Αγώνας Δρόμου Μνήμης και Τιμής “Μπλόκ 15 – Σκοπευτήριο Καισαριανής”

6-11-2016: Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Η Αθήνα Ελεύθερη” διεξάγεται ο Αγώνας Δρόμου Μνήμης και Τιμής “Μπλόκ 15 – Σκοπευτήριο Καισαριανής”.

Share

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα: 

“1. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Περιφέρεια Αττικής στο πλάισιο των εκδηλώσεων « Η Αθήνα Ελεύθερη» που γίνονται για την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από την Ναζιστική κατοχή στις 12 Οκτωβρίου 1944,Διοργανώνουντην Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, τον αγώνα δρόμου απόστασης 13.5 χλμ με την ονομασία «ΔΡΟΜΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΜΠΛΟΚ 15 – ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ» με εκκίνηση από το Στρατοπέδου Χαιδαρίου – ΜΠΛΟΚ 15 και τερματισμό στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τιμώντας την μνήμη των Ελλήνων Πατριωτών που κρατούνταν στην διάρκεια της κατοχής στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαιδαρι και εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

2. Η τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει ανατεθεί στη Γραμματεία του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

3. Εκκίνηση: Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 9:00, μπροστά πό το κτήριο των μελλοθανάτων ΜΠΛΟΚ-15 εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α’» και ο τερματισμός θα γίνει στον τόπο εκτελέσεων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, ακολουθώντας τη συνήθη διαδρομή που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια για να μεταφέρουν τους μελλοθανάτους αγωνιστές. 

4. Διαδρομή: Η διαδρομή του αγώνα καλύπτει την απόσταση 13.5  χλμ, με αφετηρία το Μπλοκ 15 εντός του Στρατοπέδου Χαιδαρίου και  τερματισμό εντός του Σκοπευτηρίου Καισαριανής. Η κίνηση των δρομέων θα γίνεται αυστηρά στην δεξιά πλευρα του δρόμου καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής προς αποφυγή ατυχημάτων. 

5. Πληροφορίες: Περισσότερες πληροφορίες, αναφορικά με τη διαδρομή πατήστε εδώ

6. Υδροληψία: Θα υπάρχουν δύο σταθμοί υδροληψίας στα 6,5 χλμ (πριν την συμβολή των οδών Ιεράς Οδού και Κηφισού) και ο δεύτερος στα 11,5 χλμ (επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου μετά το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στο ύψος του Εθνικού ιδρύματος Ερευνών). Στον τερματισμό θα διανεμηθούν νερά και μπανάνες στους τερματίσαντες.

7. Ιατρική Κάλυψη: Θα υπάρξει πλήρης Ιατρική κάλυψη με Ιατρό ασθενοφόρο όχημα κατά τη διαδρομή αλλά και στο χώρο του τερματισμού.
8. Βραβεύσεις: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους έξι πρώτους άνδρες και στις έξι πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Επίσης σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα με προβλεπόμενη ώρα βραβεύσεων 10:30.

9. Βεβαίωση Ικανότητας: Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Η διοργάνωση δεν θα ζητήσει πιστοποιητικά καλής υγείας των συμμετεχόντων, αλλά θεώρει αυτονόητο ότι όλοι θα έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο ιατρικό έλεγχο της υγείας τους με δική τους ευθύνη και θα έχουν κριθεί κατάλληλοι για να συμμετάσχουν σε αγώνα-πορεία δρόμου 25 χλμ. Κατά την παραλαβή του αριθμού της συμμετοχής τους, θα ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να υπογράψουν τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.

10. Ως χρονικό όριο τερματισμού έχει καθορισθεί οι 2 ώρες και 30 λεπτά.

11. Μετακίνηση: Δυνατότητα μετακίνησης των δρομέων προς το χώρο της εκκίνησης με λεωφορεία με μέριμνα της οργανωτικής επιτροπής από τις 7:00 έως 7:30 από τον χώρο μπροστά από το Μετρό της Αγίας Μαρίνας. Επίσης θα υπάρξει δυνατότητα επιστροφής των δρομέων από τον χώρο του τερματισμού για το Στρατόπεδο του Χαϊδαρίου και προς το μετρό της Αγίας Μαρίνας μετά το πέρας του αγώνα.

12. Με την εκδήλωση αυτή, κλείνει για φέτος ο διευρυμένος κύκλος δραστηριοτήτων υπό τον γενικό τίτλο «Η ΑΘΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ», με αφορμή την 12η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας το 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ενώ παράλληλα συνδέεται και με την εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου και οι συμμετέχοντες δρομείς θα είναι φορείς των μηνυμάτων που πετούσαν από τα γερμανικά καμιόνια οι μελλοθάνατοι, καθώς στη φανέλα τους μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους θα είναι τυπωμένα τα μηνύματα των αγωνιστών.

13. Το ακριβές πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
08:45 Έναρξη ενημέρωσης των αθλητών (πληροφορίες του αγώνα)
08:50 Χαιρετισμός Αν. Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Βίτσα και της Περιφερειάρχου Αττικής κας Ρένας Δούρου.
08:56 Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του ναζισμού.
08:57 Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
09:00 Εκκίνηση Αγώνα.
10:30 Τελετή απονομών.
11:30 Τέλος Έγκυρων τερματισμών.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συμμετέχω - Αγωνίζομαι - Στηρίζω την Έρευνα για τον Καρκίνο του Εγκεφάλου
Το Ίδρυμα “Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος”, η Περιφέρεια Αττικής, και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, διοργανώνουν τον 5ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αίγινας ”Γεώργιος Μπεστ Κωστάκος” την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.
10ος Αγώνας Δρόμου Δαϊκλής
29-7-2017: Αγώνας 7,5χλμ. σε άσφαλτο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο