Λέβαδος 2017

22-1-2017: 2ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου στη Λιβαδειά

Share

Ο Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς, σε συνεργασία με το Δήμο Λεβαδέων, την υποστήριξη, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τη συμμετοχή της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας & Διάσωσης Λιβαδειάς προκηρήσσει τον 2ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου, ¨ΛΕΒΑΔΟΣ¨ 2017.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017
Τόπος διεξαγωγής: Λιβαδειά Βοιωτίας
Ώρα διεξαγωγής: Για τη διαδρομή των 23,5 χλμ η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00 π.μ.
και για τη διαδρομή των 10,8 χλμ. στις 10:30 π.μ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Οι δύο διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό στο ίδιο σημείο – την περιοχή των πηγών της Έρκυνας (ΚΡΥΑ)-. Οι διαδρομές του αγώνα ξεκινούν από υψόμετρο 179 μέτρων, με υψηλότερο σημείο τα 905 μέτρα για τη μεγάλη διαδρομή και τα 580 μ. για τη μικρή. Στα 23.5χλμ. τα 15χλμ. είναι μονοπάτια ,τα χλμ. δασικός δρόμος , το 1.5χλμ. άσφαλτος και πεζόδρομος με τη θετική υψομετρική να ξεπερνά τα 1450μ.
Στα 10.8χλμ. τα 7.500μ είναι μονοπάτια,1800μ. δασικός δρόμος και1500μ.άσφαλτος και πεζόδρομος με τη θετική υψομετρική να ξεπερνά τα 650μ.
Οι διαδρομές θα έχουν σήμανση με: ξύλινα πασαλάκια και το γράμμα Λ, μεταλλικές πινακίδες καρφωμένες σε κορμούς δένδρων με το γράμμα Λ, ταινία έργου και χρώμα κόκκινο σε εμφανή σημεία.
Μετά τον τελευταίο δρομέα και στις δύο διαδρομές θα ακολουθεί έμπειρος συνοδός (σκούπα) έχοντας μαζί του υγρά, τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό.

Ο αγώνας είναι ένας από τους δύο με θετική υψομετρική >1200μ. που απαιτούνται σαν κριτήρια για συμμετοχή στον μαραθώνιο του Ολύμπου Ο.Μ. για το2018

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της ηλικίας τους. Συνιστάται στους μη έχοντες ανάλογη εμπειρία, να μην δηλώσουν συμμετοχή, με δεδομένο ότι ορισμένα σημεία της διαδρομής έχουν μεγάλο συντελεστή δυσκολίας
Ο κάθε αθλητής ή αθλήτρια αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να υπογράψει σχετική υπεύθυνη δήλωση, την οποία οφείλει να καταθέσει, στη γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση.
Η μη κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης, αποτελεί αιτία αποκλεισμού από τον αγώνα.
Οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες και των δύο διαδρομών, στην επόμενη διοργάνωση του αγώνα, θα μετάσχουν χωρίς την καταβολή κόστους συμμετοχής.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι εγγραφές ανοίγουν την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 στις 15:00
Η εγγραφή μπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο Site: http://levados.akol.gr/ ή να αποσταλεί στο FAX : 2261021100 ή στο e-mail: [email protected]
Το κόστος συμμετοχής, για τη διαδρομή των 23,5 χλμ., είναι 15,00 €, και περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τεχνικό μπλουζάκι, και βαρύτιμο μετάλλιο, για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν στον προβλεπόμενο χρόνο. Για τη διαδρομή των 10,8 χλμ., είναι 15 € και περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τεχνικό μπλουζάκι και βαρύτιμο μετάλλιο, για όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν.

Η δήλωση συμμετοχής θεωρείται έγκαιρη, μετά την καταβολή του ποσού συμμετοχής, στο λογαριασμό του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Λιβαδειάς
• Εθνική Τράπεζα Ελλάδος
Αριθμός Λογαριασμού : 398/480212-81
IBAN : GR790-110-398-00000-398-48021281
Δικαιούχος : Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς
και την αποστολή του σχετικού παραστατικού στο fax: 22610 21100,
στα e-mail: [email protected] ή [email protected] .
ή στο γραφείο του Ομίλου (Αρκαδίου 1 & Έρκυνας – Λιβαδειά) καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 3:00 μέχρι 8:00 μ.μ.

Στο παραστατικό κατάθεσης, θα αναγράφεται απαραίτητα το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα.
Καμία εγγραφή δεν θα γίνει δεκτή, αν δεν συνοδευτεί με την κατάθεση του ποσού συμμετοχής, και αποστολή του καταθετηρίου στη γραμματεία των αγώνων, μέχρι την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, και ώρα 21:00 μ.μ.
Ο έλεγχος, κάθε εγγραφής, θα πραγματοποιείται εντός τριών ημερών, από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την εμφάνιση στο Site: http://levados.akol.gr/ του ονόματος του αιτούντος στην κατάσταση των συμμετοχών.
Πριν επαναλάβετε την εγγραφή σας, παρακαλούμε τσεκάρετε ότι δεν είστε στη λίστα συμμετεχόντων.
Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής, μετά την 10η Ιανουαρίου 2017, τα χρήματα συμμετοχής, δεν επιστρέφονται και δεν γίνεται δεκτή αντικατάσταση θέσης από άλλον αθλητή.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών, από τη γραμματεία του αγώνα, θα γίνει στο κτίριο του Συνεδριακού Κέντρου ¨ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ¨ του Δήμου Λεβαδέων, που βρίσκεται στην περιοχή των πηγών της Έρκυνας (ΚΡΥΑ).

• Σάββατο 21/1/2017 από τις 17:00 μέχρι 21:00
• Κυριακή 22/1/2017, από τις 07:00 πμ. μέχρι 09:00 π.μ.

Η τεχνική ενημέρωση του αγώνα θα γίνει στον χώρο της αφετηρίας, δεκαπέντε (15’) λεπτά πριν την εκκίνηση.
Η χρονομέτρηση και για τις δύο διαδρομές θα γίνει ηλεκτρονικά.
Το χρονικό όριο αποκλεισμού, για τη διαδρομή των 23,5χλμ., είναι οι πέντε (5) ώρες και είναι κοινό για άνδρες και γυναίκες, με ενδιάμεσο όριο τις τρεις (3) ώρες στα 12 χλμ., στη θέση ¨ΚΕΡΑΜΙΔΙ¨. Όσοι αθλητές ή αθλήτριες φτάσουν εκπρόθεσμα στο σημείο αποκλεισμού είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τον αριθμό συμμετοχής τους, στους υπευθύνους του σταθμού ελέγχου και η επιστροφή τους στο χώρο του τερματισμού θα γίνει με αυτοκίνητο της Οργανωτικής Επιτροπής. Θα υπάρχουν σε 3 σημεία της διαδρομής άτομα της διοργάνωσης να καταγράφουν το πέρασμα των αθλητών.
Στη διαδρομή των 10,8χλμ., δεν υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού.
Αθλητής που τυχόν εγκαταλείψει τον αγώνα, πρέπει να απευθυνθεί στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής του, για να ενημερωθεί για τον τρόπο επιστροφής του στον τερματισμό. Στο σημείο του τερματισμού θα υπάρχει γιατρός και φυσικοθεραπευτές.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Στη διαδρομή των 23,5χλμ.,θα υπάρχουν 5 σταθμοί τροφοδοσίας: Στο 4,8χλμ.πλήρης,στο 9,1χλμ πλήρης, στο 13,2χλμ. μόνο νερό, στο 17,5χλμ.πλήρης,στο 21,6 χλμ. πλήρης και στο 5,9 τροφοδοσία από τρεχούμενο νερό.
Στη διαδρομή των 10,8χλμ.θα υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας: Στο 4,8χλμ.πλήρης,στο 8χλμ πλήρης και 5,9χλμ. με τρεχούμενο νερό.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, συστήνεται όμως να έχουν ελάχιστο εξοπλισμό επιβίωσης, όπως αδιάβροχο μπουφάν, τροφή ανάγκης και υδροδοχείο. Επίσης αξεσουάρ ένδυσης όπως γάντια και σκούφο, για όσους αθλητές και αθλήτριες εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα τους προσέφερε επιπλέον ασφάλεια και άνεση στη διάρκεια της προσπάθειάς τους. Νερό και ισοτονικά θα προσφέρονται μόνο σε κύπελλο. Οι καιρικές συνθήκες την ημέρα του αγώνα, ενδέχεται να είναι ακραίες λόγω εποχής. Γι’ αυτό το λόγο είναι σκόπιμο να ληφθεί ειδική μέριμνα για την ένδυση.

ΕΠΑΘΛΑ
Αναμνηστικά έπαθλα θα δοθούν :
• Στους τρεις πρώτους νικητές γενικής κατάταξης, άνδρες και γυναίκες και των δύο διαδρομών, θα δοθούν κύπελλα, και αναμνηστικό δίπλωμα.
• Σε όλους όσοι τερματίσουν στη μικρή διαδρομή και εμπρόθεσμα στη μεγάλη θα δοθεί βαρύτιμο μετάλλιο .
• Στο σύλλογο με τις περισσότερες συνολικά συμμετοχές και στις δύο διαδρομές, θα δοθεί κύπελλο.
• Θα υπάρξει ξεχωριστή βράβευση, μόνο στην διαδρομή των 23,5km, για τους 3 πρώτους άνδρες σε 2 ηλικιακές κατηγορίες:18 έως 39 ετών και > από 40 .
• Θα υπάρξει ξεχωριστή βράβευση για τις 3 πρώτες γυναίκες 40+ ετών.
Σημ. Οι 3 πρώτοι γενικής δεν θα συμμετέχουν στις ηλικιακές κατηγορίες.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Η διοργάνωση θα φροντίσει για την ασφάλεια των αθλητών, με την παρουσία ομάδας διάσωσης, που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα κατά μήκος της διαδρομής. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους αθλητές, που ζητούν να προσπεράσουν. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή, από αθλητές που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλητών, που θα μετάσχουν στον αγώνα.
Για όλους τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα καλύπτονται έξοδα ατυχήματος, έως 200,00ευρώ. Η κάλυψη της συγκεκριμένης παροχής θα γίνει από τον ασφαλιστικό σύμβουλο Καραΐσκο Παναγιώτη, αποκλειστικό συνεργάτη της εταιρείας AXA Ασφαλιστικής.

ΠΟΙΝΕΣ
Αθλητές που δεν περάσουν από το σημείο ελέγχου θα ακυρωθούν, μετά τον τελικό έλεγχο του ενδιάμεσου αποτελέσματος και τα ονόματά τους θα αφαιρεθούν από τον πίνακα αποτελεσμάτων. Αποκλεισμός προβλέπεται και για εκούσια απόρριψη ανόργανων σκουπιδιών (συσκευασίες από μη ανακυκλώσιμο υλικό) στις διαδρομές του αγώνα. Τυχόν άρνηση σε υποδείξεις ατόμων της Οργανωτικής Επιτροπής, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού.

ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΑΝΑΒΟΛΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ
Σε περίπτωση ιδιαίτερα ακραίων καιρικών συνθηκών, πολύ σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή, η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα αναβολής ή και ματαίωσης του αγώνα. Σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων ή χιονοπτώσεων τις παραμονές του αγώνα, θα τροποποιηθεί η διαδρομή, με την αφαίρεση των δύο (2) κορυφών Γαρδαβίτσας και Προφήτη Ηλία. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα δεν θα επιστραφεί το ποσό της συμμετοχής.

ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ
Στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου ¨ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ¨ θα υπάρχει φροντίδα φύλαξης των ρούχων.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
Για αυθημερόν μετακίνηση από Αθήνα – Λιβαδειά και επιστροφή το ΚΤΕΛ προσφέρει έκπτωση 30%
Ο σταθμός βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Δαγκλή 26, στην περιοχή Τρεις Γέφυρες
Τηλέφωνα επικοινωνίας :Αθήνα – 2108317173
Λιβαδειά – 2261028336

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
• Σάββατο 21-1-2017, από 17:00 έως 21:00 παράδοση αριθμών
• Σάββατο 21-1-2017, από 20:00 έως 21:00 pasta party!
• Κυριακή 22-1-2017, από 07:00 μέχρι 09:00 π.μ. παράδοση αριθμών
 Κυριακή 22-1-2017, στις 10:00 π.μ. εκκίνηση διαδρομής 23,5 χλμ.
 Κυριακή 22-1-2017, στις 10:30 π.μ. εκκίνηση διαδρομής 10.8 χλμ
 Κυριακή 22-1-2017, στις 15:00 κλείσιμο αγώνα
 Κυριακή 22-1-2017, στις 14:00 απονομές στον χώρο του τερματισμού

 Tο πρωί της Κυριακής στο χώρο της εκκίνησης θα προσφέρεται τσάι και στο ίδιο χώρο μετά τους τερματισμούς θα υπάρχει γεύμα έκπληξη!!!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: Τεχνικές πληροφορίες, Χρήστος Πολατσίδης τηλ. 6932222453

Γραμματεία & εγγραφές, Κατερίνα Κομνά τηλ.6978400753
Αθλητικός Κολυμβητικός Όμιλος Λιβαδειάς τηλ. 22610 21100 μετά από ώρα 16.00
e-mail: [email protected] & [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
The Bridge Experience 2019
8/9-6-2019: Αγώνες κολύμβησης και τρεξίματος στη γέφυρα Ρίου
Δυναμική παρουσία από τις ομάδες σκυταλοδρομίας
Νέο ρεκόρ συμμετοχών είχαμε και στον αγώνα σκυταλοδρομίας στον 35ο Αγώνα Δρόμου Υγείας. Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να ανάγκασαν πολλούς δρομείς να μην λάβουν μέρος, συνολικά όμως 45 ομάδες βρέθηκαν στον Αγ. Κοσμά κι έτσι 90 δρομείς “μοιράστηκαν” την απόσταση των 20 χλμ. Δείτε τα ανανεωμένα αποτελέσματα των ομάδων σκυταλοδρομίας με τα πλήρη “περάσματα” και των δύο δρομέων.
Παλαμήδειος Δρόμος
30-11-2014: Οι ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλίου, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και Μαραθωνοδρόμει Δρομείς Αργολίδας διοργανώνουν την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου αγώνα δρόμου Γύρος Παλαμηδίου.
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο