Zakynthos Night Run

23-9-2017: Βραδινός αγώνας δρόμου 10 & 5 χλμ. στην Ζάκυνθο

Share

Ημερομηνία:  Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Ώρα: 18:00

Αφετηρία-Τερματισμός: Πλατεία Σολωμού

Απόσταση: 10χλμ – 5χλμ – 1χλμ & 500μ (για παιδιά)

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων-Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών  Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ζακύνθου και η  Αθλητική Γυμναστική Ένωση Ζακύνθου (τμήμα στίβου) προκηρύσσουν και διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου “Zakynthos Night Run” στην πόλη της Ζακύνθου, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

 Όλοι οι αγώνες θα έχουν ως αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Σολωμού.

Συγκεκριμένα:

500 μέτρα  (παιδικοί αγώνες) : εκκίνηση πλατεία Σολωμού – κατεύθυνση στη δεξιά πλευρά της πλατείας μνημείου  Πεσόντων– αφού γίνει ο γύρος της πλατείας Πεσόντων – συνέχεια στην παραλιακή οδό Διονυσίου Ρώμα  προς τον Άγιο Νικόλα Μώλου – μετά τον Κόκκινο Βράχο στροφή αριστερά  μέσα στο στενό του ΟΤΕ – από το στενό του ΟΤΕ στροφή αριστερά προς την πλατεία Σολωμού – τερματισμός στην πλ. Σολωμού.

1.000 μέτρα (παιδικοί αγώνες) : εκκίνηση πλατεία Σολωμού – με κατεύθυνση στη δεξιά πλευρά της πλατείας μνημείου Πεσόντων – συνέχεια ευθεία στο λιμάνι Αγ. Νικόλα Μώλου (ΠΟΡΤΟ) – αναστροφή στο τέρμα της πλατείας μπροστά στο εστιατόριο «Πόρτο» – ευθεία μέχρι την πλατεία μνημείου Πεσόντων – περνώντας  από τη δεξιά πλευρά της πλατείας Πεσόντων – ευθεία πάνω στην παραλιακή οδό Διονυσίου Ρώμα προς τον Άγιο Νικόλα Μώλου –στροφή αριστερά  μέσα στο στενό του ΟΤΕ – από το στενό του ΟΤΕ στροφή αριστερά προς την πλατεία Σολωμού – τερματισμός στην πλ. Σολωμού. 

5.000 μέτρα & 10.000 μέτρα : εκκίνηση πλατεία Σολωμού – με κατεύθυνση στη δεξιά πλευρά της πλατείας μνημείου  Πεσόντων – συνέχεια ευθεία στο λιμάνι Αγ. Νικόλα Μώλου (ΠΟΡΤΟ) – αναστροφή στο τέρμα της πλατείας μπροστά στο εστιατόριο «Πόρτο» – ευθεία μέχρι την πλατεία μνημείου Πεσόντων – περνώντας  από τη δεξιά πλευρά της πλατείας Πεσόντων – ευθεία στην παραλιακή οδό Διονυσίου Ρώμα  με κατεύθυνση προς το Κρυονέρι – συνέχεια στην οδό Κρυονερίου έως το παλιό Υδραγωγείο – αναστροφή στο πλάτωμα του π.Υδραγωγίου – ευθεία στην οδό Κρυονερίου – οδό Διονυσίου Ρώμα – μετά το ΞΕΝΙΑ δεξιά μέσα στο στενό του ΟΤΕ – αριστερά προς πλατεία Σολωμού – τερματισμός πλατεία Σολωμού. (2 φορές η διαδρομή για τα 10.000μ)

 

Οι διαδρομές είναι εντελώς επίπεδες.

Στα 5χλμ και στα 10 χλμ θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

500 μ. (γεννημένοι  2009 –  )

1ος αγώνας: ηλικία 0-μαθητές νηπιαγωγείων (2012).

2ος αγώνας: Α΄(2011), Β΄(2010), Γ΄( 2009) τάξεις Δημοτικού.

1.000 μ (γεννημένοι 2003-2008)

1ος αγώνας: Δ΄(2008), Ε΄(2007), ΣΤ΄ (2006) τάξεις Δημοτικού. 

2ος αγώνας: Α΄(2005), Β΄(2004), Γ΄(2003) τάξεις Γυμνασίου.

5.000 μ. (γεννημένοι 2002 και μεγαλύτεροι, τρέξιμο ή περπάτημα ανοιχτής συμμετοχής).

10.000 μ. (γεννημένοι 1999 και μεγαλύτεροι)

ü Όσοι είναι κάτω των 18 ετών κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα πρέπει να παρουσιάζουν ενυπόγραφη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα τους (Πρότυπο δήλωσης υπάρχει στο τέλος της προκήρυξης).

ΟΜΑΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Οι ομάδες μπορούν να αγωνιστούν ανεξάρτητα από το καθορισμένο όριο ηλικίας, με την προϋπόθεση μη βράβευσης όσων δεν ανήκουν ηλικιακά στη συγκεκριμένη κατηγορία. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας αρχηγός της ομάδας ο οποίος την εκπροσωπεί. Σε περίπτωση που υπάρχουν ανήλικοι δρομείς στην ομάδα, ο αρχηγός καθίσταται υπεύθυνος να προσκομίσει τις υπεύθυνες δηλώσεις συγκατάθεσης των κηδεμόνων.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

5.000 μ. & 10.000 μ. : 10 €

Η συμμετοχή στους παιδικούς αγώνες είναι δωρεάν.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

  • Σε όλους τους αγώνες 500 – 1.000 – 5.000 – 10.000 μέτρων θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι/ες νικητές/τριες της γενικής κατάταξης.
  • Στα 10 χλμ θα υπάρχουν οι επιμέρους κατηγορίες

ΑΝΔΡΕΣ: 18-29 χρονών,  30-39 χρονών,  40-49 χρονών, 50+  

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 18-29χρονών, 30-39χρονών, 40+

Αν κάποιος βραβευτεί στη γενική κατάταξη εξαιρείται από τις ηλικιακές κατηγορίες.

  • Θα βραβευθεί ο/η μεγαλύτερος/η σε ηλικία δρομέας.
  • Επίσης θα βραβευτεί η μεγαλύτερη ομαδική συμμετοχή.

ΕΠΑΘΛΑ

Στους 1ους-ες των αγώνων της γενικής κατάταξης κάθε αγώνα και των ηλικιακών κατηγοριών θα δοθεί κύπελλο και μετάλλιο, στους 2-3ους/ες μετάλλια.

Αναμνηστικό μετάλλιο και on-line βεβαίωση συμμετοχής θα λάβουν όλοι όσοι τερματίσουν.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:

Ενστάσεις θα γίνονται αμέσως μετά τον αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ:

Για την ασφάλεια των δρομέων θα υπάρχει γιατρός στην αφετηρία και στον τερματισμό του αγώνα καθώς και ασθενοφόρο όχημα που θα ακολουθεί τον τελευταίο δρομέα κάθε αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα και σχετίζεται με θέματα υγείας και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται στους συμμετέχοντες δρομείς να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε πλήρη ιατρικό έλεγχο.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή -τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:

Για τα 5 χλμ θα υπάρχει σταθμός με εμφιαλωμένα νερά στην αναστροφή (2.500μ).

Για τα 10 χλμ θα υπάρχει σταθμός με νερά στα 2.500μ, 4.500μ, 7.500μ.

Εμφιαλωμένα νερά θα υπάρχουν και στον τερματισμό.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ( τσάντα αθλητή, chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, αριθμός συμμετοχής, αθλητική μπλούζα διοργάνωσης,  αναμνηστικό μετάλλιο ).  Λίγες μέρες πριν τον αγώνα θα ανακοινωθούν το σημείο και οι ώρες παραλαβής του πακέτου συμμετοχής .

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι αγώνες είναι ανοιχτοί προς όλους τους αθλητές και αθλούμενους. Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης  www.zakynthosnightrun.net  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
7ο MaskaRun Ορχομενού 2023
Δείτε την προκήρυξη και το πρόγραμμα του αγώνα
Greece Race for the Cure 2020
Τρέχουμε ενάντια στον καρκίνο του μαστού
Open Door Run 2023
Συνεχίζονται οι εγγραφές για τον αγώνα στην Αργυρούπολη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο