7ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Δίον»

13-3-2016: Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’’ με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου Ολύμπου διοργανώνουν και προκηρύσσουν τον 7ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ».

Share

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’’ με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου Ολύμπου διοργανώνουν και  προκηρύσσουν τον 7ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ» την Κυριακή 13 Μαρτίου.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’’ με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου Ολύμπου διοργανώνουν και  προκηρύσσουν τον 7ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ» 21.097μ. O αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 13 Μαρτίου 2016.
Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο διεξάγεται περιπατητικός αγώνας 5χλμ καθώς και ο αγώνας δρόμου 1 χλμ για παιδιά δημοτικών και γυμνασίων.

H ακριβής απόσταση της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου έχει μετρηθεί  και πιστοποιηθεί από την AIMS

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Oι αθλητές καλούνται να τρέξουν σε μια πανέμορφη διαδρομή, μέσα από 5 διαφορετικά χωριά. Στο μεγαλύτερο τμήμα του αγώνα, οι δρομείς έχoυν θέα το μυθικό βουνό του Ολύμπου. Η διαδρομή έχει ως εξής: Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου με κατεύθυνση προς Κατερίνη, στροφή στο κόμβο Κονταριωτισσας – Κονταριώτισσα – Άγιος Σπυρίδωνας – Βροντού – Καρίτσα – Δίον – Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.

   

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Για άνδρες
18-34
35-44
45-54
55-64
65-74
75-79
80+

Για γυναίκες
18-34
35-44
45-54
55+

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες).Οι τρείς πρώτοι στη γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών δεν θα βραβευθούν στις επιμέρους κατηγορίες.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν πρωτότυπα, ξεχωριστά μετάλλια με ανάγλυφη αναπαράσταση των πολεμικών αλόγων του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Tα διπλώματα συμμετοχής θα μπορείτε να τα κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του συλλόγου μας www.zeusrunnersclub.gr από την επομένη του αγώνα.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους αθλητές και συνοδούς να επισκεφτούν και να περιηγηθούν δωρεάν στο μουσείο αλλά και το αρχαιολογικό χώρο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Tα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου άμεσα.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών. Επίσης, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του αγώνα θα υπάρχουν γιατροί που θα παρακολουθούν την εξέλιξη του.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ
Σταθμοί νερού θα είναι εγκατεστημένοι στο 5ο, 10ο και 15ο χλμ.
5ο χλμ Nερά
10ο χλμ Ξηροί καρποί- αποξηραμένα φρούτα – ισοτονικά- νερά
15ο χλμ Ξηροί καρποί- σταφίδες- νερά
Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί και φρούτα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΟΥ
Κατά την δημοσίευση των ονομάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα και λίγες μέρες πριν τον αγώνα, θα υπάρχει ένας αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί στον κάθε αθλητή. Με βάση αυτόν τον αριθμό και με βάση τις ηλικιακές κατηγορίες θα ζητάτε από το αντίστοιχο γραφείο της διοργάνωσης τον bib number σας. Το ίδιο θα ισχύει και με την προσέλευση σας, όπου θα υπάρχουν αναρτημένες οι καταστάσεις συμμετεχόντων.
Mέσα στο φάκελο θα έχει ένα κουπόνι καλωσορίσματος από το σύλλογο με την επίδειξη του οποίου θα λαμβάνετε την σακούλα με τα αναμνηστικά της διοργάνωσης και από διπλανή αίθουσα.

Προσοχή: η σακούλα θα δίνεται σε κάθε περίπτωση πριν τον αγώνα.    

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.
Παρακαλούνται οι φίλοι δρομείς να σεβαστούν τις υποδείξεις της διοργάνωσης και να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στα σημεία που θα υποδείξει η διοργάνωση κατά την προσέλευση.

ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 5 ΧΛΜ ‘’ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΓΙΑΛΤΟΣ’’ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Ο αγώνας δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Δεν θα γίνουν βραβεύσεις και δεν θα εκδοθούν  αποτελέσματα  καθώς γίνεται στην μνήμη του αξέχαστου μέλους Σωτηρίου Ζγιάλτου. Δεν είναι καμία υψομετρική διαφορά και έχει πανέμορφη θέα. Ξεκινά από το κέντρο Μεσογειακών ψηφιδωτών με κατεύθυνση την κοινότητα Καρίτσας . Αμέσως μετά το Δίον κατευθύνονται δεξιά και αφού διανύσουν μια πανέμορφη διαδρομή που περνά μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο και στους δρόμους εκατοντάδων χρόνων π.Χ. και στους οποίους περπάτησε ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Βασιλιάς Φίλιππος Β’ κατευθύνονται προς το Μουσείο Δίου, την αρχαιοθήκη και την ιστορική εκκλησία του χωριού και τερματίζουν στο κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών.
Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα υπάρχουν διασώστες και άλλοι εθελοντές έτοιμοι να παράσχουν κάθε βοήθεια.
Σε όλους τους περιπατητές θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Ώρα έναρξης 10:45.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΧΙΛΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ –ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Θα βραβευθούν τα 3 πρώτα κορίτσια και τα 3 πρώτα αγόρια για γυμνάσιο και δημοτικό αντίστοιχα με επιπλέον μετάλλιο. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα κατά τον τερματισμό τους.
Επίσης σε όλα τα παιδιά θα δοθούν σοκολάτες και άλλα γλυκίσματα.
Παιδικός Αγώνας Δημοτικού και Γυμνασίου ώρα έναρξης 10:40
Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και δεν απαιτεί καμιά οικονομική επιβάρυνση παρά μόνο την υπεύθυνη δήλωση του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα, την οποία καταθέτει ηλεκτρονικά κατά την εγγραφή του.    

ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016
και ώρα 12:00π.μ. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους και μέχρι την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου  2016. Προσοχή οι σύλλογοι δρομέων επιπροσθέτως θα στείλουν τα ονόματα των αθλητών που επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην ομαδική απόδοση των αριθμών στο email [email protected] . Στο έγγραφο να αναφέρεται το όνομα και το τηλέφωνο του επικεφαλής εκ νέου. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη φόρμα.

Oι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τον τρόπο εγγραφής καθώς η διαδικασία έχει ανατεθεί σε συνεργάτες του αγώνα, εγγυώνται όμως σε όλες τις περιπτώσεις την συμμετοχή του κάθε αθλητή, εφόσον ακολουθήσουν τις οδηγίες εγγραφής στα χρονικά πλαίσια τα οποία έχουν τεθεί.

Τρόπος εγγραφής

Εγγράφεστε ομαδικά ή ατομικά και τα αποστέλλετε στην διοργάνωση:

Ηλεκτρονικά
Για εγγραφή αθλητών πατήστε εδώ.
Καταβάλετε το αντίστοιχο ποσό στην τράπεζα. Ο σύλλογός μας, κρατά ψηλά τη σημαία της αλληλεγγύης και το Δ.Σ αποφάσισε ένα μέρος των εσόδων του αγώνα να δοθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Ο κάθε αθλητής θα καταβάλει το ποσό των 7 ευρώ. Οι αθλητές θα προκαταβάλουν το ποσό στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και στον τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει στον σύλλογο. 5255-069969-123 & ΙΒΑΝ GR 71 0172 2550 0052 5506 9969 -123 εμφανίζεται ο δικαιούχος :

ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ‘’ΖΕΥΣ’’.

  • Η ενημέρωση διοργάνωσης για την κατάθεση γίνεται αυτόματα και τα ονόματα των αθλητών που κατοχυρώνουν θέση έπειτα από το σχετικό έλεγχο θα ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Δεν χρειάζεται να στείλετε το καταθετήριο σας πουθενά, μην παραλείψετε να αναφέρετε το όνομα του αθλητή – καταθέτη στην τράπεζα κατά την κατάθεση.

Από την υποχρέωση καταβολής εξαιρούνται:    

  1. A) Άτομα με ειδικές ικανότητες

Β) Μέλη του Αδελφοποιημένου μας Σωματείου ‘’Περικλής Δημητρίου’’ που θα ταξιδέψουν από την Κύπρο.

Γ) Οι τρεις πρώτοι νικητές και οι τρεις πρώτες νικήτριες του Ημιμαραθωνίου ‘’ΔΙΟΝ’’ 2015 τιμής ένεκεν οπότε και δηλώνονται αυτομάτως.

Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις (παιδικός αγώνας, περιπατητικός) εκτός του Ημιμαραθωνίου  ηλεκτρονική εγγραφή στο email [email protected] τηλέφωνο επικοινωνίας κ. Δημήτρης Βαρνάς 6977161563 καθημερινά μέχρι τις 18:00μμ.

Συμμετέχουν επικουρικά
– ΑΤ Περιφέρειας
– Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν. Πιερίας
– Η Διασωστική Ομάδα Ν. Πιερίας θα παρέχει την υγειονομική κάλυψη του αγώνα
– Σώμα εθελοντών Ναυαγοσωστών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την δημιουργία υγειονομικών σταθμών και μονάδων κατά τους αγώνες ατόμων με ειδικές ικανότητες και αγώνα δρόμου γυμνασίων και δημοτικών.
– Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών του Δήμου Δίου – Ολύμπου
– Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας

ΔΙΟΝ
Τοπική κοινότητα, Ενορία Αγίας Παρασκευής, Εθελοντές Δίου, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος ‘’ΔΙΑΣ’,  ΔΙΟΥ

ΚΑΡΙΤΣΑ
Τοπική κοινότητα, Ενορία Αγίου Δημητρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας, Ορειβατικός Σύλλογος Καρίτσας

ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ
Τοπική κοινότητα, Αιμοδοτικός Σύλλογος Κονταριώτισσας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας ‘’Πιερες’’

ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ
Τοπική κοινότητα, Ενορία Αγίου Σπυρίδωνα, Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Σπυρίδωνα, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Σπυρίδωνα , Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ‘’Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ’’.

ΒΡΟΝΤΟΥ

Τοπική κοινότητα, Ενορία Αγίου Νικολάου, Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς, Πολιτιστικός Σύλλογος Βροντούς, Αιμοδοτικός Σύλλογος Βροντούς.
Φωτογραφική Λέσχη Πιερίδων Μουσών Κατερίνης

Γραφείο Τύπου του Δήμου Δίου Ολύμπου θα παράσχουν την φωτογραφική κάλυψη του αγώνα.

Φιλαρμονική Δήμου Δίου – Ολύμπου

Φιλαρμονική Δήμου Κατερίνης

Για την απόλυτη ασφάλεια του αγώνα θα υπάρχει ασθενοφόρο και θα είναι σε ετοιμότητα το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Για πληροφορίες που αφορούν στον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στους:

Αλέξανδρος Πούλιος: 6976692445
Ευάγγελος Γερομιχαλός: 6977753739
Καλλιόπη Καρτσαμπά: 6985834936»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρέχοντας στην λίμνη
Ο σύλλογος μαραθωνοδρόμων Τελμησσός Ν. Μάκρης-Μαραθώνος, σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνος υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ και τη δ/νση της ΕΥΔΑΠ, καθώς και με την πολύτιμη βοήθεια τοπικών και μη χορηγών, συνδιοργανώνουν για πρώτη φορά τον 1o Aγώνα Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα 10 χλμ. και 500 μ. για τα παιδιά την Κυριακή 19 Μαϊου.
Χερνάντεζ και Φαβρ οι μεγάλοι νικητές
Ο Ισπανός Γκίσπερτ Χερνάντεζ ήταν για δεύτερη χρονιά ο νικητής του Olympus Marathon με χρόνο 4:39.20. Δεύτερος ήταν ο Νίκος Καλοφύρης ενώ πρώτη στις γυναίκες ήταν η Κορίν Φαβρ με 5:54.42.
Αγώνας 15 χλμ. στις Σέρρες
Αγώνας σε άσφαλτο συνολικής απόστασης 15 χλμ. στις Σέρρες με διοργανωτή την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Σερρών.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο