3ος Αραφήνειος Αγώνας Δρόμου 2017

02-04-2017: Στην Ραφήνα θα διεξαχθεί ο 3ος Αραφήνειος Δρόμος 5 και 10 χλμ.

Share

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 θα πραγματοποιηθεί ο 3ος Αραφήνειος Δρόμος 5 και 10 χλμ. υπό την αιγίδα του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

“Ο Δήμος Ραφήνας -Πικερμίου και ο Δ.Ο.Π.Α.Π., σε συνεργασία με τη Golden Run προκηρύσσουν για τρίτη συνεχή χρονιά τη διεξαγωγή αγώνων δρόμου 5 και 10 χλμ. σε δημόσιο δρόμο καθώς και παιδικού αγώνα δρόμου 1.000 μ. με την ονομασία «3ος ΑΡΑΦΗΝΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ 2017». Η εκδήλωση θα έχει κοινωνικό σκοπό και τα έσοδά της θα διατεθούν στη βοήθεια των απόρων του Δήμου.
Ο αγώνας απευθύνεται σε αθλητές αλλά και σε όλους τους αθλούμενους και μη, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης που θέλουν να νιώσουν τη χαρά της άθλησης και τη συμβολή της στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Ημερομηνία διεξαγωγής : Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Ώρα εκκίνησης: Οι αγώνες θα διεξαχθούν το πρωί της Κυριακής 2 Απρ 17 και συγκεκριμένα στις 9:30 για τον αγώνα των 10 χλμ. και στις 10:30 για τον αγώνα των 5 χλμ.

Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Δημοτικό Κολυμβητήριο Δήμου Ραφήνας.

Ώρα προσέλευσης: Έως και μία ώρα πριν τον αγώνα. Στον περιβάλλοντα χώρο του Κολυμβητηρίου Ραφήνας θα υπάρξει χώρος στάθμευσης, ικανός να φιλοξενήσει όλα τα αυτοκίνητα των συμμετεχόντων. Η πρόσβαση στο κολυμβητήριο θα αποκλειστεί από την Αστυνομία Ραφήνας αρκετή ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα.

Για την ομαλότερη διεξαγωγή της διοργάνωσης όλοι οι δρομείς να βρίσκονται στην εκκίνηση το αργότερο 15 λεπτά πριν την έναρξη του κάθε αγώνα.

Διαδρομή: Και στις 2 αποστάσεις η διαδρομή θα είναι κυκλική με κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Κολυμβητήριο και οι δρομείς θα κινηθούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Το μήκος των διαδρομών θα είναι μετρημένο και η διεξαγωγή της διοργάνωσης θα επιτηρείται από την Αστυνομία Ραφήνας.

Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να κινούνται μέσα στον οριοθετημένο χώρο καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων θα είναι ελεύθερη στους υπόλοιπους δρόμους της πόλης

Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Αγωνίσματα – κατηγορίες συμμετεχόντων:

1.000 μ. Αγοριών  – Κοριτσιών Δημοτικού (Γεν. 2005 έως και 2010)

1.000 μ. Αγοριών – Κοριτσιών Γυμνασίου (Γεν . 2002 έως και 2004)

5.000 μ Ανδρών – Γυναικών (Γεν. από το έτος 2001 και μεγαλύτεροι/ες)

10.000 μ. Ανδρών – Γυναικών (Γεν. από το έτος 2001 και μεγαλύτεροι/ες)

Χρονομέτρηση: Στον αγώνα θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με chip βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο δεν θα πρέπει να επιστρέψετε μετά τον αγώνα. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους (παραμάνες θα υπάρχουν μέσα στον φάκελο που θα παραλάβετε), να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο. Ενδιάμεσα της διαδρομής του αγώνα θα υπάρξει σταθμός χρονομέτρησης και το πέρασμα – χρονομέτρηση από εκεί θα αποτελεί επιπρόσθετη απόδειξη συμμετοχής και καταγραφής ενδιάμεσου περάσματος.

Ομαδική κατηγορία (Golden Team):

Εκτός από τις ατομικές συμμετοχές, στους δρόμους των 5 και 10 χλμ θα υπάρχει και ομαδική κατάταξη. Έπαθλα θα δοθούν στις 3 πρώτες ομάδες με την προϋπόθεση ότι θα έχουν τερματίσει 6 τουλάχιστον δρομείς από κάθε ομάδα οι οποίοι και θα βαθμολογηθούν. Πρωταθλήτρια ομάδα (Golden Team) θα ανακηρυχθεί εκείνη που θα συγκεντρώσει τους λιγότερους βαθμούς. Η σειρά της γενικής κατάταξης του κάθε δρομέα θα αντιστοιχεί και στους βαθμούς που θα συγκεντρώνει για την ομάδα του. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα επικρατεί εκείνη η ομάδα της οποίας ο 6ος κατά σειρά δρομέας θα έχει καλύτερη γενική κατάταξη από τον αντίστοιχο 6ο δρομέα της ισοβαθμούσας ομάδας. Η βαθμολογία στην ομαδική κατάταξη θα γίνεται ανεξαρτήτως φύλου και ηλικιακής κατηγορίας.

Στους δρόμους των 5 και 10 χλμ θα εκδοθούν αποτελέσματα ανά ηλικιακή κατηγορία.

Κόστος συμμετοχής: 8,00 ευρώ.

Στον παιδικό αγώνα η συμμετοχή είναι δωρεάν. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας 6 – 15 ετών. Όλοι οι τερματίσαντες στον παιδικό αγώνα θα επιβραβευθούν με αναμνηστικό μετάλλιο.

Για τους αγώνες των 5 και 10 χλμ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι άνω των 16 ετών και έχουν καταβάλει το αντίτιμο συμμετοχής.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα τρέξουν με δική τους ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση οφείλουν όλοι να έχουν εξεταστεί προηγουμένως από γιατρό.

Ανώτατο όριο συμμετοχών – Όριο εγγραφών: Στους αγώνες θα υπάρξει όριο εγγραφών που ορίζεται σε 1000 συμμετοχές για τον αγώνα των 5 και 10 χλμ. και 200 συμμετοχές για τον παιδικό αγώνα των 1000 μ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Για να δηλώσετε συμμετοχή σε ένα από τα αγωνίσματα του 3ου ΑΡΑΦΗΝΕΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 2017 πατήστε ΕΔΩ

Η ημερομηνία έναρξης δηλώσεων συμμετοχής θα ανακοινωθεί σύντομα με Δελτίο Τύπου από την ιστοσελίδα του Δήμου www.dopap-rp.gr.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη 29 Μαρτίου 2017.

Οι εμπρόθεσμες συμμετοχές για να είναι έγκυρες θα πρέπει να συνοδεύονται με την καταβολή του ποσού των 8,00 ευρώ.

Η καταβολή θα γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς με αριθμό 6461-010002-043 (ΙΒΑΝ GR50 0171 4610 0064 6101 0002 043) – Δικαιούχος: Δημοτικός Αθλητικός Σύλλογος Αραφήν, ή στα γραφεία του Συλλόγου, στο κολυμβητήριο Ραφήνας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08.00 π.μ. – 15.00 μ.μ.. Το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα θα πρέπει να αναγράφεται στο έντυπο κατάθεσης και η απόδειξη πληρωμής θα αποστέλλεται στο e-mail [email protected]. Τα στοιχεία του συμμετέχοντα θα πρέπει να αναγράφονται ακόμα και όταν γίνεται ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων.

Προσοχή: Αν δεν κατατεθεί το αντίτιμο συμμετοχής δεν θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στον αγώνα.

Διαδικασία Παραλαβής αριθμών συμμετοχής: Η διάθεση και παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνεται την παραμονή του αγώνα, 1 Απριλίου 2017, ημέρα Σάββατο από ώρας 10.00 π.μ. έως 18.30 μ.μ από το Κολυμβητήριο Ραφήνας, που θα είναι και ο χώρος εκκίνησης και τερματισμού.  Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή είναι η επίδειξη αποδεικτικού πληρωμής. Για την παραλαβή πακέτου συμμετοχής τρίτου είναι απαραίτητη η προσκόμιση των αντίστοιχων δικαιολογητικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ:    Σε περίπτωση που κάποιο από τα προσωπικά στοιχεία συμμετοχής δεν είναι σωστά πρέπει να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις κατά την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής σας. Καμία διόρθωση στοιχείων δεν θα γίνει πριν από την έναρξη του αγώνα.

Κατά την παραπάνω ημερομηνία στον ίδιο χώρο και στο restaurant Oasis θα παρατεθεί από τις 18.30 μ.μ. μέχρι 21.00 μ.μ. δείπνο υδατανθράκωσης Pasta Party με 3 ευρώ το άτομο.

Παροχές για τους συμμετέχοντες:

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο και μπλουζάκι του αγώνα (T – Shirt).

Στον πρώτο τρείς νικητές και νικήτριες της γενικής κατάταξης των δρόμων των 5 και 10 χλμ καθώς και στις 3 νικήτριες ομάδες θα απονεμηθεί κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα.

Χώρος προθέρμανσης: Η προθέρμανση μπορεί να γίνεται εντός του περιβάλλοντος χώρου του κολυμβητηρίου καθώς και στους γύρω δρόμους από αυτό.

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας και παροχή ιατρικών υπηρεσιών. Σας παρακαλούμε όπως μετά από την χρήση να καταβληθεί προσπάθεια τα μπουκάλια να πετάγονται σε κάποιο κάδο ανακύκλωσης ή κοντά σε αυτόν, προκειμένου να διατηρήσουμε την πόλη και το περιβάλλον καθαρό.

Μετά τον τερματισμό παρακαλούμε όλοι οι συμμετέχοντες να παραστούν στην τελετή λήξεις και τις απονομές των επάθλων.

Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον αγώνα των 5 χλμ σε 45’ και τον αγώνα των 10 χλμ σε 1 ώρα και 40 λεπτά. Σε περίπτωση υπέρβασης του παραπάνω χρονικού ορίου θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.

Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα των 1.000 μ. είναι δωρεάν και ολοκληρώνεται με την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στο [email protected] ή την ημέρα του αγώνα ως και μία ώρα πριν την έναρξη υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχει συμπληρωθεί το όριο συμμετοχών (200). Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους.

Χρήσιμες πληροφορίες: Η πρόσβαση στο Κολυμβητήριο της Ραφήνας είναι σχετικά εύκολη. Bρίσκεται σε απόσταση 35χιλ. από το κέντρο της Αθήνας.

Μπορεί κανείς να το προσέλθει και με τα αστικό λεωφορείο που έχει αφετηρία – ξεκινάει από το Πεδίο του Άρεως και καταλήγει στο κέντρο της πόλης.

Η απόσταση από την αποβίβαση μέχρι τον χώρο της εκκίνησης είναι περίπου 1500μ. (10-12 λεπτά περπάτημα). Για επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια  και τον προβλεπόμενη χρόνο διαδρομής επισκευτείτε τη σελίδα των υπεραστικών ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΉΣ www.ktelattikis.gr

Στον περιβάλλοντα χώρο του Κολυμβητηρίου υπάρχει άπλετος χώρος στον οποίο μπορούν να καθίσουν οι φίλοι & συγγενείς των δρομέων προκειμένου να παρακολουθήσουν τους τερματισμούς των δύο αγώνων και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες όλων των δρομέων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.dopap-rp.gr  ή επικοινωνήστε με την οργανωτική επιτροπή στο τηλ. 22940 26073 ή στο [email protected].”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2o «Naoussa Santa Run»
29-12-2015: Ο Δήμος Νάουσας σε συνεργασία με αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης διοργανώνουν τον 2ο «Naoussa Santa Run» απόστασης περίπου 1.500 μ.
4ος Αγώνας Δρόμου 10 & 6 χλμ. Λίμνης Μπελέτσι
10-9-2017: Αγώνες 10 & 6 χλμ. στη Βαρυμπόμπη
10ος Κάσσιος Δίας
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο