Endomarch Greece Run & Walk

3-4-2016: H Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Aware Δήμου Φιλοθέης σε συνεργασία με το Endomarch Worldwide διοργανώνει την Κυριακή 3 Απριλίου αγώνα δρόμου 5 χλμ. και περίπατο 2,5 χλμ.

Share

Την Κυριακή 3 Απριλίου θα διεξαχθεί για πρώτη φορά Αγώνας Δρόμου ενάντια στην Ενδομητρίωση με την ονομασία Endomarch Greece Run & Walk. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 5 χλμ. και περίπατο 2,5 χλμ. και διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Aware στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού. Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ENDOMARCH WORLDWIDE (www.endomarch.org), το Παγκόσμιο Κίνημα Ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση*, μιας άγνωστης πάθησης που αφορά εκατομμύρια γυναίκες στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.
Στόχος του αγώνα είναι η ενημέρωση και παράλληλα η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη γυναικολογική αυτή πάθηση. Μέρος των δράσεων του Κινήματος είναι η διεξαγωγή, κάθε χρόνο την άνοιξη, παρόμοιων αγώνων δρόμου και δράσεων σε 53 πόλεις ανά τον κόσμο!

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.endomarch.gr

* Τι είναι η ενδομητρίωση; Πρόκειται για μια παθολογική κατάσταση η οποία δημιουργείται όταν τμήματα του ενδομητρίου αναπτύσσονται εκτός μήτρας προκαλώντας δυνατούς πόνους, αιμορραγία και προβλήματα υπογονιμότητας. Απειλεί 1 στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και η σωστή και έγκαιρη διάγνωσή της ακόμα και σήμερα γίνεται δύσκολα.    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρέχοντας στα ιστορικά μονοπάτια του Νερού.
Ένας νέος ορεινός αγώνας διοργανώνεται στην περιοχή της Καβάλας το Σάββατο 29 Μαΐου με αφετηρία το Εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στην Καβάλα και τερματισμό το Λατομείο-Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Παλιάς Καβάλας. Πρόκειται για έναν απογευματινό αγώνα (ώρα εκκίνησης 16:00) απόστασης 15 χλμ. ο οποίος σύμφωνα με τους διοργανωτές υπόσχεται να χαρίσει αξέχαστες στιγμές σε όλους τους συμμετέχοντες.
8οι Αγώνες «Nuventi Races»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Αγώνας με κέφι στα Ποσειδώνια
Ο Θοδωρής Αναγνώστου και η Χάιντι Διακομοπούλου ήταν οι νικητές στα Ποσειδώνια όπου είχαν να αντιμετωπίσουν εκτός από το χρονόμετρο και τις δύσκολες, για δρομείς, καιρικές συνθήκες.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο