Σκιάδεια 2016

17-4-2016: Ο Δήμος Παιανίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό-Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά τους Αγώνες Δρόμου Σκιάδεια 2016, στη μνήμη του Βαλκανιονίκη Αθλητή Γιάννη Σκιαδά.

Share

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί ο αγώνας δρόμου «Σκιάδεια 2016» προς τιμήν του Βαλκανιονίκη αθλητή από την Παιανία, Γιάννη Σκιαδά.
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου στην Παιανία και περιλαμβάνει αγώνα 10 χλμ., αγώνα fun run 1.500 μ. για ενήλικες και παιδιά γυμνασίου/λυκείου και παιδικούς αγώνες 400 μ. για παιδιά Α-Δ δημοτικού και 800 μ. για παιδιά Ε-ΣΤ δημοτικού.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Ο Δήμος Παιανίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό-Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου, διοργανώνει για 2η συνεχόμενη χρονιά τους Αγώνες Δρόμου Σκιάδεια 2016, στη μνήμη του Βαλκανιονίκη Αθλητή Γιάννη Σκιαδά.
Φορέας υλοποίησης είναι ο Πολιτιστικός – Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Παιανίας με συνδιοργανωτές τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς φορείς της πόλης.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: ΣΚΙΑΔΕΙΑ 2016 – Αγώνες Δρόμου στη μνήμη του Βαλκανιονίκη αθλητή Γιάννη Σκιαδά

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΠΑΙΑΝΙΑ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κεντρική Πλατεία Παιανίας

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: Οι ακριβείς ώρες εκκίνησης των αγώνων και το αναλυτικό πρόγραμμα, θα ανακοινωθούν στο site του Αγώνα (www.skiadia.gr ) και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΡΟΜΩΝ:
400 μέτρα για παιδιά αγόρια και κορίτσια γεννηθέντα από 2006-2009 (Α-Β Δημοτικού και Γ-Δ Δημοτικού)
800 μέτρα για παιδιά αγόρια και κορίτσια γεννηθέντα από 2004 – 2005 (Ε-ΣΤ Δημοτικού)
1.500 μέτρα για παιδιά αγόρια και κορίτσια γεννηθέντα από 1998 – 2003 (Γυμνάσιο – Λύκειο)
1.500 μέτρα Fun Race από 18 ετών και άνω
10.000 μέτρα για Ενήλικες και Αθλητές Άνδρες και Γυναίκες (βλ. Κατηγορίες)
800μ. ΑμΕΑ με αμαξίδιο (αθλητές/τριες του Αθλητικού Σωματείου Παιανίας “Άγιος Χριστοφόρος”)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 10.000 μέτρων:
18 -29 ετών/ 30 – 39ετών/ 40 – 49 ετών/ 50 +

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι αγώνες είναι ανοιχτοί λαϊκοί μαζικοί αγώνες και επιτρέπεται ελεύθερα η συμμετοχή στις αντίστοιχες κατηγορίες με την προϋπόθεση ότι οι συμμετέχοντες έχουν συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής και έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις που τους επιτρέπουν την συμμετοχή τους στους αγώνες. Για τους ανήλικους απαιτείται να έχει συμπληρωθεί η κατάλληλη αίτηση εγγραφής από τους ασκούντες την γονική μέριμνα και φροντίδα τους και μπορούν να συμμετέχουν με αποκλειστική ευθύνη των γονέων τους (έγγραφη συγκατάθεση γονέων). Η αίτηση εγγραφής θα μοιραστεί σε όλα τα σχολεία του Δήμου Παινίας. Για τους μαθητές θα υπάρχει η δυνατότητα και ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής στην ιστοσελίδα του Αγώνα αλλά η συμμετοχή θα επικυρώνεται μόνο με την υπογραφή των γονέων στην έντυπη μορφή της αίτησης (για τα παιδιά εκτός Αττικής οι έντυπες μορφές αίτησης στον Αγώνα θα υπάρχουν στις Γραμματείες του Αγώνα). Όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες θα αγωνιστούν με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι διοργανωτές δεν έχουν καμμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Η συμμετοχή στον Αγώνα των 10χλμ και των 1500μ Ενηλίκων Fun Race έχει αντίτιμο 5€ και τα έσοδα θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στο έργο και στην προετοιμασία των Παραολυμπιακών αθλητών του Αθλητικού Σωματείου “Άγιος Χριστοφόρος” που εδρεύει στην Παιανία.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ – ΜΕΤΑΛΛΙΑ: Απονομή μεταλλίων θα γίνει στους 3 πρώτους νικητές ανά αγώνα και φύλο (αγόρια, κορίτσια, άνδρες, γυναίκες + στους 3 πρώτους σε όλους του παιδικούς Αγώνες) και κατηγορία (στα 10.000μ.) καθώς και στους 3 πρώτους (άνδρες και γυναίκες) της γενικής κατάταξης των 10χλμ. Επίσης θα βραβευτούν στα 10χλμ ο μεγαλύτερος/η άνδρας/γυναίκα. Κύπελλο θα δοθεί στους 1ους νικητές. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Η συμμετοχή στα 1500μ. Fun Race δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και επομένως δεν θα απονεμηθούν έπαθλα γι αυτόν τον Αγώνα.    
Η κατηγορία 800μ ΑμΕΑ με αμαξίδιο δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα βραβευτούν με αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και δίπλωμα συμμετοχής.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Στον αγώνα των 10.000μ. θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση από εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς των 10.000μ. θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής σε τόπο και ώρες που θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Αγώνα (www.skiadia.gr). Οι ακριβείς ώρες εκκίνησης των αγώνων θα ανακοινωθούν επίσης στην ιστοσελίδα του Αγώνα καθώς και τα αποτελέσματά του.

ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ: Για όλους τους αγώνες θα υπάρχουν ηλεκτρονικοί χάρτες των διαδρομών οι οποίοι θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Αγώνα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η επιστροφή των chip  θα γίνει στις γραμματείες του αγώνα αυστηρά μετά το τέλος αγώνα των 10χλμ.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Κατά μήκος της διαδρομής των 10.000μ. θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων. Οι σταθμοί Υποστήριξης θα είναι στα 2,5χλμ., στα 5χλμ, στα 7,5 χλμ. Και στον Τερματισμό. Για τους αγώνες των 400μ., 800μ και 1.500μ. Θα δίνονται νερά στον Τερματισμό.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Οι διοργανωτές θα έχουν φροντίσει για σταθμό Α’ Βοηθειών κατά την διεξαγωγή των αγώνων. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη (υγεία, ασφάλιση, ασφάλεια πραγμάτων και χρημάτων).

ΧΩΡΟΣ ΦΥΛΑΞΗΣ: Πριν την έναρξη των αγώνων, θα λειτουργεί χώρος φύλαξης προσωπικών ειδών στις γραμματείες του αγώνα. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να μην έχουν μαζί τους τιμαλφή ή άλλης αξίας αντικείμενα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ): Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται συμπληρώνοντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα στο site του Αγώνα μέχρι τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016. Μετά το πέρας αυτής της ημ/νίας οι ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής θα κλείσουν και δεν θα γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις.

Οι μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση που θα τους μοιραστεί στο σχολείο και να την επιστρέψουν στον γυμναστή/στρια του σχολείου μέχρι την Παρασκευή 8 Απριλίου. Επίσης, ξεχωριστή ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής για μαθητές θα υπάρχει στο ίδιο site (www.skiadia.gr) και θα μπορεί να υποβληθεί μέχρι τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016. Μετά το πέρας αυτής της ημ/νίας δεν θα γίνονται δεκτές άλλες αιτήσεις.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ STARTER PACK (περιλαμβάνει τους αριθμούς, τα ηλεκτρονικά chip χρονομετρήσης και διαφημιστικό υλικό): Παρασκευή 15/4 12:00 – 19:00, Σάββατο 16/3 11:00 – 17:00 από το Παλαιό Δημαρχείο Παιανίας (Μιχ. Παπακωνσταντίνου 1), Κυριακή 17/4 1ώρα πριν τον Αγώνα στις Γραμματείες του Αγώνα.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ: Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην οργάνωση της διοργάνωσης εθελοντικά, μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αντίστοιχη αίτηση στο site του Αγώνα (www.skiadia.gr)    

Σε όλους τους εθελοντές θα μοιραστεί μπλουζάκι της διοργάνωσης και βεβαίωση συμμετοχής.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ: Την ημέρα του Αγώνα στην Κεντρική Πλατεία της Παιανίας από τις 07:00 έως το πέρας των Αγώνων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: www.skiadia.gr,  6936536499

Email επικοινωνίας: skiadia2016@gmail.com»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έληξαν οι συμμετοχές για τον ορεινό αγώνα «ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ» (Μονοπάτι Εφιάλτη) και όλα είναι έτοιμα για τον αγώνα.
Ο Σύλλογος Αθλημάτων Μεγάλης Διάρκειας «Τραχίνα» ενημερώνει τους δρομείς ότι οι εγγραφές για τον φετινό ορεινό αγώνα Ανοπαία Ατραπός έληξαν τη Δευτέρα 19/04/2010. Δείτε τη λίστα των συμμετεχόντων.
Παναγρίνεια 2015
4-10-2015: Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν στο Αγρίνιο αγώνες τρεξίματος, ποδηλασίας και βαδίσματος για όλες τις ηλικίες απόστασης 5 χλμ.
Μπόκοτς και Μακκόη νικητές στη Σφενδάμη
Σε ένα ανοιξιάτικο σκηνικό με ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκε το περασμένο διήμερο 21-22 Απριλίου το 6o Sfendami Mountain Festival στην Σφενδάμη. Νικητές στον αγώνα του ορεινού τρεξίματος οι Γιάτσεκ Μπόκοτς και Ρανέλλε Μακκόη. Νικητής του διημέρου και των δύο αγωνισμάτων ο Πλάτων Αρώνης. Δείτε περισσότερες πληροφορίες.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο