14oς Olympus Marathon – 2η ημέρα

24-6-2017: Το βουνό των θεών υποδέχεται για άλλη μία φορά τους mountain runners

Share

Την Κυριακή 24 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο Olympus Marathon, ο αγώνας που εδώ και 14 χρόνια καλεί όλους τους φίλους του mountain running να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του να τρέχεις στο βουνό των θεών.
Οι εγγραφές γίνονται από τις 1 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 22:00, ενώ οι συμμετέχοντες θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, όπως επιτυχημένο τερματισμό ή σε ορισμένο χρόνο σε αγώνες κριτήρια.

Διαδικασία εγγραφής κατοίκων Ελλάδας 
Η διαδικασία συμμετοχής για αθλητές που κατοικούν μόνιμα τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα -ασχέτως εθνικότητας- έχει ως εξής:
α) συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής, η οποία θα γίνεται στην ιστοσελίδα www.olympus-marathon.com από την 22/01/2017 (και ώρα 20.00) ως και την 15/03/2017 (και ώρα 20.00). Μετά το πέρας του ανωτέρω διαστήματος δεν θα γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις συμμετοχής.
β) Στη δήλωση συμμετοχής (η οποία περιλαμβάνει τα προσωπικά στοιχεία του αθλητή, ανάμεσα στα οποία σημαντικό είναι μια διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email), καθώς όλη η επικοινωνία της διοργάνωσης με τους αθλητές γίνεται μέσω διαδικτύου) οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν τους αγώνες κριτήρια που απαιτούνται. Με την συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής ο αιτών θα οδηγείται σε τραπεζικό περιβάλλον πληρωμής με κάρτα (χρεωστική, προπληρωμένη ή πιστωτική) του αντίτιμου συμμετοχής στον αγώνα για να ολοκληρώσει την αίτηση συμμετοχής του.
γ) Αφού πραγματοποιηθεί ο έλεγχος και επαληθευτούν οι αγώνες κριτήρια που έχουν δηλωθεί, ο αιτών, σε διάρκεια 7 ημερών,  θα μπαίνει στον κατάλογο των συμμετεχόντων. Αιτήσεις που δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής επιστρέφεται το ποσό των 25 ευρώ ενώ αιτήσεις που αναφέρουν ψευδή κριτήρια θα απορρίπτονται και το αντίτιμο δεν θα επιστρέφεται.
δ) Δεν γίνονται δεκτές αλλαγές ή προσθήκες αγώνων μετά την υποβολή της αίτησης.

Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.

Αναφέρουμε ότι ο Olympus Marathon έχει ενταχθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Skyrunner World Series 2017 και εκτός από την μεγάλη απόσταση περιλαμβάνει και αγώνα 11 χλμ. Ολύμπια Μονοπάτια αλλά και αγώνες για παιδιά. 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.olympus-marathon.com 

Παράλληλοι αγώνες
Μία ημέρα μετά τον Olympus Marathon, και συγκεκριμένα την Κυριακή 25 Ιουνίου, θα διεξαχθεί ο αγώνας 3α Ολύμπια Μονοπάτια – Viola edition 2017. Η διαδρομή είναι 11 χλμ. και μοιράζεται σε μονοπατια, χωματόδορομο και άσφαλτο.
Εγγραφές πραγματοποιούνται από την Κυριακή 9 Απριλίου και θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη 6 Ιουνίου και μπορούν να συμμετάσχουν δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη της διοργάνωσης πατώντας εδώ.

Επιπλέον, την ίδια ημέρα η Οργανωτική Επιτροπή του Olympus Marathon αποφάσισε να δημιουργήσει μία νέα διαδρομή αγώνα για όλους τους δρομείς που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία του Ολύμπου αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στον Olympus Marathon.
Ο νέος αγώνας με την ονομασία «Στην κόψη των αετών» θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου και κινείται μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα διασχίζοντας όλη την κορυφογραμμή της Ζηλνιάς και θεωρείται ήπιας δυσκολίας. 

Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες αλλά και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης πατώντας εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 7ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων ξεπέρασαν τις 650!
Λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί η περίοδος των εγγραφών(6 Σεπτεμβρίου), οι δηλώσεις συμμετοχής για τον 7ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων και των παράλληλων αγώνων, ξεπέρασαν τις 650 και συνεχώς αυξάνονται! Δηλωστε και εσείς τώρα συμμετοχή, σε έναν από τους αγώνες του διήμερου προγράμματος και ζήστε μια αξέχαστη δρομική εμπειρία στην πανέμορφη πόλη των Ιωαννίνων. 
4ος Νάιος Δρόμος
30-10-2016: Ο “4ος Νάιος Δρόμος” επιστρέφει στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.
Νυχτερινός αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Πάρνηθα
Στις 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο 3oς αγώνας της σειράς Πάρνηθα Adventure Cup στην Πάρνηθα. Πρόκειται για νυχτερινό αγώνα 23 χλμ. που διοργανώνεται από τον ΕΟΣ Αχαρνών και απευθύνεται στους φίλους του ορεινού τρεξίματος. H σειρά αποτελείται από πέντε αγώνες και έχει βασικό σκοπό, να διαδώσει την ορεινή ποδηλασία, το ορεινό τρέξιμο και τον προσανατολισμό.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο