3ος Αγώνας 10 χλμ. Μισέλ Μπρεάλ

24-9-2017: Αγώνας 10 χλμ. στον Μαραθώνα

Share

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ο ΑΠΣ Μιλτιάδης υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα διοργανώνει τον 3ο Αγώνας 10 χλμ. Μισέλ Μπρεάλ.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Ο ΑΠΣ Μιλτιάδης Μαραθώνα υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα για 3η χρονιά πραγματοποιεί το σημαντικότερο Αγώνας Δρόμου απόστασης 10χλμ με Διεθνείς συμμετοχές επί Ασφάλτινης οδού στη μνήμη του μεγάλου Φιλέλληνα και Φιλόλογου Γάλλου Μισέλ Μπρεάλ στον Ιστορικότερο Δήμο της Αττικής, τον Μαραθώνα.

Ο σημαντικός αγώνας Δρόμου βάζει τις βάσεις του κι εφέτος σε μία Ιστορική ημερομηνία για τον τόπο του Μαραθώνα τις 24 Σεπτεμβρίου 2017 που κατά πολλούς Ιστορικούς συμπίπτει χρονικά με το γεγονός της Διάσημης Μάχης του Μαραθώνα. Οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μια ασφάλτινη διαδρομή, επίπεδη με μηδενικό βαθμό δυσκολίας μετρημένη, σηματοδοτημένη ανά χλμ  και πιστοποιημένη από Διεθνή μετρητή, με ηλεκτρονική χρονομέτρηση διασχίζοντας το βορεινό κομμάτι της πεδιάδος του Μαραθώνα στην περιοχή του Σχοινιά περνώντας και από τη Μακαρία Πηγή αναγνωρισμένο σημείο της Ιστορικής διεξαγωγής της Μάχης του Μαραθώνα.

«Το Τρόπαιον Μισέλ Μπρεάλ» είναι ένας αγώνας Μνήμης, αγώνας Τιμής καθώς και χειρονονομία διεθνούς ευγνωμοσύνης από τους πολίτες και τους αθλητές του Μαραθώνα και όσων νοιώθουν Μαραθωνοδρόμοι και δρομείς στον Εμπνευστή της ιδέας του Μαραθωνίου Δρόμου. Με την αθλητική διοργάνωση αυτή επιθυμούμε να αποδώσουμε την ελάχιστη ευγνωμοσύνη για έναν μεγάλο πνευματικό άνθρωπο που δεν ετιμήθη ποτέ από τις τάξεις των Δρομέων και άλλων επίσημων φορέων και που σε αυτόν οφείλεται το γεγονός ότι οι Μαραθωνοδρόμοι ανά τον κόσμο τρέχουν σε περισσότερους από 3.000 Μαραθωνίους αναγνωρισμένους διεθνώς σε όλες τις Ηπείρους.

Ο σημαντικός αυτός αγώνας 10 χλμ. «Τρόπαιον Νίκης Μισέλ Μπρεάλ» πραγματοποιείται στην εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου στην Πόλη του Μαραθώνα μόλις 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης την αφετηρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου στο Ολυμπιακό Προθερμαντήριο/Εθνικό Στάδιο του Μαραθώνα. Πέρα του αγώνα Μνήμης επιδιώκουμε ο συγκεκριμένος αγώνας να προσελκύσει εκτός από Έλληνες και καταξιωμένους διεθνείς δρομείς, αλλά και να αποτελέσει και το εθνικό πρωτάθλημα 10χλμ επί ανοιχτής ασφάλτινης οδού αντάξιο άλλων μεγάλων αγώνων απόστασης 10χλμ. του εξωτερικού.

Στον αγώνα θα υπάρξει η απαραίτητη ασφάλεια και υποστήριξη των αθλητών, επαρκής τροφοδοσία, αναμνηστικά μετάλλια για όλους και φυσικά ιδιαίτερα βραβεία για τους τρεις πρώτους άντρες και τρεις πρώτες γυναίκες. Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να βρίσκονται τουλάχιστον 90 λεπτά πριν την ώρα έναρξης του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

Η Γραμματεία Αγώνων θα κλείσει 15 λεπτά πριν την εκκίνηση και δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.miltiades.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ος Μητροπολιτικός Ημιμαραθώνιος
19-4-2015: Ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «Ευκλής» ανακοινώνει την ημερομηνία διεξαγωγής του Μητροπολιτικύ Ημιαραθωνίου.
Arkoudilas Trail - Monastery Run 2023
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Με το δεξί η σειρά Transition
Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Κυριακή στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά ο 1ος αγώνας τριάθλου της σειράς Transition. Ο καλός καιρός αλλά και η προσεγμένη οργάνωση βοήθησαν όλα να κυλήσουν ομαλά και σχεδόν 150 αθλητές να τερματίσουν τον αγώνα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο