30ος Κορακοβούνιος Δρόμος

14-5-2017: Για μια ακόμη χρονιά θα διεξαχθεί ο Κορακοβούνιος Δρόμος.

Share

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης ο Ι.Ναός Αγ. Γεωργίου Κορακοβουνίου και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) διοργανώνει την Κυριακή 14 Μαίου 2017 τον 30ο ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙΟ ΔΡΟΜΟ, τρέξιμο και πεζοπορίας. Ένας αγώνας που είναι ο παλαιότερος και ο ποιο συνεπής στο είδος του στην Κρήτη.

Ακολουθεί η αναλυτική προκήρυξη του αγώνα:

“ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης – Οικογένεια Ιωάννη Καμπαξή

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Περιφέρεια Κρήτης- ΔΟΠΑΦΜΑΗ- Ιερός Ναός Αγ.Γεωργίου Κορακοβουνίου του Δήμου Ηρακλείου

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 14 Μαίου 2017

ΤΟΠΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: Στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Κορακοβουνίου ώρα 09:00 όπου θα γίνουν και οι εγγραφές του αγώνα.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 10.30

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ: δρόμοι 500-1000-4000 (τρέξιμο και πεζοπορίας)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ 500 μ.: για παιδιά Δημοτικών από Πρώτη έως Τρίτη τάξη εκκίνηση ώρα 10:30

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ 1000 μ.για παιδιά Δημοτικών από Τετάρτη έως έκτη τάξη: εκκίνηση ώρα 11:00

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ 4000 μ. για παιδιά Γυμνασίων- Λυκείων-Ανδρων Γυναικών κατηγοριών 20-29,30-39 ,40-49, 50& άνω και πεζοπόρων εκκίνηση ώρα 11:30 Λοφούπολη- Κορακοβούνι τερματισμός ,Ιερός Ναός Αγ.Γεωργίου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ : Ελεύθερη για όλο τον κόσμο δωρεάν

ΕΠΑΘΛΑ:Στους πρώτους όλων των κατηγοριών θα δοθεί θα κύπελλο-μετάλλιο στους 2ους 2ες ,3ους 3ες ανά κατηγορία θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα. Επίσης θα γίνει κλήρωση για κάποια δωρεάν δώρα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μπορείτε να δηλώνετε μέσο της ηλεκτρονικής σελίδας του συλλόγου μας www.cretamarathon.gr για πληροφορίες στα τηλ 2810-263426 Καμπαξής Παντελής και 6972016000 Καμπαξής Σπυρίδων (υπεύθυνοι αγώνα)

Στα πλαίσια του κορακοβούνιου δρόμου και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου (όπου θα γίνουν και όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν τα κάτωθι δρώμενα):

Έκθεση Κρητικών προϊόντων από διάφορους ντόπιους παραγωγούς       
Συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας (παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές και φορείς που να βοηθήσουν και ο καθένας μας έστω και από λίγο να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη).
Συναυλία Κρητικής μουσικής
Μπουφές με παραδοσιακή φασολάδα
Κέρασμα στα παιδιά του αγώνα με γλυκίσματα
κλήρωση με πλούσια δώρα

Υπεύθυνοι διοργάνωσης: Καμπαξής Σπυρίδων (6972016000), Καμπαξής Παντελής (2810263426)

Ιστορική αναφορά στον Κορακοβούνιο δρόμο
Ήταν Ιούλιος του 1988 που οι Σπύρος και Ιωάννης Καμπαξής ξεκίνησαν αυτή την σπουδαία διοργάνωση του Κορακοβούνιου δρόμου, που έμελλε να γίνει θεσμός και ο κορυφαίος αγώνας στην Κρήτη στο είδος του. Ο αγώνας έλαβε την ονομασία του από την περιοχή πού λέγονται Κορακοβούνια πού παλαιότερα φιλοξενούσε πολλά από τα συμπαθή αυτά πουλιά
Μετά από αίτηση των κατοίκων της περιοχής του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμφιθέας-του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης -του Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου και της οικογένειας Καμπαξή προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηρακλείου τιμητικά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής ονομάστηκε οδός <ΚΡΗΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ>

Στον αγώνα όλα αυτά τα χρόνια έχουν αγωνιστεί πάνω από 10.000 κόσμος (κυρίως ερασιτέχνες) που μέσα από αυτούς ξεπετάχτηκαν αθλητές πού έχουν παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο του αθλητισμού της χώρας μας.
Σπουδαίο ρόλο στην διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια έχουν οι: Ιωάννης & Σπύρος και η οικογένεια Καμπαξή ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ.Γεωργίου Κορακοβουνίου πατήρ Οδυσσέας Τζαγκαράκης, οι αθλητικοί Σύλλογοι Δόξα Ηρακλείου -ΓΕΗ- ΟΥΚ- Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης ο πολιτιστικός Σύλλογος Λοφούπολης και τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Καραμπουρνιωτών Ηρακλείου, την Ελληνική Ομοσπονδία Μαζικού αθλητισμού -Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)φυσικά όλοι οι εθελοντές που με την προσφορά τους αναβαθμίζουν την διοργάνωση και τέλος όλοι οι αθλητές που ανεβάζουν κάθε χρόνο και υψηλότερα τον πήχη της ποιότητας της διοργάνωσης. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους χορηγούς που με την ευγενική τους χορηγία μας έδωσαν την δύναμη όλα αυτά τα χρόνια παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε να συνεχίσουμε και να μεγαλώσουμε την διοργάνωση. Επίσης σπουδαία με αποτελεσματικότητα ήταν η παροχή βοήθειας από την Ελληνική Αστυνομία, το τμήμα Σαμαρειτών Ηρακλείου.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λαϊκός Αγώνας Δρόμου προς τιμή του "Γρηγόρη Λαμπράκη"
22-10-2016: Για ακόμη μια χρονιά θα διεξαχθεί αγώνας δρόμου προς τιμή του Αθλητή – Αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.
Αγώνας Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βιδιανής
18-2-2018: Αγώνας 5 χλμ. και πέταγμα χαρταετού
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο