Anemos Night Ultra Running

18-6-2016: Ο Δήμος Λάρισας το βιβλιοχαρτοπωλείο «Άνεμος» διοργανώνουν αγώνα υπεραπόστασης 6 & 12 ωρών εντός Εθνικού Σταδίου Λάρισας.

Share

Ο Δήμος Λάρισας το βιβλιοχαρτοπωλείο «Άνεμος» διοργανώνουν αγώνα υπεραπόστασης 6 & 12 ωρών εντός Εθνικού Σταδίου Λάρισας.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Δήμος Λάρισας το βιβλιοχαρτοπωλείο «Άνεμος» με την ευγενική συμμετοχή του Συνδέσμου Ελλήνων Ημεροδρόμων ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα, προκηρύσσουν διεθνή αγώνα υπεραπόστασης 6 & 12 ωρών εντός σταδίου στο εθνικό στάδιο Λάρισας με το όνομα: Anemos Night Ultra Running

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 18/06/2016
Αφετηρία – τερματισμός: Εθνικό στάδιο Λάρισας 
Διάρκεια: 6 & 12 ώρες
Ώρα εκκίνησης: 20.00

Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας διεξάγεται εντός σταδίου. Πρόκειται για κυκλική διαδρομή η οποία ουσιαστικά αποτελεί έναν κύκλο 400 μέτρων. Ο αγώνας αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο, καθώς απευθύνεται σε όλους τους δρομείς που θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα υπεραπόστασης, ο όποιος κατά το μεγαλύτερο μέρος του εξελίσσεται κατά την διάρκεια της νύχτας.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον σε έναν Μαραθώνιο ή σε οποιονδήποτε αγώνα υπεραπόστασης τα τελευταία 3 χρόνια, και που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι αθλητές καλούνται να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον μεγάλο όγκο των χιλιομέτρων. Επίσης θα πρέπει οι αθλητές να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις.

ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΠΟΝΟ ΑΓΩΝΑ.
ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ.
Επίσης με την παραλαβή του αριθμού τους οι αθλητές θα κληθούν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση, ότι τρέχουν με δική τους και μόνο ευθύνη.

Κόστος αγώνα: Το κόστος ανά δρομέα είναι 20,00 ευρώ για τον αγώνα των 6 ωρών και 30 ευρώ για τον αντίστοιχο των 12. Καλείστε να καταθέσετε το εν λόγω ποσό, μέχρι την Τετάρτη 15/06/2016, προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας. Αριθμός λογ/σμου Τράπεζας   ALFA BANK

Αριθ 300-002101-396038
IBAN GR26 0140 3000 3000 0210  1396 038 
δικαιουχοι ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
όπου θα αναφέρεται το όνομά σας. Δεν χρειάζεται να μας στείλετε πουθενά το αποδεικτικό της κατάθεσής σας. Σημειώνοντας και μόνο το όνομά σας στο καταθετήριο, θα μας δoθεί η δυνατότητα να διασταυρώσουμε την εξόφλησή σας.

Πριν τον αγώνα: Οι δρομείς καλούνται να είναι στην αφετηρία του αγώνα – στο εθνικό στάδιο Λάρισας, μέχρι και μιάμιση ώρα πριν την εκκίνηση. Η γραμματεία θα δίνει τους αριθμούς και τα τσιπάκια χρονομέτρησης από τις 18.30  το Σάββατο στις 18/06. Οι αριθμοί και τα τσιπάκια θα δίνονται σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται εντός του σταδίου. Τα τσιπ χρονομέτρησης θα πρέπει να επιστραφούν στο τέλος του αγώνα.

Φύλαξη πραγμάτων: Σε συγκεκριμένο σημείο εντός του σταδίου θα υπάρχουν άνθρωποι της διοργάνωσης, όπου θα μπορείτε να αφήσετε τα προσωπικά σας είδη.

Έπαθλα: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί βαρύτιμο αναμνηστικό μετάλλιο καθώς και δίπλωμα συμμετοχής με τα διανυθέντα από τον κάθε αθλητη χιλιόμετρα! Κύπελλα θα δοθούν στους 6 πρώτους άνδρες και στις 6 πρώτες γυναίκες κάθε αγώνα.

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Θα υπάρχει ένας κεντρικός σταθμός ανεφοδιασμού ο οπόιος θα παρέχει νερό ηλεκτρολύτες και τροφές υψηλής θερμιδικής πυκνότητας για την ενεργειακή υποστήριξη των αθλητών.

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση – Αποτελέσματα: Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση και την έκδοση αποτελεσμάτων θα αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης.

Μετά τον αγώνα: Μετά του κάθε αγώνα και συγκεκριμένα στις 02:30 & 08:30 θα λάβουν χώρα οι απονομές και οι βραβεύσεις των αθλητών του 6ώρου και του 12ώρου αντίστοιχα. Τα αποδυτήρια και τα λουτρά του σταδίου θα διατίθενται για την αποκατάσταση των αθλητών.    

Κανονισμοί

Άρθρο 1
Οι δρομείς οφείλουν να δίνουν τα στοιχεία των συνοδών τους

Άρθρο 2
Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι συνοδοί δύνανται να βοηθούν τους αθλητές τους μόνο από τα σημεία που έχουν ορισθεί από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα. Κάθε παράβαση από πλευρά του συνοδού συνεπάγεται αποκλεισμός του αθλητή.

Άρθρο 3
Όταν οι αθλητές εξέλθουν από τον αγωνιστικό χώρο από τα καθορισμένα σημεία, υποχρεούνται να εισέλθουν σ΄ αυτόν από τα ίδια σημεία από όπου εξήλθαν.

Άρθρο 4
Οι αθλητές που εξέρχονται των αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλείονται του αγώνα.

Άρθρο 5
Ο αγωνιζόμενος δρομέας δεν επιτρέπεται να  παρεμποδίζει άλλον αθλητή, με τρόπο που να δυσχεραίνει την επίδοσή του.

Άρθρο 6
Ο αγωνιζόμενος δρομέας δεν επιτρέπεται να επιδεικνύει ανάρμοστη συμπεριφορά προς συναθλητή του ή προς την  Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα. Αν κατά την διάρκεια του αγώνα κάποιος αθλητής αντιληφθεί παραβιάσεις του άρθρου 2, τότε είναι υποχρεωμένος να το επισημάνει στους κριτές η στους διοργανωτές. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ο αθλητής αυτός δεν έχει το δικαίωμα να δράσει αυτοβούλως.

Άρθρο 7
Οι αθλητές υποχρεούνται να ελεγχθούν για antidoping control εάν και εφόσον κριθεί απαραίτητο από την Οργανωτική επιτροπή του Αγώνα.

Άρθρο 8
Οι αθλητές τίθενται εκτός αγώνος: α) για παράβαση των άρθρων των κανονισμών β) εάν οι αρμόδιοι ιατροί του αγώνα το κρίνουν αναγκαίο.

Άρθρο 9
Οι δρομείς επιτρέπεται να έχουν και δικό τους σημείο ανεφοδιασμού μόνο εντός των ορίων που θα ορίσει η διοργάνωση του αγώνα και αυτό εντός ορίων 3 τετραγωνικών μέτρων. Οι συνοδοί δεν επιτρέπεται να παρέχουν υποστήριξη εκτός της καθορισμένης περιοχής.

Άρθρο 10
Οι δρομείς θα έχουν αναλυτική καταγραφή των χρόνων τους από το σύστημα χρονομέτρησης για όλες τις περιστροφές μία προς μία και θα παρουσιάζονται αποτελέσματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα με την κατάταξη και το πλήθος περιστροφών ανά δρομέα. Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα και Online με μικρή καθυστέρηση της τάξης των 5 λεπτών.

Άρθρο 11
Με το κλείσιμο του χρονικού ορίου του κάθε αγώνα, οι δρομείς σταματάνε στο σημείο που βρίσκονται και θα καταμετρηθεί και η απόσταση που έχουν διανύσει στο τελευταίο γύρο μέχρι το σημείο που έχουν σταματήσει.

Άρθρο 12
Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι την 10η Ιουνίου 2016    

Άρθρο 13
Εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι πλήθους 160 δρομέων συνολικά και στις δύο αποστάσεις! 

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6ος Νικηφόρειος Δρόμος
31-3-2019: Αγώνες στο Ρέθυμνο
4ος Αγώνας Δρόμου Αλκυόνων
29-9-2019: Αγώνες στην παραλία Ψάθας
Κυριακίδεια 2019
27-1-2019: Αγώνας 10 χλμ. στη Φιλοθέη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο