3o Yedi Kule Conquest 2017

11-6-2017: Αγώνας 6 χλμ. στο Yedi Kule

Share

Tην Κυριακή 11 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο αγώνας 6 χλμ. 3o Yedi Kule Conquest 2017 με τη διαδρομή να ενώνει τα ιστορικά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης:

«O ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, την υποστήριξη του Σ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης, της Εφορίας Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης, της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, του Κ.Α.Μ.Ε (Κίνημα Ανοίγματος Μνημείων Ελλάδας),τo Καφέ Αίθριο  στο Γεντί Κουλέ, ,διοργανώνει στις 9-10-11 Ιουνίου το  International Monuments Festival 2017 και το 3ο Yedi  kule Conquest
To Υedikule που είναι ταυτόσημο με την ιστορία της Θεσσαλονίκης – ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχθεί τον πρώτο αγώνα δρόμου μνημείων πόλεως.
Η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της Μακεδονίας και νύφη του Θερμαϊκού από τις 9-11 Ιουνίου θα βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο των πρωτοποριακών εκδηλώσεων.
Η αθλητική και πολιτιστική γιορτή με επίκεντρο το Υedikule, θα δώσει την δυνατότητα σε αγωνιζόμενους, επισκέπτες και θεατές, να γνωρίσουν το Επταπύργιο, την παλιά πόλη και να ζήσουν όμορφες στιγμές προσπερνώντας μέσα από τα ιστορικά της σοκάκια και μνημεία, σε μια ιστορική αναδρομή αιώνων.
Οι νικητές  του αγώνα θα πάρουν  για  έπαθλο το κλειδί  του κάστρου του Επταπυργίου ή Γεντί Κουλέ, φέροντας επάξια τον τίτλο του κατακτητή του ΥediΚule Conquest για τον επόμενο χρόνο.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι, με την συμμετοχή όλων των αγωνιζομένων ,μέσα από την ιστορική διαδρομή που θα διανύσουν  την ευρύτερη περιοχή της Άνω πόλης και των ιστορικών της μνημείων, και των επισκεπτών–θεατών του αγώνα και των παράλληλων εκδηλώσεων, να αναδειχθεί η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Παιδικοί αγώνες ηλικίας 3-12 ετών

Αγώνες για άτομα με ειδικές ανάγκες

Ο αγώνας Yedi kule Conquest
Κέντρο εκδηλώσεων είναι το Επταπύργιο ή Γεντί Κουλέ

Ημερομηνία: Κυριακή 11  Ιουνίου 2017
Ώρα έναρξης: 19:00
Μήκος διαδρομής:6km
Εκκίνηση και Τερματισμός: Θα πραγματοποιηθεί στον περιβάλλοντα χώρο του Επταπυργίου

Διαδρομή 
Η διαδρομή του αγώνα θα έχει την ιδιαιτερότητα της ανάδειξης 8 μνημείων της πόλης και συγκεκριμένα:  Επταπύργιο, Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαβίδ, Βυζαντινά Λουτρά, Άγιος Νικόλαος των Ορφανών, Ισλαχανέ, Κήποι του Πασά, Πύργος της Αλύσεως (Τριγωνίου), Επταπύργιο.
Σε’ όλη την διάρκεια του αγώνα θα ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, με ρύθμιση της κυκλοφορίας από την Τροχαία Θεσσαλονίκης,  όπως και υγειονομική κάλυψη από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ε.Ο.Ε.Ο.Π.Π.). 

Συμμετοχή αθλητών 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια που έχουν κλείσει το 12o έτος της ηλικίας τους  καθώς και ενήλικες άνδρες και γυναίκες, που θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της διοργάνωσης. 
Οποιαδήποτε συμπεριφορά που δεν συνάδει με αθλητικά ιδεώδη, η διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα να θέσει εκτός αγώνα τον συμμετέχοντα.

Εγγραφή-κόστος συμμετοχής
Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.yedikule.gr έως την 7η Ιουνίου και την ημέρα των αγώνων για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων έως και 45 λεπτά πριν την εκκίνηση . Έγκυρη εγγραφή ορίζεται εφόσον έχει κατατεθεί το ποσό συμμετοχής ως την 7η Ιουνίου

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 8 ευρώ και η κατάθεση γίνεται στον λογαριασμό Eurobank: 0026.0210.16.0200967537 IBAN: GR5002602100000160200967537
Δικαιούχος: ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ ΑΜΚΕ

Την ημέρα του αγώνα το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 10 ευρώ και το ποσό κατατίθεται στην γραμματεία του αγώνα (περιορισμένος αριθμός εγγραφών ες και 45 λεπτά πριν την εκκίνηση)
Μπορεί να γίνει και ομαδική κατάθεση από συλλόγους, ομάδες η παρέες συμμετεχόντων
Θα πρέπει να γίνει ατομική ηλεκτρονική δήλωση και μετά ομαδική κατάθεση
Η διοργανώτρια αρχή θα πρέπει να ενημερωθεί με ιμάιλ με ονομαστική κατάσταση των συμμετεχόντων που έχουν συμπεριληφθεί στην ομαδική κατάθεση
Παρέχεται στον συμμετέχοντα υδροδοσία, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ασφάλεια στην διάρκεια του αγώνα από ομάδα διάσωσης, αριθμό συμμετοχής, μετάλλιο και βεβαίωση συμμετοχής αγώνα

Κατηγορίες αγώνα – έπαθλα
1. Κατηγορία 12-15 ετών, 16-18 ετών 1ος Κύπελλο μετάλλιο 2ος μετάλλιο 3ος μετάλλιο
2. Γενική κατηγορία ανδρών 1ος Κύπελλο μετάλλιο 2ος μετάλλιο 3ος μετάλλιο
3. Γενική κατηγορία γυναικών 1η Κύπελλο μετάλλιο 2η μετάλλιο 3η μετάλλιο

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.yedikule.gr».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.
10-5-2015: Την Κυριακή 10 Μαΐου ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας θα διοργανώσει τον αγώνα δρόμου 10 χλμ. με την ονομασία «6ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου».
3ος Δρόμος Γεμάτος Ιστορία «Υπόγεια Πόλη»
22-4-2018: Αγώνας 10 χλμ. στην Σπάρτη
Στην καρδιά της Μακεδονίας
Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στον ημιμαραθώνιο του Ν. Πέλλας. Ιδανική επιλογή για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας αλλά και για όλους που δεν τους τρομάζουν τα χιλιόμετρα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο