1ος Μενελαϊος Δρομος

27-3-2016: Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στο Αφυσσού Λακωνίας “Μενελάϊος Δρόμος”

Share

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος του Αφυσσού “Οι Διόσκουροι” και ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης προκηρύσσουν τον “1ο Μενελάϊο Δρόμο” απόστασης 23,1 χλμ. και τον παιδικό αγώνα 2 χλμ.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

“Ημερομήνια διεξαγωγής:Κυριακή 27/3/2016

Τόπος διεξαγωγής: Αφυσσού Λακωνίας (Το Αφυσσού βρίσκεται δυο χιλιόμετρα έξω από την Σπάρτη στο πρώτο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σπάρτης Γερακίου. Στον δρόμο θα δείτε ταμπέλα <ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΦΥΣΣΟΥ> και έπειτα θα στρίψετε αριστερά και θα οδηγηθείτε στην είσοδο του χωριού. Στη συνέχεια ακολουθώντας την σηματοδότηση θα βρεθείτε στην κεντρική πλατεία και στο σχολείο του χωριού)

Ώρα διεξαγωγής : 10.30 π.μ. για τον ημιορεινό ημιμαραθώνιο και 11.15 π.μ. για τον αγώνα παίδων των δύο χλμ . Όλες οι εκκινήσεις θα δοθούν στην κεντρική πλατειά έξω από το κοινοτικό γραφείο.

Πληροφορίες διαδρομής: Ο ημιορεινός ημιμαραθώνιος θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στο ίδιο σημείο. Η διαδρομή του αγώνα είναι 23.100μέτρα και κατά το μεγαλύτερο μέρος της αποτελείται από ορεινούς χωμάτινους δρόμους οι οποίοι είναι σηματοδοτημένοι και θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή σήμανση, ώστε να μην χαθούν οι δρομείς κατά την διεξαγωγή του αγώνα. Από αυτά τα 23.100μέτρα τα 6.200 μέτρα είναι άσφαλτος και τα υπόλοιπα 17.800 είναι ορεινοί χωμάτινοι δρόμοι. Οπότε οι αναγωγές σε ποσοστά επί τις εκατό όσο αναφορά την διαμόρφωση της διαδρομής είναι:
Άσφαλτος:25%
Ορεινοί χωμάτινοι δρόμοι:75%
Υψομετρικά προφίλ : Ξεκινάτε από τα 270 μέτρα περίπου μέχρι τα 550 μέτρα και μετά καταλήγετε πάλι στα 270 μέτρα όπου και τερματίζετε.

Ασφάλεια αγώνα : Πάνω στη διαδρομή θα υπάρχουν εξειδικευμένοι άνθρωποι και διασώστες ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα.

Συμμετέχοντες δρομείς στον αγώνα : Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλες και όλοι που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και έχουν πρόσφατα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι υγιέστατοι. Όλοι οι συμμετέχοντες θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση πριν τον αγώνα ότι χαίρουν άκρας υγείας και τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Τροφοδοσία : Θα υπάρχουν πέντε σημεία πάνω στην διαδρομή.

Παροχή γευμάτων
Πριν τον αγώνα: Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα θα διεξάγει το βράδυ του Σαββάτου PASTA PARTY . Το πρωί της Κυριακής θα δοθεί πρωινό σε όλους τους αθλητές.
Μετά τον αγώνα : θα προσφερθεί γεύμα σε όλους τους αθλητές.

Ιατρική και ασύρματη κάλυψη : Στην διαδρομή θα υπάρχουν έμπειροι γιατροί και διασώστες καθώς και ασθενοφόρο σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί. Ο αγώνας καλύπτεται από συνεργείο ασυρματιστών προκειμένου οι υπεύθυνοι να ενημερώνονται ανά πάσα ώρα και στιγμή για ότι χρειαστεί.

Χρονικό όριο : Ο αγώνας έχει χρονικό όριο αποκλεισμού στον τερματισμό τις τέσσερις ώρες (έως τις 14.30)

Φύλαξη πραγμάτων : Το Κοινοτικό γραφείο του χωριού πάνω στην πλατεία του χωριού θα είναι στην διάθεση των δρομέων για την φύλαξη των προσωπικών τους πραγμάτων ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ.

Μοίρασμα αριθμών : Η γραμματεία θα είναι ανοιχτή για το μοίρασμα των αριθμών το Σάββατο 26/3 από 18:00 έως 21:30 και Κυριακή από 07:00 έως 10:15

Έπαθλα και δώρα : Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί μετάλλιο και δίπλωμα στον τερματισμό. Κύπελλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες. Επίσης θα δοθεί ειδικό χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο στον πρώτο δεύτερο και τρίτο αθλητή αντίστοιχα σε κάθε κατηγορία. Θα δοθεί σακούλα με τοπικά προϊόντα της Λακωνίας σε όλους τους συμμετέχοντες.

Κόστος συμμετοχής : To κόστος του αγώνα ανέρχεται στα 5 ευρώ συμμετοχής.

Χρονομέτρηση του αγώνα : O αγώνας θα χρονομετρηθεί ηλεκτρονικά.

Μετακίνηση : Θα υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση των δρομέων από Αθήνα με λεωφορείο, το οποίο θα ξεκινάει με αφετηρία την πλατεία Μεταξουργείου(STANLEY Ξενοδοχείο)στις 27 Μαρτίου στις 6 ώρα το πρωί και θα αναχωρεί για Αθήνα στις 15.30. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συμμετοχές για τον αγώνα : Συμμετοχές για τον αγώνα μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικά στο παρακάτω link :

http://bit.ly/afyssosHalf

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 350

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα και την οργάνωση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα εξής τηλέφωνα :

6986884054 (Μαλτέζος Θεόδωρος)

6987753975 (Εβίτα Τσάκωνα)

ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΙΔΩΝ

Στα πλαίσια του 1ο Μενελάιου δρόμου θα πραγματοποιηθεί και αγώνας ΔΥΟ χλμ. στο χωριό για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Στον τερματισμό θα δοθεί αναμνηστικό.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ο MaskaRun
3-3-2019: Αγώνας στον Ορχομενό
18ος Eυχίδειος Άθλος
12/14-5-2017: Ευχίδειος Άθλος και Υπερευχίδειος, δύο ιστορικοί αγώνες υπεραπόστασης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο