1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. – Στους δρόμους των μεταλλωρύχων Λαυρίου

14-5-2017: Αγώνας ανώμαλου δρόμου στο Λαύριο.

Share

Την Κυριακή 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στο Λαύριο ο 1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. «Στους δρόμους των μεταλλωρύχων Λαυρίου».
Ώρα εκκίνησης: 9:00

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης: 

«1ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10 ΧΙΛ. ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ
Κυριακή 14 Μάη 2017 & Ώρα Εκκίνησης 09:00

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Το  Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και ο Σύλλογος Δρομέων Κορυδαλλού Νίκαιας Κερατσινίου (Σ.ΔΡΟ.ΚΟ.ΝΙ.ΚΕΡ) διοργανώνουν από κοινού αγώνα Ανώμαλου δρόμου και δυναμικό περπάτημα 10.000 μ. καθώς και αγώνα 1.000 μ. για παιδιά.
Αυτός ο 1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου είναι αφιερωμένος στους αγώνες των μεταλλωρύχων του Λαυρίου.
Αφετηρία και τερματισμός θα είναι εντός του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου ΤΠΠΛ (Εγκαταστάσεις πρώην Γαλλικής εταιρίας).

Σκοπός: Να αναδειχτεί ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός. Η δημιουργία ενός δρομικού γεγονότος χωρίς χορηγούς και πολυεθνικές. Η ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της Λαυρεωτικής, σμιλεμένο από τα χέρια των μεταλλωρύχων, που άφησαν ανεξίτηλη υπογραφή στο πέρασμα των χρόνων. Η διεκδίκηση από την πολιτεία χρηματοδότησης των τμημάτων αθλητισμού με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση όλων στην άθληση χωρίς κόστος.   

Όροι συμμετοχής: Οι αθλητές που θα συμμετέχουν με ευθύνη τους θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στις ανάλογες ιατρικές εξετάσεις.
Στον αγώνα των 10 χιλ. συμμετέχουν όσοι είναι μεγαλύτεροι των 17 ετών.

Διαδρομή: Ακολουθείτε μια διαδρομή 400 μ. εντός των εγκαταστάσεων του ΤΠΠΛ και βγαίνοντας από την άνω πύλη μπαίνετε στο δημόσιο δρόμο Λαυρίου – Καμαρίζης για 300 μ., συνεχίζετε δεξιά σε χωματόδρομο και σε μια ανηφορική διαδρομή για 3 χιλ. ,τα επόμενα 1800 μ. είναι ελαφρά κατηφορική.
Σε λίγα μέτρα φθάνετε στην καμινάδα όπου  έχετε πανοραμική θέα της πόλης του Λαυρίου ,του κόλπου του Θορικού και των εγκαταστάσεων των μεταλλείων.
Περνώντας  κάτω από την καμινάδα μπαίνετε σε στενό πευκόφυτο πετρώδες μονοπάτι  από όπου περνούσε το τρένο των μεταλλείων και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Ύστερα από 1 χιλιόμετρο στρίβετε δεξιά και μπαίνετε σε επίπεδο χωματόδρομο που μέσω του συνοικισμού Καβοδόκανο και μικρής ασφάλτινης διαδρομής θα σας οδηγήσει στον τερματισμό από την κεντρική πύλη εισόδου του πάρκου.

Δείτε το βίντεο της διαδρομής:

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1055:%!]

Σταθμοί τροφοδοσίας: Θα υπάρχουν 3 σταθμοί, ο πρώτος στα 3,5 χλμ. ο δεύτερος στα 7 χλμ. και ο τρίτος στον τερματισμό.

Χρονομέτρηση: Θα υπάρχει χρονομέτρηση από Ομάδα Χρονομετρητών (όχι ηλεκτρονική)

Παράλληλος Αγώνας: Ο αγώνας των 1000 μ. για παιδιά θα γίνει εντός των εγκαταστάσεων του πάρκου σε μια κυκλική διαδρομή. Για τη συμμετοχή τους θα υπάρχει σύμφωνη γνώμη του κηδεμόνα.

Έπαθλα: Θα υπάρχει βράβευση στα 10 χιλ.  για  τους 3 πρώτους άντρες και  3 πρώτες γυναίκες γενικής κατάταξης. Αντίστοιχα για τα 3 πρώτα αγόρια και 3 πρώτα κορίτσια στον αγώνα των 1.000 μ. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα.

Που ακριβώς θα διεξαχθεί ο αγώνας: Το σημείο εκκίνησης είναι το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Λαυρίου και η διαδρομή από Αθήνα είναι η εξής: Από Αττική Οδό παίρνουμε τον δρόμο που πάει προς Μαρκόπουλο (λοξός αριστερά) και συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στο Λαύριο και στην πρώτη πλατεία στρογγυλή που θα συναντήσουμε, στο δεξί μας χέρι είναι η είσοδος του ΤΠΠΛ. 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Προθεσμία υποβολής:  Παρασκευή 12/5/17

Για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ.

Στείλτε την παραπάνω αίτηση συμπληρωμένη στα 

email[email protected]  ή [email protected]
ή στο fax : 2292025328.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6934468485 (Δημήτρης Μεταξάς)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece 2021 - Ηράκλειο
Ο 5ος αγώνας της σειράς
8th Chios Women's Run
Αναλυτικές πληροφορίες για τον αγώνα
Δυναμική συνέχεια
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Νομού Ηλείας (ΣΕΒΑΣ Ν.Η) διοργανώνει τον 3ο Κουμπερτένιο – Βικέλιο Δρόμο (ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου επί ασφάλτου), στη μνήμη των Pierre de Coubertin και Δημήτρη Βικέλα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο