Nafplio Marathon

6-3-2016: O ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων διοργανώνει την Κυριακή 6 Μαρτίου τον 3ο Αγώνα «Nafplio Marathon».

Share

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ διοργανώνουν την Κυριακή 6 Μαρτίου τον 3ο Αγώνα «Nafplio Marathon».

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες δρόμου μαραθωνίου, ημιμαραθωνίου, 5 & 2,5 χλμ., ποδηλατοδρομία 21,1 χλμ. αλλά και αγώνες για παιδιά.
Αναλυτικά, και σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργάνωσης, θα διεξαχθούν:

Μαραθώνιος Δρόμος (42.195μ.)
Ώρα Εκκίνησης:
09:05

Περιγραφή της διαδρομής: 
Η διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου περιλαμβάνει 2ο γύρους (Loopς) στη διαδρομή του ΗμιΜαραθωνίου Δρόμου. Οι βασικοί άξονες της διαδρομής είναι: Εκκίνηση, Παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας, Ναυπλίου-Ν. Κίου (έως ΚΤΕΟ), Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, Λεωφόρος Ασκληπιού, Επαρχιακή οδός Ναυπλίου – Κορίνθου (έως κόμβο Αγ. Αδριανού).

Εκκίνηση: από την οδό Ανδρέα Συγγρού και Αμαλίας.
Με την 2η  επανάληψη της παραπάνω περιγραφής και τη συμπλήρωση και του 2ο γύρου (Loop) ενώ διατρέχουν την οδό Ανδρέα Συγγρού, για δεύτερη φορά Τερματίζουν μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.

Ημιμαραθώνιος  
Ώρα Εκκίνησης: 09:00

Περιγραφή της διαδρομής: 
Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Δρόμου περιλαμβάνει 1 γύρο (Loop) στη διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου. Οι βασικοί άξονες της διαδρομής είναι: Εκκίνηση, Παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας, Ναυπλίου-Ν. Κίου (έως ΚΤΕΟ), Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, Λεωφόρος Ασκληπιού, Επαρχιακή οδός Ναυπλίου – Κορίνθου (έως κόμβο Αγ. Αδριανού).

Εκκίνηση: από την οδό Ανδρέα Συγγρού και Αμαλίας.
Με την συμπλήρωση του 1ο γύρου (Loop) ενώ διατρέχουν την οδό Ανδρέα Συγγρού, Τερματίζουν μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.

Αγώνας δρόμου 5km
Ώρα Εκκίνησης: 11:30

Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή των 5 Χλμ περιλαμβάνει τις οδούς: Παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας – Μιαούλη (εκκίνηση μπροστά από την πλατεία φιλελλήνων), Νέας Κίου, Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, Ασκληπιού ( μέχρι το Φουγάρο), Αναστροφή, Ασκληπιού, Κύπρου, 25ης Μαρτίου, Ανδρέα Συγγρού και Τερματίζουν μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.

Εκκίνηση: από την Παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας – Μιαούλη (μπροστά από την πλατεία φιλελλήνων).
Οι συμμετέχοντες στον Αγώνα Δρόμου των 5χλμ. θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους και την έγγραφη δήλωση του γονέα ή του κηδεμόνα τους. 
Στον αγώνα των 5 χλμ μετέχουν οργανωμένα και οι Μαθητές των Γυμνασίων ‐ Λυκείων.

Αγώνας Δρόμου Κοινωνικής Προσφοράς 2,5 km

Ώρα Εκκίνησης: 12:30

Περιγραφή της Διαδρομής: Η διαδρομή των 2,5 Χλμ περιλαμβάνει τις οδούς: Ανδρέα Συγγρού (εκκίνηση), Παραλιακή οδός Μπουμπουλίνας, Βασ. Παύλου, Σιδηράς Μεραρχίας, Κύπρου, 25ης Μαρτίου, Ανδρέα Συγγρού και Τερματίζουν μπροστά στις Πλατείες Τριών Ναυάρχων (Δημαρχείου) και Καποδίστρια.

Εκκίνηση: από την οδό Ανδρέα Συγγρού και Αμαλίας.  
Στον αγώνα δρόμου κοινωνικής Προσφοράς 2,5 Χλμ, μπορούν να μετέχουν δρομείς όλων των ηλικιών. Ανήλικοι συμμετέχοντες κάτω των 10 δέκα ετών θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους κατά τη συμμετοχή τους.
Στον αγώνα Κοινωνικής προσφοράς 2,5χλμ μετέχουν οργανωμένα και οι Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων (Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξη).

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ
Η Οργανωτική Επιτροπή ανακοινώνει την Αποφασή της να διοργανώσει, την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, παράλληλα με τον αγωνιστικό Ημιμαραθώνιο και αγώνα Συμμετοχικής Ποδηλατοδρομίας σε Δημόσιο Δρόμο με τον τίτλο, «Ημιμαραθώνια Συμμετοχική Ποδηλατοδρομία Ναυπλίου» 

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Αγώνα – Κανόνες Συμμετοχής: 
• Ο αγώνας είναι απόστασης 21,1χλμ.
• Ώρα Εκκίνησης: 08:30.
• Ο αγώνας είναι “Ανοικτός – ΟΡΕN ” δηλαδή μπορούν να συμμετέχουν πολίτες, φίλαθλοι, αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 18 ετών και άνω.
• Ηλικίες μικρότερες και μέχρι 12 ετών μπορούν να συμμετέχουν με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των Γονέων ή κηδεμόνων τους και με την συνοδεία ορισμένου προσώπου – Γονέα ή κηδεμόνα κατά την συμμετοχή του/της ανήλικου/ης.
• Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν κράνος ποδηλασίας.
• Το όριο συμμετοχών στην Ημιμαραθώνια Συμμετοχική Ποδηλατοδρομία Ναυπλίου ανέρχεται σε 500 άτομα. Για τη συμπλήρωση των θέσεων αυτών θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας εγγραφής.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.nafpliomarathon.gr

Για να κατεβάσετε την πλήρη προκήρυξη του αγώνα πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο καθιερωμένος γύρος της Ν. Σμύρνης
Ο Σύλλογος Αθλουμένων Φίλων Άλσους Νέας Σμύρνης (Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ.) και ο Οργανισμός Νεολαίας & Άθλησης (Ο.Ν.Α.) του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνουν τον 7o Γύρο Ν. Σμύρνης απόστασης 7,5 χλμ. την Κυριακή 15 Μαϊου.
Δρόμος του νερού
Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου ο αγώνας με την επωνυμία “Δρόμος του νερού”. Ο αγώνας πέρυσι είχε αρκετή συμμετοχή με σχεδόν 100 δρομείς να τρέχουν τα 15,5 χλμ της διαδρομής. Φέτος, η διαδρομή πιθανόν να μεγαλώσει λίγο ενώ θα ξεκινά από την Καβάλα και θα τερματίζει στο χωριό της Παλιάς Καβάλας.
Foloi Trail Run
Την Κυριακή 23 Αυγούστου θα διεξαχθεί το Foloi Trail Run στο χωριό Φολόη Δήμου Αρχ. Ολυμπίας Νομού Ηλείας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο