1ος Μαραθώνιος Κρήτης

8-5-2016: Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους διοργανώνει την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 τον 1ο Μαραθώνιο Κρήτης.

Share

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους διοργανώνει την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 τον 1ο Μαραθώνιο Κρήτης που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη. Παράλληλα θα διεξαχθούν και αγώνες 10, 5 & 2,5 χλμ. αλλά και μαραθώνιο συμμετοχική ποδηλατοδρομία.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Διοργάνωση: Σύλλογοs Δρομέων Υγείας Χανίων
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμοι της Π.Ε. Χανίων, Ένωση Ξενοδόχων, Ε.Β.Ε. Χανίων, Δικηγορικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος, Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Κρήτης, Αθλητικά Σωματεία Στίβου, ενώ θα τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της ΕΟΛΣΜΑ-Υ.

1ος Μαραθώνιος Κρήτης – Crete Marathon

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Οι αγώνες σε δημόσια οδό περιλαμβάνουν: Μαραθώνιο δρόμο, αγώνα δρόμου 10 χλμ., αγώνα δρόμου 5χλμ. (δυναμικό βάδισμα και για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων) και αγώνα δρόμου για όλους 2,5χλμ, (δυναμικό βάδισμα και για μαθητές Δημοτικών Σχολείων).
Παράλληλα θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η συμμετοχική Μαραθώνια Ποδηλατοδρομία (θα ακολουθήσει ειδική προκήρυξη).

Όλες οι διοργανώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:
Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:
Όλες οι διαδρομές θα έχουν ως αφετηρία και τερματισμό τον οριοθετημένο χώρο της Παλαιάς Αγοράς των Χανίων.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Μαραθώνιος: Ώρα Εκκίνησης: 8:00

Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή του Μαραθώνιου Δρόμου περιλαμβάνει τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – η διαδρομή συνεχίζει παραλιακά επί της ΠΕΟ Χανίων – Κισάμου για 16.000μ και περίπου στο ύψος μετά το Ιστορικό Μάλεμε πραγματοποιείται αναστροφή των δρομέων – η διαδρομή συνεχίζεται για περίπου 16.000μ παραλιακά επί της ΠΕΟ Κισσάμου Χανίων – στη γέφυρα Κλαδισού δεξιά – Αναγώστου Γογονή – αριστερά στην Λεωφόρο Ηρακλείου – Αποκορώνου – δεξιά στη Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, δεξιά Μαριδάκη προς Ενετικό λιμάνι – Ακτή Μιαούλη – Ακτή Ενώσεως – Ακτή Τομπάζη – Χάληδων – Αριστερά στην Καραολή & Δημητρίου – Σήφακα – Δεξιά στη Δασκαλογιάννη –Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός

Αγώνας 10 χλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 9:00

Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου των 10 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – απέναντι στη γέφυρα Κλαδισού, Αναγώστου Γογονή – αριστερά στην Λεωφόρο Ηρακλείου – Αποκορώνου – δεξιά στη Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, δεξιά Μαριδάκη προς Ενετικό λιμάνι – Ακτή Μιαούλη – Ακτή Ενώσεως – Ακτή Τομπάζη – Χάληδων – Αριστερά στην Καραολή & Δημητρίου – Σήφακα – Δεξιά στη Δασκαλογιάννη –Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός.

Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 11:00

Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου των 5 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Σκαλίδη – επί της ΠΕ Χανίων Κισσάμου – αριστερά Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου – Τερματισμός.

Αγώνας Δρόμου για όλους των 2,5 χλμ.: Ώρα Εκκίνησης: 12:00

Περιγραφή της Διαδρομής: Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου των 2,5 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Σκαλίδη – αριστερά Κυδωνίας – Σολωμού – αριστερά Στρ. Τζανακάκη – αμέσως δεξιά την Βαλαωρίτου – αριστερά Αν. Παπανδρέου – αριστερά Νικηφόρου Φωκά – Τερματισμός.

Αναλυτικές πληροφορίες, χάρτη διαδρομών, έπαθλο, βραβεύσεις και κατηγορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.crete-marathon.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μέχρι και την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016.
Προσοχή: Δεν θα πραγματοποιούνται εγγραφές (ηλεκτρονικές – online & έντυπες) την εβδομάδα που προηγείται και την ημέρα του αγώνα. Εγγραφές θα πραγματοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμές θέσεις, αποκλειστικά τις ημέρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών.

Τρόποι Εγγραφής

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:

α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.crete-marathon.gr

β. Αυτοπροσώπως στο γραφείο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου: Πλατεία Ελευθερίας 1 (Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Χανίων – ισόγειο), Χανιά.

Είδη Εγγραφής

Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και

β. Ομαδικές, από 6 άτομα και πάνω. Οι ομαδικές εγγραφές αφορούν στην εγγραφή μιας ομάδας τουλάχιστον 6 ατόμων τα οποία θα συμμετέχουν στο ίδιο αγώνισμα (π.χ. Μαραθώνιος ή 10 χλμ.). Εγγραφή μιας ομάδας με συμμετοχή των μελών της σε διαφορετική ενότητα αγωνισμάτων (π.χ στα 5 χλμ. και στα 2,5 χλμ.), δεν θα γίνεται δεκτή και δεν θα μπορεί να καταχωρηθεί στο σύστημα των εγγραφών. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα.
Κατά την ομαδική εγγραφή θα πρέπει να οριστεί ένας Αρχηγός της Ομάδας, ο οποίος θα μπορεί να συμμετάσχει ο ίδιος ως δρομέας, μέλος της ομάδας, αλλά θα μπορεί και να ορισθεί Αρχηγός της Ομάδας χωρίς να συμμετάσχει σε κάποιο αγώνα.
Σε κάθε περίπτωση ο Αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα επικοινωνίας με τους διοργανωτές. Οι Ομαδικές εγγραφές γίνονται OnLine και αναγνωρίζονται από την δήλωση του ονόματος της Ομάδας στην αντίστοιχη στήλη.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ομαδικές εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο Μαραθωνίου, στο τηλέφωνο 2821777917

Εγγραφές για τον Αγώνα Δρόμου για όλους των 2,5 χλμ.
Η εγγραφή για τον αγώνα Δρόμου για όλους 2,5 χλμ., είναι απαραίτητη ακόμη και στην περίπτωση που είναι δωρεάν (μαθητές). Για τους μαθητές η εγγραφή τους είναι δωρεάν εφόσον γίνει Ομαδικά μέσα από το Σχολείο τους.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης  www.crete-marathon.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άγιοι Βασίληδες δρομείς στα Χανιά!
Ένας ξεχωριστός αγώνας θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά! Πρόκειται για το Santa Run Chania που θα κοκκινίσει την πανέμορφη πόλη της Κρήτης αφού οι συμμετέχοντες τρέχουν ή περπατούν στον αγώνα ντυμένοι άγιοι Βασίληδες. Δείτε περισσότερα!
Μία λαμπρή μέρα για το τρέξιμο!
Με μεγάλη συμμετοχή και οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 36ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 20 χλμ. με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.300 δρομέων. Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα με χρόνο 1:06:28. Ο δρομέας της Salomon κέρδισε άνετα σε ρυθμό προπόνησης καθώς βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας ενόψει τον αγωνιστικών υποχρεώσεων που θα έχει κυρίως στο εξωτερικό. Η Πόπη Αστροπεκάκη έκανε εξαιρετική επίδοση 1:13:04, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην γενική του αγώνα και βέβαια ήταν πρώτη στις γυναίκες. Με τον χρόνο αυτό δέιχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή τροχιά ενόψει του μαραθώνιου που πρόκειται να τρέξει τον Απρίλιο στο Παρίσι.
Spetsathlon 2020 - Ακύρωση
Ακύρωση των αγώνων τριάθλου στις Σπέτσες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο