9ος Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης»

28-2-2016: Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου και υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ διοργανώνουν τον 9ο Ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης».

Share

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου και υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑΥ διοργανώνουν τον 9ο Ημιμαραθώνιο «Μιχάλης Κούσης» την Κυριακή 28  Φεβρουαρίου 2016.
Η διοργάνωση φέτος αναμένεται να είναι αναβαθμισμένη καθώς εκτός από τον αγώνα του Ημιμαραθώνιου και των 5 χλμ. θα εμπλουτσιθεί και με αγώνα 10 χλμ.
Η εκκίνηση του Ημιμαραθώνιου θα γίνει από το χωριό Βαριά (Δογρή) σε μία παραλήμνια διαδρομή ενώ ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου.

ΔΗΛΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

9ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ (21,1 ΧΛΜ.)

 (Δρόμος 5 & 10 χιλιομέτρων)

Στη μνήμη ‘’ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 – ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ σε συνεργασία με  το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου, προκηρύσσουν Αγώνα Δρόμου εκτός Σταδίου με την επωνυμία: 

«9ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος (21,1 χλμ.) «Μιχάλης Κούσης»,  Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

Α. Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» 21,1 χλμ.


1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» – 21,1 χλμ. 

2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016

3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΑΓΡΙΝΙΟ 

Εκκίνηση: ώρα 11:30, χωριό Βαριά (Δογρή)

 Αφετηρία – Διαδρομή: Βαριά (Δογρή)  – ΠαντάνασσαΠαραβόλαΤραγάναΚαινούργιοΠαναιτώλιοΔιασταύρωση Παναιτωλίου / Εθνική ΟδόςΧαριλάου Τρικούπη.

Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας Αγρίνιο.

 

Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος (αφετηρία, διαδρομή, τερματισμός) θα γίνει με την υποστήριξη της Τροχαίας Αγρινίου. Η αγωνιστική διαδρομή είναι εξ΄ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη, επίπεδη, με ελάχιστη υψομετρική διαφορά:

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και πάνω, μη εγγεγραμμένων σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ. Για αθλητές αθλήτριες εγγεγραμμένων στο ΣΕΓΑΣ επιτρέπεται η συμμετοχή από 18 χρονών και πάνω (γεν. 1998 και μεγαλύτεροι). 

5. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΕΠΑΘΛΑ

Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης.

Στους πρώτους νικητέςτριες θα απονεμηθούν κύπελλα
– Στους
πρώτουςδεύτερους και τρίτους νικητέςτριες θα απονεμηθούν μετάλλια και    

  διπλώματα.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο του αγώνα.

Χρηματικά έπαθλα έχουν προβλεφθεί για τους τρείς  (3) πρώτους αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης (βλ. παρακάτω)

Στους νικητές των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα δοθεί ειδική διάκριση. Από τις βραβεύσεις των κατηγοριών που ακολουθούν ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι τρεις πρώτοι βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης.

Ηλικιακές Κατηγορίες Αγώνα:

1. 18-29 ετών Α & Γ

2. 30-39 ετών Α & Γ

3. 40-49 ετών Α & Γ

4. 50-59 ετών Α & Γ

5. 60-69 ετών Α & Γ

6. 70 + ετών Α & Γ

6. ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Για ατομικές εγγραφές πατήστε εδώ (γίνονται μέχρι  Πέμπτη   25 Φεβρουαρίου 2016).

Για ομαδικές εγγραφές πατήστε εδώ. Το αρχείο συμπληρωμένο θα πρέπει να αποσταλεί στο [email protected] μέχρι την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016)

Μετά την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν μέχρι 1 ώρα πριν τον αγώνα στην αφετηρία με δική τους ευθύνη χωρίς να μπορούν να πάρουν το τσιπάκι  χρονομέτρησης.

Οι οργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αν ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει τον προβλεπόμενο να κλείσουν την ηλεκτρονική φόρμα πριν την παραπάνω  ημερομηνία.

7. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τους αθλητές από το Αγρίνιο στο χώρο αφετηρίας με μέσα της διοργάνωσης. 

Ώρα αναχώρησης: 09.50 π.μ.

Σημείο αναχώρησης: Παλαιός σιδηροδρομικός σταθμόςσχολικό συγκρότημα Λορέντζου Μαβίλη. 

8. ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 

Ο 9ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» καλύπτεται με πλήρη ιατρική κάλυψη. ασθενοφόρα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην αφετηρία, τη διαδρομή και τον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου Δρόμου.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητήτρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντεςσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

9. ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Α)Ολόκληρη η διαδρομή θα έχει σήμανση ανά χιλιόμετρο πάνω στο οδόστρωμα.

Β) Κατά την διάρκεια της διαδρομής μπορείτε να ζητήσετε  πληροφορίες ή βοήθεια από τους υπευθύνους των σταθμών ή από τους ραδιοερασιτέχνες που καλύπτουν την διαδρομή ή από τον πλησιέστερο κριτή.

Γ) Πίσω από τον τελευταίο αθλητή θα υπάρχει λεωφορείο του Δήμου που θα μπορεί να επιβιβάζεται όποιος δε θα μπορεί να συνεχίσει καθώς επίσης θα ακολουθεί και ασθενοφόρο.

Δ) Στην αφετηρία θα υπάρχει υπεύθυνος που θα μεταφέρει το σάκο με τον ιματισμό των αθλητών και τα προσωπικά αντικείμενα στον τερματισμό (Δημοτικό Θέατρο).

10. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατεθούν στους αθλητές εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά σε (4) σταθμούς: 5ο  ,10ο ,15ο  & 18ο  χλμ.
Στην
Αφετηρία θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό.
Στον
τερματισμό θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά, φρούτα, αναψυκτικά.

11. ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ / ΝΤΟΥΣ

Μετά τον τερματισμό, δίνεται η δυνατότητα για αποδυτήρια και ντους στους αθλητές που τερματίζουν. Η μεταφορά στο Εθνικό Στάδιο Αγρινίου γίνεται με μέσα της διοργάνωσης. 

12. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου, θα παρασχεθούν οι παρακάτω παροχές:

Α)Παρέχεται  διατροφή, το προηγούμενο βράδυ των αγώνων  (pasta party), στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ», ώρα 20:30 μ.μ.

Β) Σε όλους τους αθλητέςτριες, που θα αγωνιστούν ο Δήμος Αγρινίουθα παραθέσει γεύμα αμέσως μετά το τέλος των αγώνων στις 14:45, λίγα μέτρα από το χώρο του τερματισμού στο Δημαρχείο.

13) ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΓ.

 

1) Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου, θα επιβραβεύεται η αγωνιστική προσπάθεια και επιτυχία των τριών  (3) πρώτων νικητώντριών της κατηγορίας ΑΓ, με τα παρακάτω «χρηματικά βραβεία»  ΜΟΝΟ  ΤΟΥ  Ημιμαραθωνίου  Δρόμου ΄΄Μιχάλης Κούσης΄΄.:

  

Χρηματικά Βραβεία   ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ 21.100m «ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΗ» 2016
1ος   600,00 € –   1η 600,00 € 

2ος  400,00    –  2η 400,00  

3ος  300 ,00  –   3η 300,00  

 

Οι Δηλώσεις συμμετοχής  θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα. Οι διοργανωτές σε περίπτωση που καλυφθεί ο αριθμός των συμμετοχών έχουν το δικαίωμα να κλείσουν την  ηλεκτρονική φόρμα δηλώσεων.

 Μετά την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν  συμμετοχή   μέχρι μία (1) ώρα πριν τον αγώνα στην αφετηρία με δική τους ευθύνη χωρίς να μπορούν να πάρουν το τσιπάκι  χρονομέτρησης.

14) ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ.

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται στο Πλατεία Μαβίλη παλιό σιδηροδρομικό σταθμό στα γραφεία του τμήματος Παιδείας & Δια Βίου μάθησης.. 

15. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάθε συμμετέχων στα αγωνίσματα : ημιμαραθωνίου – 5 & 10 χιλιομέτρων,  θα καταβάλλει το αντίτιμο των οκτώ (8) ευρώ. Στο αγώνισμα των 1000 μέτρων η συμμετοχή θα είναι δωρεάν.

16. ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Όπως αναγράφεται στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 

Ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από και τους τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων.

Α. –Δρόμος  10km  Ανδρών – Γυναικών – Εφήβων – νεανίδων – παίδων – κορασίδων .

ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Διασταύρωση (Κόμβος) Δήμου Θεστιέων – Παναιτωλίου (οδός Χαρ.Τρικούπη Παναιτωλίου)-

΄Ωρα εκκίνησης:  10.30 π.μ.

 

Β. –Δρόμος  5km  Ανδρών – Γυναικών – Εφήβων – νεανίδων – παίδων – κορασίδων .

ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Διασταύρωση Ερμίτσας Παναιτωλίου (οδός Χαρ.Τρικούπη Παναιτωλίου).

 

΄Ωρα εκκίνησης:  10.45 π.μ.

 

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ   5 km & 10 km  :Πλατεία Δημοκρατίας ΑΓΡΙΝΙΟ

 

Γ. – Αγώνας Δρόμου 1 km για μαθητές –τριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.

 

ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Κόμβος sprider (Χαρ.Τρικούπη και Γρ.Λαμπράκη).            

      

 Ώρα εκκίνησης  12.00 π.μ

 

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ :Πλατεία Δημοκρατίας ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τα 1000 μέτρα Δημοτικών Σχολείων Γυμνασίων θα γίνονται στα Γραφεία του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Πλατεία Μαβίλη (πρώην σιδηροδρομικού σταθμού τρένου) τηλ: 26410-39631 .

Οι αθλητές και αθλήτριες του δρόμου του ενός  (1) km μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, στα γραφεία του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης  και στους  : κ. Χριστίνα Καρακώστα, Κωνσταντίνο Ρόμπολα, Αθανάσιο Δασκαλή και Κατερίνα Γκόλφη,  αφού πρώτα καταθέσουν  υπεύθυνη δήλωση ο Γονέας ή ο κηδεμόνας των μαθητών-τριών που θα συμμετάσχουν στο δρόμο του 1km, περί της καλής  υγείας τους.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο αγώνων ΘΑΝΑΣΗ ΜΟΥΡΤΖΙΑΠΗ Ph.D. στο τηλέφωνο 26410-39631 & 6973435373.

 

Καλό αγώνα

Η Οργανωτική Επιτροπή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5ος  Αγώνας Ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου
5-7-2015: Ο Σύλλογος δρομέων Βέροιας προκηρύσσει τον 5ο Αγώνα Ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου (14,5 χλμ.) την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.
Nike Run 2009
5-4-2009: Με νέο ρεκόρ συμμετοχών και μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Απριλίου ο πρώτος αγώνας Nike Run για το 2009. Η “μάχη” ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ήταν συγκλονιστική και κρίθηκε υπέρ των αντρών την τελευταία στιγμή. Ο Γιώργος Καραβίδας και η Μαρία Αγγελική Ρηγοπούλου ήταν οι μεγάλοι νικητές σε ένα αγώνα που όλοι μπορούν να αισθάνονται νικητές.
Back to Top