7ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου

8-5-2016: Την Κυριακή των Βαΐων θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου 10 χλμ. με διοργανωτή τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας

Share

Την Κυριακή των Βαΐων επέλεξε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας για να διοργανώσει τον 7ο Ιπποκράτειο Αγώνα Δρόμου και τους παράλληλους παιδικούς και εφηβικούς αγώνες.

Έτσι η πόλη της Λάρισας στις 8 Μαΐου 2016, θα υποδεχθεί εκατοντάδες δρομείς κάθε ηλικίας που θα συμμετάσχουν σε έναν από τους αγώνες του πλούσιου αγωνιστικού προγράμματος.

Σημείο εκκίνησης του αγώνα θα είναι και πάλι το Α΄ Αρχαίο Θέατρο, ενώ η διαδρομή είναι ασφάλτινη, χωρίς ιδιαίτερες ανηφορικές κλήσεις. Το μεγαλύτερο μέρος της είναι στην κοίτη του ποταμού Πηνειού δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους δρομείς να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής ενώ επιπλέον θα περάσουν και από μνημεία της πόλης. 

Για πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας.

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας), διοργανώνει και προκηρύσσει λαϊκό αγώνα δρόμου 10 χλμ και παιδικό / εφηβικό αγώνα 1000 μέτρων που θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Στοιχεία αγώνα
Απόσταση: Αγώνας 10 χλμ.
Ώρα εκκίνησης:  09:30
Τόπος διεξαγωγής: Η πόλη της Λάρισας.
Εκκίνηση: Α΄ Αρχαίο Θέατρο.

Περιγραφή της διαδρομής: Ασφάλτινη διαδρομή χωρίς ιδιαίτερες ανηφορικές κλήσεις. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής θα είναι στην κοίτη του ποταμού Πηνειού για να απολαύσουν οι δρομείς τη φυσική ομορφιά της περιοχής ενώ θα περάσουν από μνημεία της πόλης    

Για να δείτε τον χάρτη πατήστε εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα των 10 χλμ:
Στο blog του Συλλόγου μας 
http://larisarunners.blogspot.gr/p/blog-page_79.html

Οι Σύλλογοι μπορούν να δηλώνονται ομαδικά στο email συμπληρώνοντας το αρχείο excel (πατήστε εδώ για να κατεβάσετ το αρχείο), δηλώνοντας το όνομα και το τηλέφωνο του υπεύθυνου ομάδας.

Πληροφορίες
Τηλ. 6938551124, 6973731494
Email: [email protected]
Ανακοινώσεις: http://larisarunners.blogspot.gr/

Υγειονομική κάλυψη
Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου από μέρους των αγωνιζόμενων. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν τον αγώνα. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή ή αθλήτρια καθώς οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη. Οι ανήλικοι αγωνίζονται με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Σταθμοί υποστήριξης
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχει 1 σταθμός υποστήριξης των δρομέων στο μέσο της διαδρομής (5o χλμ). Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται  στον ενδιάμεσο σταθμό (5ο χλμ της διαδρομής) καθώς και στον τερματισμό.

Χιλιομετρικές ενδείξεις
Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

Διακρίσεις –  Έπαθλα
Σε όλους τους τερματίσαντες αθλητές θα δοθούν συλλεκτικά μετάλλια.  Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλους τους συμμετέχοντες αθλητές.
Οι 3 πρώτοι αθλητές και αθλήτριες της γενικής κατάταξης θα βραβευθούν με κύπελλο και μετάλλιο και θα εξαιρεθούν από τις επιμέρους ηλικιακές κατηγορίες.
Όσον αφορά τις ηλικιακές κατηγορίες οι πρώτοι αθλητές θα βραβευθούν με κύπελλο και μετάλλιο και οι 2οι και 3οι με μετάλλια    

Οι ηλικιακές κατηγορίες έχουν ως εξής:

Άνδρες: Έως 29 ετών, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70+
Γυναίκες: Έως 29 ετών, 30-39, 40+

Προϋπόθεση για να γίνει ηλικιακή κατηγορία είναι η συμμετοχή τουλάχιστον τεσσάρων αθλητών/αθλητριών.

Παράκληση οι ενδιαφερόμενοι αθλητές όπως δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 29 Απριλίου 2016.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα. Ο αγώνας είναι ΔΩΡΕΑΝ.


Παιδικός αγώνας / Εφηβικός αγώνας

Απόσταση: Αγώνας 1000 μέτρων

Ώρα εκκίνησης:  09:00

Σημείο εκκίνησης: Το άγαλμα του Ιπποκράτη (Κοζάνης)

Διαδρομή: Οδός Κοζάνης με τερματισμό στο Αρχαίο θέατρο.

Θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους τερματίσαντες. Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά από 8 έως 12 ετών και έφηβοι 13 έως 17 ετών με ευθύνη γονέων υπογράφοντας το έγγραφο υπεύθυνης δήλωσης πατώντας εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Επικοινωνία: 6944888179    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ Ζ έως και Λ
Αν έχετε δηλώσει συμμετοχή στον 28ο ΕΤΗΣΙΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 10 Χλμ. – ΣΔΥΑ βρείτε το όνομα σας ελέγξτε αν είναι σωστά τα στοιχεία σας και αναζητήστε την ημέρα του αγώνα τον φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής και το τσιπ χρονομέτρησης στην αντίστοιχη τέντα.
Φθινοπωρινή δράση
Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής (Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής), σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Φυλής, διοργανώνουν τον 3ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου «Άρμα» Πάρνηθας που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, ώρα 09:30 στη Δ. Πάρνηθα.
8ος Διεθνής Ορεινός Αγώνας Ψηλορείτη - Psiloritis Race 2017
28-5-2017: Αγώνες 35 & 8,5 χλμ. στον Ψηλορείτη
Back to Top