα γίνει στις 09.00 π.μ.

5. ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Ημιμαραθώνιος 21,1 χλμ.: Η διαδρομή είναι ασφάλτινη και επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την προκυμαία του Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας(Πανελλήνιο). Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά διαμέσου της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, μήκους 2,5χλμ. με κατεύθυνση προς το Ξενοδοχείο Φιλοξένια, όπου και θα γίνει αναστροφή!
Επιστρέφοντας από την οδού Ναυαρίνου θα διέλθουν πλησίον του χώρου εκκίνησης, το Λιμεναρχείο, τον Ι.Ν. Αναλήψεως και θα συνεχίσουν μέσω της οδού Ευαγγελιστρίας, προς τον Κορδία και την Δυτ.Παραλία. Θα διέλθουν από τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και θα κάνουν αναστροφή στην περιοχή της πίστας Καρτ. Το τμήμα της διαδρομής αυτής έχει μήκος 10,5χλμ. Στην συνέχεια και επιστρέφοντας από την ίδια διαδρομή, μήκους 8,1χλμ. θα τερματίσουν στο σημείο εκκίνησης.

Αγώνας δρόμου 5 χλμ.: Η διαδρομή είναι ασφάλτινη και επίπεδη, χωρίς υψομετρικές διαφορές, με σημείο εκκίνησης την προκυμαία του Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας(Πανελλήνιο). Οι δρομείς αρχικά θα κινηθούν ανατολικά, διαμέσου της ευθύγραμμης παραλιακής οδού Ναυαρίνου, μήκους 2,5χλμ. με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο Φιλοξένια, όπου και θα γίνει αναστροφή, και θα επιστρέψουν προκειμένου να τερματίσουν στο σημείο εκκίνησης

6. ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Δικαίωμα συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο και τον αγώνα των 5χλμ. έχουν όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους!

7. ΕΠΑΘΛΑ

Α.Hμιμαραθώνιος:
Ο Ημιμαραθώνιος θα έχει τις εξής ηλικιακές κατηγορίες:

ΑΝΔΡΕΣ:
-18 – 29
-30 – 39
-40 – 49
-50 – 59
– 60+

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
-18 – 39
-40 – 49
-50+

Στους 3 πρώτους νικητές των κατηγοριών ανδρών και γυναικών ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας, θα απονεμηθούν κύπελλα.
Στους 3 πρώτους νικητές κάθε ηλικιακής ομάδας(άντρες & γυναίκες) θα απονεμηθούν μετάλλια(χρυσό – αργυρό – χάλκινο)

Β. Αγώνας δρόμου 5Km.:
O αγώνας θα διεξαχθεί στις κατηγορίες ανδρών & γυναικών μόνο, στους 3 νικητές των οποίων θα απονεμηθούν μετάλλια(χρυσό – αργυρό – χάλκινο). Μετάλλια θα απονεμηθούν σε όλους τους συμμετέχοντες

8.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ πατήστε εδώ.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 Οκτωβρίου 2017, στις 17.00 το απόγευμα!
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΝΕΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, καλείστε να δηλώσετε συμμετοχή πριν την λήξη της διορίας των εγγραφών!

9.ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
To κόστος συμμετοχής του αγώνα των 21 & των 5 χλμ., ορίζεται στα 5,00 ευρώ και περιλαμβάνει τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, BIB ΝUMBER, μετάλλιο, αναμνηστικό t – shirt  για τους δρομείς των αγώνων, νερό, και τροφές αποκατάστασης.

Το αντίτιμο συμμετοχής, θα καταβάλλετε την ημέρα του αγώνα κατά την προσέλευσή σας, προκειμένου να πάρετε τον αριθμό σας.

10.ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα υγεία και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Ιατρική υποστήριξη θα υπάρχει στην αφετηρία/ τερματισμό και σε όλους τους σταθμούς υποστήριξης! 

11.ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Στον ημιμαραθώνιο θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης στο 4ο, στο 10ο, στο 16ο χλμ. όπου θα διατίθεται νερό και τροφή, ενώ στον αγώνα των 5χλμ. θα υπάρχει ένας σταθμός υποστήριξης που θα διαθέτει νερό!

12.ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στους αγώνες των 5 και των 21χλμ. θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με σημεία ελέγχου στην εκκίνηση/ τερματισμό, καθώς και στα 2 σημεία αναστροφής! Οι αγωνιζόμενοι που δεν θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία, θα ακυρώνονται των αγώνων. Το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, τοποθετείται στο πόδι, και επιστρέφεται μετά τον τερματισμό του κάθε αθλητή!

13.ΣΗΜΑΝΣΗ
θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση σε κάθε χιλιόμετρο

13.ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Τόπος: Προκυμαία Κεντρικού Λιμένα Καλαμάτας(Πανελλήνιο)

Hμέρες & ώρες λειτουργίας:

  • Σάββατο 07/10/2017, ώρα 18:00 – 21:00
  • Κυριακή 08/10/2017, ώρα 07:30  –  08:45

Οι δρομείς οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αγωνιστικό τους εξοπλισμό, καθώς επίσης και το αναμνηστικό υλικό της διοργάνωσης!

14.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Oργανωτική επιτροπή 2ου Ημιμαραθωνίου Καλαμάτας
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Email επικοινωνίας:[email protected]
Τηλ.επικοινωνίας: 27210 20257»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1oς Άρκτος Trail
28-7-2019: Ορεινός αγώνας στο Αρκοχώρι Νάουσας
2nd Koukos Trail Race
22-10-2017: Αγώνας 15 χλμ. στην Πρέβεζα
Run Greece 2023 - Πάτρα
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο