Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου στο Χρυσοβίτσι

14-5-2016: Για τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου προς τιμήν του Γέρου του Μοριά.

Share
Για τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου προς τιμήν του Γέρου του Μοριά απόστασης 15 χλμ. από το Λιμποβίσι στο Χρυσοβίτσι. Η ημερομηνία του αγώνα ορίζεται το Σάββατο 14 Μαϊου. Διαβάστε την ανακοίνωση των διοργανωτών.

«Στα πλαίσια εορτασμού της 195ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην «Παναγιά στο Χρυσοβίτσι» και της ανακήρυξής του σε Αρχιστράτηγο, θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 και ώρα 10:00 ημιμαραθώνιος αγώνας ανωμάλου δρόμου 15 χιλιομέτρων, στη διαδρομή Λιμποβίσι – Αρκουδόρεμα – Πιάνα – Χρυσοβίτσι. Η εκκίνηση  θα δοθεί στο σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι και ο τερματισμός θα γίνει στην προτομή του Γέρου στην πλατεία του Χρυσοβιτσίου, επί της οποίας αναγράφεται η πράξη ανακήρυξής του σε αρχιστράτηγο.
Ο ημιμαραθώνιος αυτός, ο οποίος διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώνει μεταξύ τους όλα τα ιστορικά Κολοκοτρωνοχώρια, σε μια υπέροχη διαδρομή μέσα στο ελατοσκέπαστο δάσος του Μαινάλου και έχει σαν στόχο να μεταφέρει νοερά τους δρομείς στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, καθώς σε κάθε σχεδόν σημείο της διαδρομής έχει διαδραματιστεί και ένα τουλάχιστον σημαντικό ιστορικό γεγονός με πρωταγωνιστές τους ηρωικούς κατοίκους της περιοχής. Για το λόγο αυτό, πριν την εκκίνηση του ημιμαραθωνίου θα γίνει ιστορική ενημέρωση των δρομέων, προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα της ιστορίας της διαδρομής.

Η διαδρομή περιλαμβάνει δύο σημεία υδροληψίας και ένα τελευταίο σημείο  στον τερματισμό (κάθε 5 περίπου χιλιόμετρα), είναι στο μεγαλύτερο μέρος της κατωφέρεια (τα 10 περίπου χιλιόμετρα), περιλαμβάνει ασφαλτόδρομο στα 11,5 χιλιόμετρα και μόνο τα τελευταία 3,5 χιλιόμετρα είναι ανωφέρεια σε αγροτικό δρόμο με χώμα. Η διαδρομή θα έχει σήμανση και ανθρώπους του Συλλόγου σε κάθε διασταύρωση, ενώ θα έχει ειδοποιηθεί σχετικά  η Τροχαία Τριπόλεως και το ΕΚΑΒ (το οποίο όμως έχει περιορισμένες δυνατότητες). Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και για παρουσία γιατρού από το Παναρκαδικό νοσοκομείο (το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 21 χιλιομέτρων από το Χρυσοβίτσι)

Άπαντες οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής, ενώ οι τρεις πρώτοι στη γενική κατάταξη (ξεχωριστά κατηγορίες ανδρών – γυναικών) θα λάβουν αντίστοιχα τιμητικά μετάλλια (χρυσό, αργυρό και χάλκινο). Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των δρομέων με οχήματα από και προς το Χρυσοβίτσι ή το Λιμποβίσι (εκκίνηση ή τερματισμός).

Η συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο μπορεί να συνδυαστεί με εκδρομή στο Χρυσοβίτσι, καθόσον υπάρχουν 3 ταβέρνες με δυνατότητα εξυπηρέτησης οργανωμένων ομάδων επισκεπτών, ή και μεμονωμένων επισκεπτών, ενώ υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης της «Παναγιάς στο Χρυσοβίτσι», της εικόνας που προσκύνησε ο Κολοκοτρώνης και είδε το περίφημο όραμα με την Παναγία, καθώς και το μικρό μουσείο με τα μητρώα των αγωνσιτών του χωριού κατά το 1821. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Σάββατο 14-5-2016) και ώρα 18:30 οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με διεξαγωγή επιστημονικής ημερίδας στο μουσείο δασικής ιστορίας του χωριού, όπου θα παρουσιαστούν οι ιστορικές πτυχές των σημαντικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν  στο Χρυσοβίτσι τον Απρίλιο του 1821 (μετά το τέλος της ημερίδας θα παρατεθεί στο χώρο του μουσείου μπουφές)».

 
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κύμα δρομέων χτύπησε και την Σαλαμίνα
Με επιτυχία διεξήχθησαν ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, επί ασφάλτου, και ο ποδηλατικός γύρος που οργανώθηκαν την  Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στην Σαλαμίνα, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2011». Πρώτος στο αγώνα δρόμου των 15,2 χλμ. τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Δρόσος με χρόνο 58:11. Δείτε την κατάταξη και τους χρόνους των 25 πρώτων αθλητών.
11ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου
Ένα κλασικό 10άρι στη Λάρισα
5ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος Lailias Mountain Running -  Νέα ημερομηνία
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο