Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου Virgin Forest Trail

9/11-10-2015: Αγώνες στο πανέμορφο δάσος

Share

Ο Δήμος Παρανεστίου, η Περιφέρεια ΑΜΘ – Π.Ε. Δράμας και ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης με την συνδρομή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Παρανεστίου, στις 9-10-11 Οκτωβρίου 2015, διοργανώνουν για 9η συνεχόμενη χρονιά τους Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου Virgin Forest Trail.

Η ιδέα της διοργάνωσης γεννήθηκε το 2007 από την ανάγκη για την προβολή και προστασία του μοναδικού παρθένου δάσους στην Ευρώπη, του Παρθένου Δάσους Παρανεστίου.

Έκτοτε, και κάθε χρόνο, ο Δήμος μας, σε συνεργασία με την πρώην Νομαρχία Δράμας και νυν Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Δράμας διοργανώνουν τους Αγώνες αυτούς που κατά την διοργάνωση του 2015 εξελίσσονται σε δυο πλέον περιόδους, την Άνοιξη και το Φθινόπωρο.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει:
• Τον Υπερμαραθώνιο Αγώνα Βουνού Παρθένου Δάσους (Virgin Forest Ultra Trail), μήκους 162,6 χιλιομέτρων, που θα λάβει χώρα στις 9 -10-11 Οκτωβρίου 2015.
• Τον Αγώνα Παρανέστιο Μονοπάτι (Paranesti Path) 46,2 χιλιομέτρων, που θα λάβει χώρα στις 10 Οκτωβρίου 2015.
Στόχος των διοργανωτών, όπως προαναφέραμε, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στο πάντα επίκαιρο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και η προβολή του μοναδικού περιβάλλοντος της Παρανέστιας Γης και ειδικότερα του Παρθένου Δάσους Παρανεστίου, που αποτελεί το μοναδικό παρθένο δάσος της Ευρώπης, μέσα από ένα μοναδικό, όπως αναδείχθηκε, για τα δεδομένα της χώρας μας αθλητικό γεγονός.

Η επιτυχία του εγχειρήματός μας οφείλεται όχι μόνο στην άρτια διοργάνωση, όπως αυτή μαρτυρείται από τα εκατοντάδες σχόλια των αθλητών που συμμετείχαν σε αυτήν από κάθε γωνιά της χώρας μας και το εξωτερικό, αλλά και στην αξιοθαύμαστη προσπάθεια των ιδίων των αθλητών και στην προθυμία των εκατοντάδων εθελοντών που με την καθοριστική συμβουλή τους ανέβασαν πραγματικά τον αγώνα στις πρώτες θέσεις ανάλογων διοργανώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στους αγώνες υπεραπόστασης πλην των Ελλήνων αθλητών που είναι οι περισσότεροι, έχουν δηλώσει συμμετοχή και ξένοι αθλητές.

Η ομολογημένη επιτυχία όλων των διοργανώσεων, την κατατάσσει επάξια ως κορυφαία στην Ελλάδα και ισάξια με άλλες φημισμένες παρόμοιων δραστηριοτήτων στο εξωτερικό. Η επιτυχία αυτή έφερε την αναγνώριση και έγκριση των αγώνων VFT από τη διοργάνωση του μεγαλύτερου αγώνα ορεινής υπεραντοχής στον κόσμο, του Ultra Trail Mont Blanc (Άλπεις: κάθε χρόνο συγκεντρώνονται πάνω από 5.000 αθλητές). Η συμμετοχή των αθλητών στους Αγώνες Βουνού VFT αποτελεί κριτήριο για τη συμμετοχή τους στο UTMB, με βαθμολογία 4 βαθμών, που είναι η μέγιστη πανελλήνια.

Η μεγάλη αυτή προσπάθεια στηρίζεται ένθερμα από την τοπική κοινωνία. Πέρα από τους θεσμικούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικοί σύλλογοι και εθελοντικές οργανώσεις, εκατοντάδες εθελοντές και δεκάδες υποστηρικτές, συνδράμουν έμπρακτα στην άρτια διοργάνωση των αγώνων.

Είναι προφανές ότι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου προβάλουν όχι μόνο την περιοχή του Παρανεστίου αλλά και τη χώρα μας διεθνώς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες: www.paranestivft.gr και www.paranesti,gr .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ 2022
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
14ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας
26-4-2014: Πλημμύρισε δρομείς και πάλι η πόλη της Καλαμάτας
Virtual - Logicom Cyprus Marathon
Στις 20 Μαρτίου η φετινή εικονική έκδοση του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο