3ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα

17-1-2016: Ο Α.Π.Σ. Καλλισθένης του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, ο Δήμος Ευρώτα και η ΕΟΣΛΜΑ – Υ, προκηρύσσουν τον 3ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα 21,1 χλμ.

Share

Ο Α.Π.Σ. Καλλισθένης του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, ο Δήμος Ευρώτα και η ΕΟΣΛΜΑ – Υ, προκηρύσσουν τον 3ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα 21,1 χλμ. και τους παράλληλους αγώνες 10 & 5 χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά την Κυριακή 17 Ιανουαρίου.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«3ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα 21,1χλμ.
Αγώνας Δρόμου 10χλμ. “3ος Δρόμος Διάσχισης Σκάλας”
1oς Γύρος Περιστερίου – Φιλισίου 5 χλμ.
Και παιδικός αγώνας “Τριαντάφυλλος” 1χλμ.

17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, Περιστέρι Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, ώρα 11.00 π.μ.

Ο Α.Π.Σ. Καλλισθένης του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, ο Δήμος Ευρώτα και η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Αθλητισμου & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ – Υ), προκηρύσσουν τον 3ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα 21,1 χλμ. καθώς και τους παράπλευρους αγώνες
“3ος Δρόμος Διάσχισης Σκάλας” μήκους 10χλμ.
“1ος Γύρος Περιστερίου – Φιλισίου” μήκους 5 χλμ.
Και ο παιδικός αγώνας “Τριαντάφυλλος” μήκος 1χλμ.
που θα διεξαχθεί στο Περιστέρι Δήμου Ευρώτα Λακωνίας στις 17 Ιανουαρίου 2016.

O αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ – Υ και έχει καταχωρηθεί στο επίσημο καλεντάρι της.

Συμμετέχουν οι παρακάτω Σύλλογοι και φορείς:
1) Ελληνική ομάδα διάσωσης Λακωνίας
2) Εθελοντικός πυροσβεστικός σταθμός δήμου Ευρώτα
3) Spartan runners (Σπαρτιάτες Δρομείς) 
4) Πολιτιστικός σύλλογος Φιλισίου
5) Σύλλογος Γυναικών Βλαχιώτη
6) Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων δημ.σχολ.Βρονταμα
7) Σύλλογος γονέων δημ.σχολ.Γλυκόβρυσης
8) Φιλανθρωπικός σύλλογος κυρίων & δεσποινίδων Γερακίου
9) Πολιτιστικός Σύλλογος Κροκεών
10) Αθλητικός Όμιλος Κροκεών
11) Ορειβατική Ομάδα Δαφνίου
12) Σύλλογος Νέοι Ορίζοντες
13) Σύλλογος Κυψέλη Χορού & Πολιτισμού Βλαχιώτη
14) Σύλλογος γυναικών Στεφανιάς
15) Σύλλογος Ευ Ζην Σκάλας
16) Όμιλος ιστιοσανίδας Σκάλας
17) Πολιτιστικός Σύλλογος Λεήμονα
18) Άρης Σκάλας (ποδόσφαιρο) 
19) Άρης Σκάλας (τμήμα βόλεϊ) 
20) Αθλητική Ένωση Περιστερίου-Φιλισίου
21) Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων Γυμνασίου Γερακίου
22) Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων Λυκείου Γερακίου

KATHΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
3ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου, συνολικής απόστασης 21.100 μέτρων που θα διασχίσει κυκλικά το μεγαλύτερο μέρος της πεδιάδας του Ευρώτα. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: Περιστέρι – Φιλίσι – Αγ,Γεώργιος – Σκάλα – Λεήμονας – Έλος – Βλαχιώτης – Αγ. Γεώργιος – Περιστέρι (τερματισμός). Όριο τερματισμού: 3 ώρες (μέχρι τις 14.00) 

3ος Δρόμος Διάσχισης Σκάλας: Λαϊκός Αγώνας δρόμου μήκους 10χλμ. που θα διασχίσει την Σκάλα δύο φορές. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η: Περιστέρι – Φιλίσι – Αγ.Γεώργιος – Σκάλα (συνεχίζουμε ίσα στην διχάλα που οδηγεί για Λεήμονα) – Αγ.Γεώργιος – Περιστέρι (τερματισμός) . Όριο τερματισμού: 1 ½ ώρα (μέχρι τις 12.30)

1ος Γύρος Περιστερίου – Φιλισίου 5χλμ.: Λαϊκός Αγώνας δρόμου μήκους 5χλμ. που θα ακολουθήσει την κυκλική διαδρομή Περιστέρι – Φιλίσι – Περιστέρι (τερματισμός) . Όριο τερματισμού: 1 ώρα (μέχρι τις 12.00)

2ος παιδικός αγώνας “ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ” 1χλμ.: Αγώνας δρόμου μήκους 1χλμ. για παιδιά που θα πραγματοποιηθεί στις 10.45 και αφορά όλα τα παιδιά μέχρι και την Β’ Τάξη Λυκείου.

*Σημ.: Και οι 3 αγώνες θα έχουν κοινή έναρξη από την ίδια αφετηρία (Περιστέρι) στις 11.00 π.μ., θα ακολουθήσουν την ίδια διαδρομή μέχρι και το Φιλίσι, όπου εκεί σε κατάλληλο σημείο, οι δρομείς των 5χλμ.θα επιστρέψουν για να τερματίσουν και πάλι στο Περιστέρι, ενώ οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου και των 10 χλμ. θα ακολουθήσουν τον δρόμο την Σκάλα. Εκεί σε κεντρικό σημείο, οι δρομείς των 10 χλμ. θα διαχωριστούν από αυτούς του Ημιμαραθωνίου, για να επιστρέψουν στο Περιστέρι, ενώ οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν για Λεήμονα και Έλος προκειμένου να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους.    

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

  • 09.00: Άνοιγμα γραμματείας και μοίρασμα αριθμών
  • 09.30: Προβλεπόμενη άφιξη εκδρομής από Αθήνα
  • 10.45: Εκκίνηση παιδικού αγώνα 1 χλμ. “ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ”
  • 11.00:Εκκίνηση των 3 αγώνων (Ημιμαραθώνιος, 10 χλμ., 5χλμ.)
  • 12.00:Τερματισμός χρονικού ορίου αγώνα των 5χλμ.
  • 12.30:Τερματισμός χρονικού ορίου αγώνα των 10χλμ.
  • 14.00: Τερματισμός χρονικού ορίου αγώνα των 21,1χλμ.
  • 14.05: Απονομές επάθλων

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εκκίνηση-Τερματισμός: Και οι 4 αγώνες, θα ξεκινήσουν από την Κεντρική πλατεία του Περιστερίου Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Η ώρα έναρξης και των δύο αγώνων είναι η ενδεκάτη πρωινή (11.00 πμ.) Οι τερματισμοί θα γίνουν ακριβώς πάνω στην ίδια πλατεία.

Δικαίωμα συμμετοχής: Όσοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους. Όλοι οι δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη και πρέπει να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις.

Ιατρική κάλυψη: Πάνω στην διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν έμπειροι διασώστες καθώς και γιατρός, ενώ στο Περιστέρι θα υπάρχει ασθενοφόρο σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί. Ενώ θα υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό και φυσιοθεραπευτές.

Έπαθλα-Δώρα: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν μετάλλια, διπλώματα, χυμοί, αναψυκτικά, καθώς και μία σακούλα με αναμνηστικά δώρα που παραπέμπουν στα σπάνια και μοναδικά προϊόντα της γης της Πεδιάδας του Ευρώτα (πορτοκάλια, λάδι, ελιές) .

Μοίρασμα αριθμών: Οι αριθμοί θα δοθούν την ημέρα του αγώνα, από τις 09.00 το πρωί, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

ΕΠΑΘΛΑ ΤΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΓΩΝΑ
Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας, ενώ θα δοθούν έπαθλα στους 3 πρώτους και στις 3 πρώτες των ηλικιακών κατηγοριών. Οι κατηγορίες που θα βραβευτούν στους άντρες είναι:

-Μέχρι 29 ετών
-30-39 ετών
-40-49 ετών
-50-59 ετών
-60 & άνω

Ενώ στις γυναίκες οι κατηγορίες που θα βραβευτούν θα είναι:
-Mέχρι 39 ετών
-40 ετών και άνω

Οι δρομείς που θα βραβευτούν στην γενική κατηγορία, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.

ΕΠΑΘΛΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 10χλμ.
Κύπελλα θα δοθούν στους 3 πρώτους άνδρες και στις 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας. Στον εν λόγω αγώνα δεν θα απονεμηθούν ηλικιακά έπαθλα.

Φύλαξη πραγμάτων: Πλησίον της αφετηρίας του αγώνα, θα υπάρξει ειδικά διαμορφωμένος χώρος, για την φύλαξη των προσωπικών σας αντικειμένων.

Γεύμα
Στους συμμετέχοντες αθλητές θα προσφερθεί, από τους διοργανωτές, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ, μετά το τέλος του αγώνα, ελαφρύ γεύμα πάνω στην Κεντρική πλατεία του Περιστερίου. Όποιος άλλος επιθυμεί να εμπλουτίσει το γεύμα του, θα μπορεί να το κάνει σε κάποια από τις παρακείμενες ταβέρνες του χωριού. Επίσης πριν την εκκίνηση των αγώνων θα προσφερθεί πρωινό σε όλους όσους το επιθυμούν από τους συμμετέχοντες!!!

Πληροφοριές Διαδρομής: Και οι 3 αγώνες, τόσο του Ημιμαραθωνίου, όσο και των 8 χλμ. είναι κυκλικοί. Η διαδρομή είναι εντελώς επίπεδη, αν εξαιρέσετε περίπου 200 μέτρα πριν τον τερματισμό , οπότε όπως καταλαβαίνετε ενδείκνυται η εν λόγω διαδρομή για ρεκόρ. Ο Ημιμαραθώνιος αγώνας διαπερνάει πάνω από 2 διαφορετικές γέφυρες του Ευρώτα και ο αγώνας των 10χλμ. περνάει 2 φορές πάνω από την κεντρική γέφυρα του Ευρώτα στην έξοδο της Σκάλας. Στην διαδρομή θα υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός, ασθενοφόρο, καθώς και αστυνομική δύναμη όπου χρειάζεται, προκειμένου να ρυθμίζει την κυκλοφορία. Μπροστά από τον πρώτο δρομέα θα υπάρχει όχημα όπου θα δείχνει τον δρόμο στον προπορευόμενο δρομέα. Χιλιομέτρηση θα υπάρχει σε κάθε χιλιόμετρο του αγώνα.

Οι σταθμοί ανεδοδιασμού θα είναι στα κάτωθι σημεία:
-στο 2,5ο χλμ (σταθμός Φιλισίου) με νερό
-στο 5ο χλμ (σταθμός Αγ.Γεωργίου) με νερό – ισοτονικό
-στο 7ο χλμ (γήπεδο Σκάλας) με νερό-ισοτονικό
-στο 10,5 χλμ. (πλατεία Λεήμονα) με νερό-ισοτονικό
-στο 12,5 χλμ. (πλατεία Έλους) , με νερό, ισοτονικό
-στο 16ο χλμ. (πλατεία Βλαχιώτη) , με νερό, ισοτονικό
-στο 19οχλμ. (πλατεία Αγ.Γεωργίου) με νερό, ισοτονικό (ο εν λόγω σταθμός είναι ο ίδιος που συναντάμε και στο 5ο χλμ.)
Καθώς και στον τερματισμό στην πλατεία του Περιστερίου. 

Χρονομέτρηση του αγώνα: Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, με τσιπάκι που τοποθετείται στο παπούτσι του δρομέα. Το εν λόγω τσιπ είναι επιστρεφόμενο, και θα επιστρέφεται μετά το τέλος του αγώνα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για συμμετοχές μπορείτε να δηλώσετε με τους εξής τρόπους:
-ηλεκτρονικά πατώντας εδώ.
– στα τηλέφωνα: 6989783350 (Θεοδώρα Φιφλή)

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα θα γίνουν για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και μέχρι πριν μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Όλοι οι δρομείς τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και πρέπει να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
Και φέτος θα υπάρχει ο αγώνας παιδιών 1 χλμ. που θα ξεκινήσει στις 10.45 και ουσιαστικά θα αποτελέσει έναν πλήρη γύρο του Περιστερίου. Σε όλα τα παιδιά θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο ενώ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΚΥΠΕΛΛΑ στα πρώτα παιδιά, καθώς θεωρούμε ότι όλα τα παιδάκια που συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου είναι όλα ίδια και δεν τα αναλώνουμε στην κυπελλοθηρία.
Δηλώσεις για τον αγώνα των παιδιών θα γίνουν δεκτές πριν τον αγώνα, και μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά μέχρι και την 2η τάξη Λυκείου.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
Θα μπουν εκδρομές από Συλλόγους της Αθήνας, όσο και από κάποιες επαρχιακές πόλεις. Οι εν λόγω εκδρομές θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες από τους ενδιαφερόμενους συλλόγους.

Θα ήταν χαρά μας, να σας υποδεχτούμε στο χωριό μας και να τρέξετε σε μία όμορφη κυκλική διαδρομή στην πεδιάδα του Ευρώτα,αντικρύζοντας έχοντας ως φόντο τα αγέρωχα βουνά του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Ευρώτα
Η Πρόεδρος: Βούλα Αναγνωστάκου
Ο Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Φιφλής
Η γραμματέας: Κούλα Μαστρογιαννάκου
Η Αλυτάρχης – Τεχνική Σύμβουλος: Θεοδώρα Φιφλή
Ο βοηθός αλυτάρχη: Παύλος Γορανίτης»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
10άρι στην Πιερία
Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας αγώνας δρόμου απόστασης 10 χλμ.
Ορεινός Αγώνας Δρόμου «Βρυσεάδα»
14-9-2014: Ο Σύλλογος Βρυσεατών και φίλων της Αναβρυτής «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» διοργανώνει ορεινό αγώνα δρόμου απόστασης 20 χλμ. στον ανατολικό Ταΰγετο στην περιοχή της Αναβρυτής.
Αγώνας 5000 μ. δρόμου και περπατήματος στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών
25-6-2017: Αγώνας κατά των ναρκωτικών στην Καλαμάτα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο